Opleiding zoekmachine optimalisatie

Wil jij ook op pagina #1 van Google staan? Betaal geen prijzig marketingbureau meer, maar ga zelf aan de slag! 

Met onze zoekmachine optimalisatie opleiding kun jij binnen no-time alles zelf optimaliseren aan jouw eigen website. Bespaar kosten en behaal het maximale aantal bezoekers voor jouw website!

De no-nonsense opleiding zoekmachine marketing

Een officiële opleiding voor zoekmachine marketing is er niet. Hoe kunnen wij je dan garanderen dat dit de beste opleiding zoekmachine marketing is om alle kennis, vaardigheden en strategieën te verkrijgen? Dat doen we zo:

 • De opleiding is zeer praktijkgericht én actueel. Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden, krijgt toepasbare checklist en past alles wat je leert toe op relevante casuïstieken. Ook geven we inzichten in het toekomstperspectief van SEO. De opleiding is te volgen door middel van een gedeeld scherm van onze SEO-specialist. Zo zie je hoe een SEO-specialist zijn dagelijkse taken aanpakt. 
 • De opleiding is flexibel te bekijken, op je eigen tempo, wanneer jij dat wilt. Handig voor thuisstudie of drukke kantoordagen. 
 • Je krijgt een gratis checklists van ons. Met de checklists kun jij direct aan de slag met de SEO van jouw eigen business. Zie in een oogopslag welke punten je moet verbeteren, welke prioriteit hebben, waarom en hoe je ze kunt verbeteren.
 • Begeleid door een 8+ jaren ervaren professional uit het vak: Ralf.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant in Google

De opleiding wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

De opleiding zoekmachine optimalisatie inhoudelijk 

De opleiding zoekmachine optimalisatie is opgedeeld in de drie aspecten van SEO, praktijkstukken en extra’s. We behandelen onderstaande onderdelen in de opleiding. 

 • Content: Je leert alles over de juiste content schrijven, zoekwoordonderzoeken en de eisen van goede content.
 • Techniek: Geen programmeer achtergrond? Geen zorgen, de cursus zoekmachine optimalisatie is voor iedereen toegankelijk. Je leert welke aanpassing je kunt doen om jouw website te optimaliseren.
 • Linkbuilding: linkbuilden is net als online mond-tot-mondreclame. Heel effectief als je de juiste website hiervoor kiest. Hoe doe je dit nu op de juiste wijze? Wij leggen het uit in de zoekmachine optimalisatie cursus.
 • Zelf aan de slag: zoekmachine optimalisatie in de praktijk, de voordelen van WordPress en social media’s. 
 • Extra’s: de toekomst van zoekmachine optimalisatie, lokale zoekmachine optimalisatie, Webshop zoekmachine optimalisatie en casussen. 

Hoe wordt de opleiding zoekmachine optimalisatie actueel gemaakt?

Zoekmachine optimalisatie is erg dynamisch. Actueel blijven is daarom noodzakelijk. Wij zorgen dat je met handige tools, tips en tricks actueel blijft. 

Zoekmachine optimalisatie voor WordPress websites, webshops, social media en video? Wij behandelen het allemaal!

 • WordPress en zoekmachine optimalisatie: de voordelen van WordPress en handige WordPress plugins.
 • Zoekmachine optimalisatie in de praktijk: zoekmachine optimalisatie en AI, alles over voice search en duurzame zoekmachine optimalisatie .
 • SEOcial media: content delen, links verkrijgen, sociale autoriteit en video SEO.
 • De zoekmachine optimalisatie tools van 2021. Welke gebruiken wij en waarvoor?
Opleiding zoekmachine marketing | Opleidingen

Over de opleiding zoekmachine optimalisatie

Wat leer je, wat kun je na de training, wat krijg je en hoe wordt het uitgelegd. 

Wat leer je?

 • Alle facetten van zoekmachine optimalisatie: content, techniek en linkbuilding. Hoe combineer je deze drie om succesvol binnen Google te zijn?
 • Zoekmachine optimalisatie voor WordPress, webshops, video, lokale SEO en social media.
 • De toekomst van zoekmachine optimalisatie en duurzame zoekmachine optimalisatie. 

