IP checker

Bekijk hieronder wat het IP-adres van jouw website is.

Over deze tool

Wat houdt de website IP checker in?

Dankzij de IP checker tool achterhaal je het IP-adres waarop een website staat gehost, door middel van een reverse IP look-up.

Wat is een IP-adres?

Een IP-adres is vergelijkbaar met het postadres van jouw huis. Dit adres zorgt ervoor dat de website die jij bezoekt, weet waar alle informatie naartoe gestuurd moet worden. Omgekeerd host een website ook op een IP-adres. Anders kan de website namelijk niet bestaan.

Wat voegt een IP checker toe aan mijn SEO?

Het IP-adres maakt het mogelijk om diverse gegevens te bekijken, zoals de locatie van de server. De locatie van de server is belangrijk voor je vindbaarheid. Hoe dichter de server namelijk bij een bezoeker staat, hoe sneller de website laadt. Wanneer jouw website een snelle laadtijd heeft, betekent dit een grotere gebruiksvriendelijkheid. En dit resulteert zich weer in een betere vindbaarheid en een hoger conversiepercentage.

Aan de hand van het IP-adres is het ook mogelijk om te controleren of de server waarop een website gehost staat niet op een blacklist staat. Wanneer dit het geval is, kan dit namelijk nadelig uitpakken voor jouw vindbaarheid.

Aan de hand van de website IP checker tool kom je er direct achter op wat voor IP-adres een website draait. Je hoeft alleen de URL in te vullen.

Een voorbeeld van eigen bodem

Ik heb hieronder het IP-adres van ralfvanveen.com opgezocht door simpelweg de URL in de balk te typen.

SEO Tool