Zoekmachine optimalisatie cursus

Geen hoge kosten voor SEO meer! Leer alles over hoe je zelf gratis hoog in Google komt te staan. Behaal optimaal succes met je bedrijf, met behulp van onze zoekoptimalisatie cursus. 

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Hoe zorg je ervoor dat jij niet de klant vindt, maar de klant jou? Online vindbaarheid is essentieel voor organisaties die hun klanten producten of diensten willen verkopen of informatie willen verschaffen. Het doel is dat jij met jouw website antwoord geeft op de behoefte van de zoeker.

Ben jij torenhoge marketingkosten ook zat? Ga nu zelf aan de slag met zoekmachine optimalisatie! Word beter gevonden in de organische zoekresultaten van Google. 

Websites die relevant zijn voor de zoeker worden door Google beloond. Dit zie je terug in de ranking van zoekresultaten

Je wilt dus een zo hoog mogelijke positie verkrijgen. Om dit te bereiken moet je rekening houden met de factoren van Google. SEO is een duurzame strategie waar veel winst uit te halen is.

Voor wie?

Deze effectieve no-nonsense cursus is speciaal gemaakt voor ondernemers die meer omzet willen genereren. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil scoren in de organische zoekresultaten in Google. Denk aan: marketing professionals, webmasters, zzp’ers en communicatiemedewerkers.

Wil jij ook meer kwalitatieve bezoekers aantrekken? Tijdens deze cursus zoekmachine optimalisatie verkrijg je theoretische kennis en praktijkvoorbeelden aan de hand van casuïstieken uit verschillende branches.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

De cursus: dit is inbegrepen

 • 6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken;
 • de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken;
 • een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content;
 • een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren;
 • relevante casuïstieken uit verschillende branches.

We leggen met voorbeelden uit de praktijk uit hoe jij je website optimaliseert. Op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

Content

Blijven jouw bezoekers niet lang genoeg op jouw website? Het begint bij kwalitatieve content. Google wil de meest relevante informatie aan de zoeker aanreiken. Maak jouw content relevant en actueel.

De content op jouw website bereikt jouw doelgroep. Geef antwoord op de vraag die de bezoeker stelt. Begrijp de zoekintentie van de bezoeker! De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de zoekmachine optimalisatie cursus:

Content creëren begint bij zoekwoordenonderzoek. 

Het opstellen van een contentstrategie. Stel een doel op en bereik jouw doelgroep. Het is belangrijk om dit kort maar krachtig voor jezelf duidelijk te hebben.

Hoe bouw je SEO-vriendelijke landingspagina’s? Dit omvat het opstellen van de slug, verwerken van zoekwoorden, en hoe je de laadsnelheid verbetert.

Technische kant van SEO

Verlies jij bezoekers doordat jouw website te langzaam laadt? Los het nu op! Hoe je dit doet? Via de technische kant van SEO. 

Technische SEO verwijst naar het verbeteren van de technische aspecten van een website. Een snelle website is makkelijker doorzoekbaar voor bezoekers én Google. Belangrijke elementen zijn crawlen, indexeren, renderen en de website structuur. Al deze onderwerpen behandelen wij uitgebreid tijdens onze cursus zoekmachine optimalisatie.

 • Structured data: het indexatieproces wordt bevorderd wanneer een website makkelijk te crawlen is. ‘Featured snippets’ en ‘rich snippets’ helpen Google met het interpreteren van de informatie.
 • Pagina laadsnelheid: laadsnelheid wordt vertraagt door cache, CSS en de grootte van de webpagina. Wij laten zien hoe je dit moet tackelen. 
 • Schone code is het begin van een goede website. Title tags, alt-attributen en meta data moet je optimaliseren. Tijdens onze cursus zoekmachine optimalisatie pak je deze onderwerpen mee.

Linkbuilding

Wil jij waarde verkrijgen van andere websites? Dit doe je met linkbuilding. Linkbuilding is het proces waarbij je hyperlinks van andere websites naar jouw eigen website verkrijgt. Via deze hyperlinks navigeren bezoekers. Er zijn twee fundamentele manieren waarop Google links gebruikt:

 • om nieuwe webpagina’s te ontdekken;
 • om te helpen bepalen hoe goed een pagina moet scoren in de zoekresultaten.

Het is dan ook cruciaal om sterke linkstructuur te hebben. Google gebruikt deze linkstructuur om jouw webpagina te crawlen. Dit moet je optimaliseren. Wanneer Google jouw webpagina beter indexeert, kom je hoger te staan in Google. Tijdens onze zoekmachine optimalisatie cursus gaan wij jou dit leren.

Zoekmachine optimalisatie cursus | Opleidingen

SEO in 2021

Hoe zorg jij ervoor dat jouw website niet op pagina vijf, maar op pagina één staat? SEO is vandaag de dag meer dan wekelijks blogjes plaatsen. 