Wat kun je na het volgen van de opleiding zoekmachine optimalisatie?

Na de opleiding zoekmachine optimalisatie weet jij alles van SEO en beheers je alle vaardigheden. Je weet wat je moet doen, waarom, hoe én kunt vooruit denken. Zo komt jouw website op #1 te staan! 

Wat krijg je?

We leiden je op aan de hand van praktijkgerichte video’s die je gemakkelijk kunt terugkijken. Nog handiger: we geven handige checklists mee, zodat jij direct alles kunt toepassen op jouw business.  

In de opleiding zit inbegrepen:

 • Zes uur beeldmateriaal. De lessen zijn netjes opgedeeld in hapklare brokken. Leer wat je echt wilt leren. Op je eigen tempo.
 • Een volledige SEO-content checklist.
 • Een volledige technische-SEO checklist.
 • Een volledige linkbuilding checklist (inclusief de drie meestgebruikte linkbuilding methodes door SEO-specialisten in 2021).
 • Toegepaste casuïstieken in verschillende branches. Neem een kijkje in de zoekmachine optimalisatie van andere ondernemingen.   

Hoe werkt het?

Na aankoop van de opleiding zoekmachine optimalisatie krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists.

Opleiding zoekmachine optimalisatie | Opleidingen

Veelgestelde vragen

Wat kost de opleiding zoekmachine optimalisatie?

De SEO-cursus kost €249,00. Hiervoor krijg je 6 uur lang beeldmateriaal waarin SEO wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook krijg je checklists die je direct kan toepassen op je eigen onderneming en behandelen we casuïstieken waar je ideeën en strategieën van kan opdoen.

Voor wie is de opleiding zoekmachine optimalisatie bedoeld?

De SEO-cursus is voor iedereen geschikt. Er zijn geen specifieke eisen of (voor)opleidingen voor nodig. De cursus is voor iedereen toegankelijk gemaakt. Alles wordt stapsgewijs en aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitgelegd. Zo zie je direct wat we bedoelen en hoe je dit toepast op jouw eigen website.De cursus SEO is geschikt voor:eenmanszaken / zzp’ers; mensen die zelf de SEO willen doen; marketing professionals; communicatiemedewerkers; tekstschrijvers en copywriters.

Is de opleiding zoekmachine optimalisatie erg technisch?

Nee, de cursus is niet heel technisch. De cursus bevat wel technische onderdelen, maar deze worden stapsgewijs uitgelegd. Op deze manier kan iedereen (ook zonder programmeer achtergrond) gemakkelijk het technische aspect oppakken. Alle aspecten van de cursus worden uitgelegd aan de hand van praktijkvideo’s, checklists en casuïstieken. Zo zie je hoe het technische gedeelte van SEO ook voor jou gemakkelijk te doen is.

Hoe weet ik of de opleiding zoekmachine optimalisatie niet te moeilijk voor mij is?

De opleiding zoekmachine optimalisatie is stapsgewijs opgebouwd. Zo hoef je niet over een specifieke vooropleiding te beschikken of veel ervaring in gerelateerde aspecten te hebben. Iedereen kan aan de opleiding zoekmachine optimalisatie deelnemen. We beginnen laagdrempelig (voor iedereen) en bouwen het niveau in de loop van de opleiding steeds verder op. Door de praktijkvideo’s zie je precies wat een SEO-specialist ook dagelijks doet en is de cursus makkelijker te volgen (dan aan de hand van begrippen of voorbeelden).

Zijn er examens gekoppeld aan de opleiding zoekmachine optimalisatie?

De opleiding zoekmachine optimalisatie heeft geen examens of in te leveren opdrachten. Je volgt de opleiding op je eigen tempo en zonder klassikale deelnemingen. Je kunt de opleiding gemakkelijk terugkijken wanneer jij wilt en de checklist gebruiken om direct de SEO van je eigen onderneming te verbeteren.

Hoe lang kan ik over mijn opleiding zoekmachine optimalisatie doen?

Na aankoop van de opleiding zoekmachine optimalisatie krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists. Je kunt dus na aankoop van de opleiding zoekmachine optimalisatie een heel jaar lang alle video’s terug zien, de checklists gebruiken en input halen uit de casuïstieken.