Samenwerking met Letselschadebureau.nl

Letselschadebureau.nl, en de naam zegt het al, is een Letselschadebureau. Het bedrijf profileert zich als het meest betrokken letselschadebureau van Nederland. En ik ben ervan overtuigd dat dit zomaar eens waar kan zijn. Wanneer ik met Floris (een van de directeuren) over het bedrijf spreek, dan merk ik dat het bedrijf doordrenkt is van deze missie. Floris is als persoon overigens ook enorm fijn om mee samen te werken.

Het begin van de samenwerking

Deze samenwerking is iets jonger dan de andere samenwerkingen die ik heb beschreven in mijn cases. Middels mond-op-mond reclame kwam Floris bij ons terecht. Na een aantal gesprekken was het vraagstuk duidelijk.

Een aantal jaar geleden kreeg de website een esthetische make-over waarna de verschillende topposities in Google al snel zakten. Het bedrijf heeft deze daling in posities afgevangen middels het inzetten van advertenties. Met een CPC van soms wel € 15,- is dit een dure grap geworden.

Wat was de reden voor de daling in posities? En wat kan ik doen om deze weer terug te winnen?

Wat heb ik voor Letselschadebureau.nl gedaan?

Tot nu toe heb ik voor Letselschadebureau.nl werkzaamheden op het gebied van techniek, content én linkbuilding mogen uitvoeren. Daarnaast heb ik specifiek ingezoomd op de “migratie” die heeft plaatsgevonden een aantal jaar geleden. Onderstaand vind je een greep uit de meest belangwekkende werkzaamheden.

  • Voor de technische kant van het verhaal heb ik een uitgebreide technische website analyse uitgevoerd. Deze analyse heeft geresulteerd in relevante bevindingen op het gebied van E-A-T (Expertise, Authoritativeness & Trustworthiness) en YMYL (Your Money Your Life).
  • Op het gebied van content heb ik strategisch meegedacht. Hiervoor heb ik een zoekwoordonderzoek uitgevoerd dat zich richt op de bestaande situatie (wat kan ik met de bestaande content bereiken d.m.v. het doorvoeren van een aantal aanpassingen).
  • Qua linkbuilding hebben ik alles uit handen genomen voor het bedrijf. Van strategie tot het uitvoeren van de strategie. Het doel hierbij is de autoriteit op (minimaal) dezelfde hoogte brengen als de grootste concurrenten.

Wat was het resultaat van mijn inspanningen?

Ondanks dat de samenwerking nog jong is, indiceert het resultaat tegenovergestelde. Na de analyses ben ik snel overgegaan op de implementatie hiervan. Het resultaat is meerdere #1 posities voor zeer competitieve zoekwoorden (met een CPC van meer dan € 15,-) en de beste weken (uitgedrukt in aantal organische bezoekers) in 1,5 jaar tijd. Zei iemand dat SEO een kwestie van de lange adem is?


Letselschadebureau.nl aan het woord

Floris de Bruin, directeur bij Letselschadebureau.nl.

“Zit er bovenop. Prettig en laagdrempelig contact, zeer deskundig en heel nauwkeurig. Precies wat ik zocht.”