Het algoritme van Google wordt alleen maar slimmer, maar jij ook. Hoe? Door de juiste SEO technieken toe te passen. Tijdens deze effectieve, no-nonsense SEO-cursus leren wij jou hoe het wél moet. Wij laten zien hoe je actueel blijft, monitort en verbeteringen kan blijven doorvoeren. 

Google wil de beste en meest relevante informatie voor de zoeker bovenaan hebben staan. Hierbij staat de intentie van de bezoeker centraal. De relevantie en kwaliteit van je content zorgen voor een hoge positie in Google. 

Kortom, na afloop van de SEO-cursus weet je hoe je meer relevante bezoekers en winst genereert. Daarnaast weet je hoe je de resultaten van je zoekmachine optimalisatie meet en volgt. We leggen met voorbeelden uit de praktijk uit hoe jij je website optimaliseert. Op het gebied van content, techniek en linkbuilding. 

Het volgen van onze professionele SEO-cursus heeft veel voordelen:

 • Na slechts zes uur weet je precies wat je nodig hebt en wat je moet doen om meer relevante bezoekers te genereren
 • Bespaar torenhoge kosten van een SEO-bureau. 
 • De effecten van je website optimalisatie zijn meetbaar. Na de cursus blijf je zelf monitoren en voer jij verbeteringen uit waar nodig.

Het verschil tussen de RalfvanVeen.com cursus en die van anderen

SEO leren van de #1 SEO-consultant/SEO-freelancer? Dat is Ralf van Veen. Hij staat voor 8 jaar waard aan kennis en ervaring van onze senior SEO-specialist. In de SEO workshop, vindt er een overdracht plaats van deze kennis. Deze pas je direct toe op jouw eigen onderneming. 

Wanneer je écht wilt scoren in Google, is het slim om kennis alleen van een expert over te nemen. Onze zoekmachine optimalisatie workshop is praktijkgerichter dan anderen. Wij laten op video zien hoe wij als SEO-bureau te werk gaan voor klanten.

Zoekmachine optimalisatie cursus 2 | Opleidingen

Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie cursus?

Het actuele tarief voor de cursus is in totaal €249. De factuur voor de cursuskosten ontvang je na de betaling. Na de cursus weet jij alles over SEO.In de cursus zit inbegrepen: 6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Hoe lang duurt de cursus zoekmachine optimalisatie?

De cursus is onderverdeeld in 6 delen van een uur. De cursus zoekmachine optimalisatie duurt in totaal 6 uur. Jij bepaalt zelf wanneer je de cursus kijkt. De cursus is onderverdeeld in 6 delen:De waarde van SEO Content schrijven en contentstrategie Techniek: code, structuur en laadsnelheid Linkbuilding SEO in de praktijk Toekomst van SEODe cursus kijk je wanneer jij maar wilt.

Is de zoekmachine optimalisatie cursus online of op locatie?

Bepaal zelf waar en wanneer je de cursus volgt. Het tempo bepaal jij. Drukke kantoordag? Geen probleem, de onderdelen kijk je wanneer het in jouw schema past. Start iedere dag van het jaar met de cursus. De cursus leveren wij aan via de mail. Je staat er niet alleen voor, dankzij de persoonlijk ingesproken cursus. Ieder onderdeel van de cursus kijk je onbeperkt terug.

Bieden jullie garantie dat de SEO lukt?

De positie binnen de organische zoekresultaten hangt van veel factoren af. Een hoge positie is niet te garanderen. Er zijn veel verschillende factoren die meespelen. Hoe groot is de markt en hoe ver zijn concurrenten zoekmachine geoptimaliseerd?Wij zien uit eigen ervaring dat het veel ondernemers wél zelf lukt om hun SEO te optimaliseren. Uiteindelijk behalen veel ondernemers een mooi resultaat, wanneer de SEO-strategie goed uitgevoerd wordt.Wij zorgen ervoor dat SEO zelf optimaliseren voor jou een eitje wordt. Hoe? We leggen met voorbeelden uit de praktijk uit hoe jij je website optimaliseert. Op het gebied van content, techniek en linkbuilding.

Hoe integreer ik SEO in onze marketingstrategie?

SEO is een aanvulling op elke marketingstrategie, makkelijk toe te passen omdat het om optimalisaties gaat van en rondom je site. SEO gaat hand in hand met contentmarketing, sociale media marketingactiviteiten, en public relations. Deze facetten gebruik je gebruikt voor effectieve linkbuilding. Linkbuilding is één van de drie hoofdcomponenten van SEO. SEO gaat gepaard met webontwikkelings- en verkoopteams. Het is immers een samensmelting van websites en conversies.