Samenwerking met Sendcloud

Sendcloud helpt meer dan 20.000 e-commerce bedrijven door het verzendproces toegankelijk te maken. Hier heeft Sendcloud een eigen programma voor ontwikkeld. Ik ben fan van Sendcloud doordat het een jonge, ambitieuze en toegankelijke club is.

Samenweking met Sendcloud
32%

Een groei van 32% in SEO over 6 landen

1000+

Top-3 posities op relevante zoekwoorden

100%

Een volledige internationale SEO-strategie

Het begin van de samenwerking

Het werk voor Sendcloud begon eind 2018 – begin 2019. Iris, de marketingmanager bij Sendcloud, benaderde mij hiervoor. Op dit moment had Sendcloud ongeveer 7 websites met verschillende TLDs (top-level domains). De websites waren opgesteld voor verschillende markten binnen Europa (denk hierbij aan Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland).

Wat heb ik voor Sendcloud gedaan?

Ditmaal werd ik niet benaderd voor een maandelijks optimalisatietraject waar ik ook de operationele taken op mij zou nemen. Dit keer ging het om een strategische consultancy opdracht om de in-house developers te helpen bij het verbeteren van de technische-SEO. Er waren een aantal hoofdlijnen binnen dit internationale vraagstuk:

  • Er staan 7 websites live. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat al deze websites (ook voor Google) met elkaar verbonden zijn? Hoe kan de SEO-kracht onder de verschillende websites op een duurzame wijze worden verdeeld.
  • Wat is de status van de technische-SEO van de individuele websites? Voldoen ze aan de laatste richtlijnen van Google?
  • Hoe staat het met de on-page SEO en de targeting van de verschillende websites? Zien jullie hier verbetermogelijkheden?

Internationale SEO (analyse)

In de eerste fase van het traject is een volledig onderzoek naar de internationale SEO van de websites gedaan (7 websites).

Linkbuilding

Samen met Sendcloud zijn we aan de slag gegaan met het verhogen van de autoriteit door middel van kwalitatieve linkbuilding.

Volledig SEO-onderzoek

Voor Sendcloud is een volledige SEO-strategie opgesteld voor de 7 websites (gericht op de EU markt).

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Sendcloud ontving reeds veel bezoekers op de verschillende domeinen. Mijn inspanningen hebben hieraan bijgedragen. Ik zag een stijging van 32% in het aantal organische bezoekers (gemiddeld over de verschillende websites). Door de technische aanpassingen zagen we tevens een stijging in conversie vanuit SEO van meer dan 72%.

Sendcloud aan het woord

Cases | Sendcloud

“Ralf heeft Sendcloud geholpen met de SEO optimalisatie van onze website. Daaronder vielen 6 internationale domeinen, welke hij stuk voor stuk heeft geanalyseerd en aanbevelingen heeft gedaan voor verbeteringen. Ralf reageert snel en is bovendien een goede sparringpartner. Hij deelt zijn kennis, waardoor het hele team er slimmer van wordt. Mede dankzij de hulp van Ralf hebben wij onze traffic vanuit SEO met 32% weten te verhogen. Bedankt voor de fijne samenwerking!”

Iris Dings
Marketing manager bij Sendcloud