Een volledig SEO-traject uitbesteden bij een specialist

Je hebt een eigen website of webshop, maar je wordt nog niet goed gevonden in Google en andere zoekmachines? Tijd om er werk van te maken en daarom kun je een volledig SEO-traject uitbesteden bij een specialist. Je hebt met SEO uitbesteden een hogere kans op succes mee en het is de investering ook meer dan waard!

Ook de andere facetten van SEO kunnen worden uitbesteed, waaronder:

Hoe ziet een volledig SEO-traject eruit?

Voordat je voor een volledig SEO-traject gaat kiezen, is het fijn om te weten hoe het er uit ziet. Daar informeren we je dan ook graag over. Het zijn eigenlijk een aantal fasen die doorlopen worden:

  • Fase 0: de klant begrijpen. Er is uitvoerig contact met de klant over de details van het bedrijf, wat ze zelf al gedaan hebben, wat er wel/niet heeft gewerkt, etc. Dit kan telefonisch en per e-mail, als klant geef je zelf aan wat de wensen zijn.
  • Fase 1: de fundering leggen. Er is een uitgebreide SEO-checklist ontwikkeld voor deze fase.
  • Fase 2: zoekwoordenonderzoek. Er wordt bepaald met welke zoekwoorden een bedrijf gevonden wil worden binnen de zoekmachines.
  • Fase 3: website audit. De website wordt gecontroleerd aan de hand van ongeveer vijftig punten, zoals de teksten, interne navigatie, bestaande backlinks, gebroken links, etc.
  • Fase 4: on-page SEO. Alle belangrijke pagina´s van de website worden meegenomen in dit traject.
  • Fase 5: lokale search configuratie. Het zorgt voor meer dan tien backlinks van vertrouwde domeinen.
  • Fase 6: linkbuilden. Er vindt eerst een grondige analyse plaats. Er worden prospecten onderzocht, deze worden dan benaderd.
  • Fase 7: SEO onderhouden. Dit gaat over de eerste maanden na de behaalde resultaten. Er wordt maandelijks een website audit uitgevoerd. Fouten kunnen dan snel achterhaald worden en ook worden opgelost.

SEO-content: schrijf voor de bezoeker, optimaliseer voor Google

Een website/webshop is pas helemaal in orde wanneer dat er goede SEO-content aanwezig is, maar waar haal je deze zo snel vandaan? Iets over je hobby of beroep vertellen is wat veel mensen goed kunnen, vaak vol passie, maar kun je het ook omzetten in een begrijpelijke tekst voor je (potentiële) klanten?

Het kan zijn dat je een poging hebt gewaagd, maar dat het niet lukt, dit kan gaan frustreren. Vervelend, en het kost je veel tijd. Dus beter om het dan uit te besteden aan een SEO-tekstschrijver. Dit is namelijk een expert op het gebied van content voor websites en dan ben je hier aan het juiste adres.

Zo weet een goede SEO-tekstschrijver hoe je een tekst moet schrijven, zodat je website een hogere ranking kan behalen in Google. Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met de behoefte van je doelgroep. Maar er wordt verder gekeken, zo wordt er onderzoek gedaan naar:

  • Hoe zoekt je potentiële klant?
  • Op welke manier denken je klanten?

Er wordt vervolgens ingespeeld op de zoekopdracht. Het gaat er om dat potentiële klanten je website bezoeken. Het gaat er om dat bezoekers overgaan tot aankoop, daarom moet de content van goede kwaliteit zijn, dit doen wij graag voor je!

Technische SEO: waar moet je op letten?

Een ander onderdeel van een goede SEO-vriendelijke website, is het technische aspect. Technische SEO heeft te maken met het verbeteren van alle technische aspecten van je website of webshop. Het gaat er om dat de ranking in de zoekmachines wordt verbeterd.

Zo kun je denken aan de snelheid waarmee je website zal laden, de gebruiksvriendelijkheid van je website, maar ook de leesbaarheid voor de zoekmachine van jouw website. Dit zijn allemaal onderdelen die je gelukkig aan ons uit kunt besteden en dan kunnen wij ervoor zorgen dat je website aan alle technische SEO-eisen voldoet.                  

Linkbuilding conform de richtlijnen van Google 

Als je het SEO-traject uit gaat besteden aan een specialist, dan wordt er veel aandacht besteed aan de linkbuilding conform de richtlijnen van Google. Dit is iets wat je maar beter uit kunt besteden aan de specialist, want er komt heel wat bij kijken. Als je voor ons kiest, dan verzamelen we links van echte website. Het zijn dus geen spamwebsites of startpagina’s. Alle technieken van dit moment worden toegepast en wij zijn van alle laatste SEO-ontwikkelingen op de hoogte én kunnen deze toepassen op jouw webshop/website.

Hierdoor is de kans op een penalty minimaal en het effect is maximaal en dat wil jij toch ook? Voor velen kan het uitbesteden van linkbuilding een grote stap zijn, maar als je er eenmaal gebruik van maakt dan wil je niet meer anders. Bij ons kun je kiezen voor linkbuilding uitbesteden en dit is dan maandelijks opzegbaar.

Meestal wordt er gedurende een traject een combinatie gekozen van linkbuilding en SEO-coaching. Er wordt dan een duidelijke strategie opgesteld en gedurende de implementatie wordt alles goed begeleid. Wij doen tijdens het traject ook alle linkbuilding voor je en zo halen wij het maximale uit onze tijd en uit jouw budget. 

Samenwerken met een SEO-specialist

Als je een eigen bedrijf hebt, dan wil je natuurlijk het maximale uit je website of webshop halen. Maar dit kost veel tijd, je moet alles bijhouden, en ook kan het je veel energie kosten. Een goed moment om daarom de samenwerking aan te gaan met een echte SEO-specialist.

Vanaf het moment dat je daarvoor hebt gekozen, heb jij je handen vrij om te doen waar jij zin in hebt en waar je goed in bent. De SEO-specialist neemt dan alles wat met SEO te maken heeft van je over. Uiteraard wordt alles vooraf met je besproken en ben je altijd op de hoogte van de voortgang. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen als SEO-specialist? Neem dan snel contact met ons op zodat wij je snel van dienst kunnen zijn.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 november 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 november 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.