Samenwerking met Klimaatfeiten

Klimaatfeiten is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met bewustzijn rondom het klimaat. De organisatie houdt zich bezig met het doen van onderzoek naar verschillende bronnen rondom het klimaat wereldwijd. Het resultaat van dit onderzoek wordt op de website weergegeven.

Het begin van de samenwerking

Ik werd eind 2019 benaderd door een van de eigenaren van Klimaatfeiten, Frans. Frans was op zoek naar iemand die kon helpen bij het doen van de initiële analyses en het opstellen van een gedegen SEO-strategie. Dit zou het speerpunt van de marketing worden, het verkrijgen van zoveel mogelijk relevante organische bezoekers die op zoek zijn naar informatie rondom het klimaat. De strategie en de website waren gericht op de Nederlandse markt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat hebben we voor Klimaatfeiten gedaan?

Voor Klimaatfeiten heb ik een aantal analyses uitgevoerd. De vraag was, kan jij de analyse maken zodat wij (Klimaatfeiten) deze analyse kunnen verwerken? Op deze manier met mij samenwerken scheelt veel in de uren die ik maak (en de kosten die de klant hierdoor maakt). Mijn werk was uitgevoerd in één maand en bestond uit:

  • Het opstellen van een zoekwoordonderzoek. Op basis van ons zoekwoordonderzoek heb ik een passende content strategie opgesteld. Deze content strategie kon eenvoudig worden uitgevoerd door de klant.
  • Het opstellen van een technische website analyse waarmee de klant zelf aan de slag kon gaan. De uitkomsten van de technische website analyse heb ik in hapklare brokken gepresenteerd zodat de verwerking hiervan niet te veel tijd van de klant in beslag nam.
  • Het opstellen van een linkbuilding strategie. Met deze strategie kon Klimaatfeiten zelf aan de slag en beginnen met het verkrijgen van relevante en kwalitatieve backlinks.

Wat was het resultaat van onze inspanningen?

Klimaatfeiten was nog niet zolang live op het moment dat ik de samenwerking begon. De website ontving daardoor nog niet veel organische bezoekers en was tevens nog maar deels geïndexeerd.

Na het opstellen van de analyse en het verwerken hiervan door de klant is het aantal organische bezoekers met meer dan 200% toegenomen. De bezoekers kunnen nu ook gebruiksvriendelijk door de website gaan doordat de website een stuk sneller en toegankelijker is.


Klimaatfeiten aan het woord

Frans Schrijver, Oprichter van Klimaatfeiten

“Ralf heeft mij prima op weg geholpen om de site klimaatfeiten.nl op de kaart te zetten. Aanrader!”