Samenwerking met Sendcloud

Sendcloud is een snelgroeiende scale-up gelegen in Eindhoven. Het bedrijf helpt inmiddels meer dan 20.000 e-commerce bedrijven door het verzendproces toegankelijk te maken. Hier heeft Sendcloud een eigen programma voor ontwikkeld. Ik ben fan van Sendcloud doordat het een jonge, ambitieuze en toegankelijke club is. Het bedrijf bevat veel kennis omtrent online marketing (lees: Iris werkt bij Sendcloud), waardoor het contact soepel verliep.

Het begin van de samenwerking

Het werk voor Sendcloud begon eind 2018 – begin 2019. Ik werd benaderd door Iris, de marketingmanager bij Sendcloud. Op dit moment had Sendcloud ongeveer 7 websites met verschillende TLDs (top-level domains). De websites waren opgesteld voor verschillende markten binnen Europa (denk hierbij aan Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland).

Wat heb ik voor Sendcloud gedaan?

Ditmaal werd ik niet benaderd voor een maandelijks optimalisatietraject waar ik ook de operationele taken op mij zou nemen. Dit keer ging het om een strategische consultancy opdracht om de in-house developers te helpen bij het verbeteren van de technische-SEO. Er waren een aantal hoofdlijnen binnen dit internationale en technische vraagstuk:

  • Er staan 7 websites live. Hoe kan ik ervoor zorgen dat al deze websites (ook voor Google) met elkaar verbonden zijn? Hoe kan ik de SEO-kracht onder de verschillende websites op een verantwoorde en elegante manier.
  • Wat is de status van de technische-SEO van de individuele websites? Voldoen ze aan de laatste richtlijnen van Google?
  • Hoe staat het met de on-page SEO en de targeting van de verschillende websites? Zien jullie hier verbetermogelijkheden?

Wat was het resultaat van mijn inspanningen?

Sendcloud ontving reeds veel bezoekers op de verschillende domeinen. Mijn inspanningen hebben daar gelukkig aan mogen bijdragen. Ik zag een stijging van 32% in het aantal organische bezoekers (gemiddeld over de verschillende websites). Door de technische aanpassingen (met als resultaat een snellere website) die ik heb verwerkt zag ik tevens een stijging in conversie.


Sendcloud aan het woord

Iris Dings, marketing manager bij Sendcloud.

“Ralf heeft Sendcloud geholpen met de SEO optimalisatie van onze website. Daaronder vielen 6 internationale domeinen, welke hij stuk voor stuk heeft geanalyseerd en aanbevelingen heeft gedaan voor verbeteringen. Ralf reageert snel en is bovendien een goede sparringpartner. Hij deelt zijn kennis, waardoor het hele team er slimmer van wordt. Mede dankzij de hulp van Ralf hebben wij onze traffic vanuit SEO met 32% weten te verhogen. Bedankt voor de fijne samenwerking!”