Samenwerking met Klimaatfeiten

Klimaatfeiten is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met bewustzijn rondom het klimaat. De organisatie houdt zich bezig met het doen van onderzoek naar verschillende bronnen rondom het klimaat wereldwijd. Het resultaat van dit onderzoek wordt op de website weergegeven.

Samenweking met Klimaatfeiten
216%

Een toename in organisch verkeer

200+

Top-10 posities op relevante zoekwoorden

344%

Stijging van de sessieduur per bezoeker

Het begin van de samenwerking

Eind 2019 benaderde een van de eigenaren van Klimaatfeiten mij, Frans. Frans was op zoek naar iemand die kon helpen bij het doen van de initiële analyses en het opstellen van een SEO-strategie.

Dit zou het speerpunt van de marketing worden, het verkrijgen van zoveel mogelijk relevante organische bezoekers die op zoek zijn naar informatie rondom het klimaat.

Wat heb ik voor Klimaatfeiten gedaan?

Voor Klimaatfeiten zijn een aantal analyses uitgevoerd. De vraag was, kan jij de analyse maken zodat wij (Klimaatfeiten) deze analyse kunnen verwerken? Mijn werk was uitgevoerd in één maand en bestond uit:

Zoekwoordonderzoek

Het opstellen van een zoekwoordonderzoek. Op basis van het zoekwoordonderzoek is een passende contentstrategie opgesteld waarmee de klant aan de slag kon gaan.

Gerichte inhoud

Het opstellen van een volledige technische website analyse. De uitkomsten van de technische website analyse zijn in hapklare brokken gepresenteerd middels een technische SEO-strategie.

Linkbuilding

Het opstellen van een linkbuilding strategie. Met deze strategie kon Klimaatfeiten zelf aan de slag en beginnen met het verkrijgen van relevante en kwalitatieve backlinks.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Klimaatfeiten was nog niet lang live op het moment dat de samenwerking begon. De website ontving nog geen organische bezoekers en was tevens nog maar deels geïndexeerd.

Na het opstellen van de analyse en het verwerken hiervan door de klant is het aantal organische bezoekers met meer dan 200% toegenomen. De bezoekers kunnen nu ook gebruiksvriendelijk door de website gaan doordat de website een stuk sneller en toegankelijker is.

Klimaatfeiten aan het woord

Cases | Klimaatfeiten

“Ralf heeft mij prima op weg geholpen om de site klimaatfeiten.nl op de kaart te zetten. Aanrader!”

Frans Schrijver
Oprichter van Klimaatfeiten