Fetch and render

Mijn Fetch and Render tool is een krachtige tool om te controleren hoe zoekmachines je webpagina’s crawlen en weergeven. Deze gratis tool helpt je om inzicht te krijgen in hoe zoekmachines je content zien en identificeert eventuele problemen die de indexering en rangschikking kunnen beïnvloeden.

Wat is Fetch and Render?

Fetch and Render is een proces waarbij een zoekmachine de inhoud van een webpagina ophaalt en weergeeft zoals deze aan gebruikers wordt getoond. Dit helpt webmasters te begrijpen hoe zoekmachines de pagina interpreteren, inclusief de laadtijden, toegankelijkheid van content en mogelijke renderingproblemen.

Waarom een Fetch and Render tool gebruiken?

 • Verbeter SEO: Zorg ervoor dat zoekmachines je content correct kunnen crawlen en weergeven.
 • Identificeer renderingproblemen: Spoor problemen op zoals geblokkeerde bronnen, JavaScript-fouten en laadtijdvertragingen.
 • Optimaliseer zichtbaarheid: Controleer of belangrijke content correct wordt weergegeven voor zoekmachines.
 • Test mobiele bruikbaarheid: Bekijk hoe je pagina’s worden gerenderd op mobiele apparaten.

Waar checkt deze tool op?

 • Crawltoegang: Controleert of zoekmachines toegang hebben tot alle bronnen die nodig zijn om de pagina correct weer te geven.
 • Rendering: Analyseert hoe de pagina wordt gerenderd en weergegeven door zoekmachines.
 • Laadtijd: Meet de tijd die nodig is om de pagina volledig te laden.
 • Blokkeringen: Identificeert geblokkeerde scripts, stijlen of afbeeldingen die de rendering kunnen beïnvloeden.
 • Mobiele weergave: Controleert hoe de pagina wordt weergegeven op mobiele apparaten om te zorgen voor een goede mobiele gebruikerservaring.

Hoe werkt de Fetch and Render tool?

 1. URL invoeren: Voer de URL van de pagina die je wilt controleren in.
 2. Automatische analyse: De tool haalt de inhoud van de pagina op en rendert deze zoals een zoekmachine dat zou doen.
 3. Rapport ontvangen: Krijg een gedetailleerd overzicht van hoe zoekmachines je pagina zien en eventuele problemen die zijn gedetecteerd.
 4. Actie ondernemen: Gebruik de informatie om eventuele problemen snel op te lossen en je pagina’s te optimaliseren voor zoekmachines.

Met mijn Fetch and Render tool kun je eenvoudig controleren hoe zoekmachines je webpagina’s crawlen en weergeven. Door regelmatig je pagina’s te fetchen en renderen, kun je problemen snel opsporen en oplossen, wat leidt tot betere indexering en SEO-prestaties.