Zoekresultaat preview

https://ralfvanveen.com/
Je meta description is een omschrijving van de content op de pagina. Tussen de 120 en 160 tekens is een goede lengte, dan wordt hij niet afgekapt.

Selecteer rich snippets

Over deze tool

Wat houdt de Google SERP snippet preview tool in?

Aan de hand van deze tool controleer je hoe jouw website eruit ziet in de zoekresultaten van Google. Je doet dit het invullen van een URL, meta titel en meta description. Het is een handige manier om er achter te komen hoe potentiële bezoekers jouw website in Google zien.

Waarom is je vertoning in de SERP van Google belangrijk?

De kans is groot dat een potentiële klant op jouw website terechtkomt via Google. Het is daarom van belang voor jouw merk of bedrijf dat je vindbaar bent in de zoekresultaten van Google, maar misschien nog wel belangrijker: dat bezoekers ook daadwerkelijk op jouw website klikken en niet op die van de concurrent. Dit heet CTR: de doorklikfrequentie. Deze wil je zo hoog mogelijk hebben.

Hoe aantrekkelijker de vertoning in de zoekresultaten van Google eruit ziet, hoe groter de kans dat een bezoeker jouw website bezoekt.

De lengte van de meta title en meta omschrijving

Een meta title mag uit maximaal 60 tekens bestaan. Indien je titel langer is, kapt Google hem af. Dit herken je aan de drie puntjes (...) aan het einde van de titel. Voorkom dit en zorg voor een pakkende, opvallende titel die niet uit meer dan 60tekens bestaat.

De meta omschrijving mag uit maximaal 155 tot 160 tekens bestaan. Dit is afhankelijk van hoeveel pixels de beschrijving in beslag neemt. De letter w kost bijvoorbeeld meer pixels dan de letter i. Gebruik voor de zekerheid ongeveer 150-153 tekens, dan zit je altijd goed.

Een voorbeeld van eigen bodem

Wij hebben als voorbeeld Ralfvanveen.com gebruikt, de website waar je nu op zit.Met de zoekresultaat preview tool krijg je een goed beeld van hoe je snippet er binnen Google uit gaat zien. Selecteer welke vormen van gestructureerde data jevan plan bent om te gaan gebruiken hiervoor.

SEO Tool