Samenwerking met Letselschadebureau.nl

Samenwerking met Letselschadebureau.nl

Letselschadebureau profileert zich als het meest betrokken letselschadebureau van Nederland. En ik ben ervan overtuigd dat dit zomaar eens waar kan zijn. Wanneer ik met Floris (een van de directeuren) over het bedrijf spreek, dan merk ik dat het bedrijf doordrenkt is van deze missie.

Samenweking met Letselschadebureau
247%

Een toename in organisch verkeer

100%

Een verdubbeling in verkeer binnen 2 maanden

92%

Stijging in conversie van SEO-verkeer

Het begin van de samenwerking

Via een andere klant kwam Floris bij ons terecht. Na een aantal gesprekken was het vraagstuk duidelijk.

Een aantal jaar geleden kreeg de website een esthetische update waarna de verschillende topposities in Google al snel zakten. Het bedrijf heeft deze daling in posities afgevangen middels het inzetten van advertenties. Met een CPC van soms wel € 15,- is dit een dure strategie geworden.

WWat was de reden voor de daling in posities? En wat kon ik doen om deze weer terug te winnen?

Wat heb ik voor Letselschadebureau gedaan?

Er zijn voor Letselschadebureau.nl werkzaamheden op het gebied van techniek, content én linkbuilding uitgevoerd. Daarnaast heb ik specifiek ingezoomd op de “migratie” die heeft plaatsgevonden een aantal jaar geleden.

Linkbuilding

Op het gebied van linkbuilding is alles uit handen genomen voor het bedrijf. Van strategie tot de uitvoering. Het doel hierbij is de autoriteit op (minimaal) dezelfde hoogte brengen als de grootste concurrenten.

Technische SEO

Voor de technische kant is een uitgebreide technische website analyse uitgevoerd. Deze analyse heeft geresulteerd in relevante bevindingen op het gebied van E-A-T (Expertise, Authoritativeness & Trustworthiness) en YMYL (Your Money Your Life).

SEO-content

Op het gebied van content heb ik strategisch meegedacht. Hiervoor is een zoekwoordonderzoek uitgevoerd dat zich richt op de bestaande situatie (wat kan ik met de bestaande content bereiken d.m.v. het doorvoeren van bepaalde aanpassingen).

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Ondanks dat de samenwerking nog jong is, indiceert het resultaat het tegenovergestelde. Na de analyses ben ik snel overgegaan op de implementatie hiervan. Het resultaat is meerdere #1 posities voor zeer competitieve zoekwoorden (met een CPC van meer dan € 15,-) en de beste weken (uitgedrukt in aantal organische bezoekers) in 1,5 jaar tijd. Zei iemand dat SEO een kwestie van de lange adem is?

Letselschadebureau aan het woord

Cases | Letselschadebureau

“Zit er bovenop. Prettig en laagdrempelig contact, zeer deskundig en heel nauwkeurig. Precies wat ik zocht.”

Floris de Bruin
Directeur bij Letselschadebureau.nl