Training zoekmachine optimalisatie

Je hebt een website, maar deze levert te weinig op. Maak van jouw website een bezoekersmagneet door deze te optimaliseren.

Als ondernemer wil je groeien. Jouw online vindbaarheid is daarbij cruciaal. Goede online vindbaarheid zorgt voor relevante bezoekers en verhoogt jouw omzet. Wij vertellen jou hoe jij wint in Google. 

Tijdens onze training leer je niet alleen begrippen, je past ze direct toe op jouw eigen site. Samen gaan we aan de slag met relevante casuïstieken. Leer hoe jouw website hoger in Google komt te staan. 

De training is in het bijzonder bedoeld voor: 

 • eenmanszaken/zzp’ers;
 • iedereen die zelf aan de slag wil gaan met eigen SEO;
 • marketing professionals;
 • communicatiemedewerkers.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

De training wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Verschil met andere SEO-trainingen

SEO leren van de #1 in Nederland? Wanneer je SEO-consultant of SEO-freelancer intypt in Google, staat RalfvanVeen.com op de eerste positie zoals hieronder te zien is (practice what you preach). Wij bieden een SEO-training aan die écht resultaat levert en praktijkgericht is.

Zo werkt onze SEO-training

Tijdens de zoekmachine optimalisatie training gidsen wij jou als ondernemer door zoekmachine optimalisatie. In de training behandelen we alle aspecten omtrent SEO. We zetten zoekmachine optimalisatie uiteen aan de hand van video’s, checklists en casuïstieken. Je gaat direct aan de slag met je eigen business.

fee
referral

Waarom SEO zelf doen?

Meer relevante bezoekers genereren meer omzet. SEO is gratis. Na het volgen van de training verbeter jij in een handomdraai de relevante bezoekersaantallen van jouw website. Als je een goede strategie opzet, levert dat langdurig resultaat op. 

Als je jouw eigen SEO uitvoert, zijn er drie aspecten waar het omdraait. Content, techniek en linkbuilding. We behandelen ieder aspect uitvoerig zodat jij direct aan de slag gaat met jouw eigen SEO.

SEO-content schrijven

Content is een van de belangrijkste aspecten van jouw website. De content die je voor SEO schrijft, moet kwalitatief én relevant zijn. Content voor alleen Google schrijven is achterhaald. Lever je geen meerwaarde aan de bezoeker? Dan blijf je achter. Geen zorgen, tijdens de SEO-training behandelen we content van A tot Z. Van de brainstorm tot de laatst geschreven letter.

De volgende onderwerpen bespreken wij tijdens de training:

 • Zoekwoordenonderzoek: hoe speel je in op de zoekintentie van je doelgroep?
 • Contentstrategie: we bespreken hoe je een gestructureerde en vooraf bepaalde content strategie schrijft ten behoeve van jouw organische vindbaarheid. 
 • Landingspagina’s opstellen: hoe schrijf je pagina’s waar de bezoeker lang op wil blijven? Winnende pagina’s die óók leesbaar zijn: hoe doe je dat?

Techniek

Verlies jij bezoekers doordat jouw website te traag laadt? Dat is einde verhaal na onze training. Waar de content de symbolische richting van jouw SEO bepaalt, is de technische optimalisatie het fundament hiervan. Wat leer jij tijdens onze training?

 • Alle soorten snippets: in Google krijgt een zoekresultaat een verrijking als de informatie relevant genoeg is. Gestructureerde data zijn van belang voor SEO. Wij laten zien hoe je dit regelt.
 • Website snelheid: pagina snelheid is van groot belang. Wij vertellen jou wat de top 5 meest gemaakte fouten zijn. Daarna vertellen wij je hoe het wél moet.
 • SEO structuur: wat zijn silo’s? Baseer de structuur van jouw website op data. Stap voor stap bouwen wij een op SEO gebaseerde website structuur tijdens de training. 
 • Schone code: het fundament van je website is zeer belangrijk. Vertroebel je code niet met onnodige informatie. Wij vertellen jou hoe je dit vermijdt. Aan de hand van onze labels (slaapt.nl en CV5) vertellen wij hoe het in de praktijk werkt.

Linkbuilding

Creëer bekendheid in jouw online niche. Een SEO-specialist doet dit via linkbuilding (off-page SEO). Backlinks zijn links die naar jouw website doorverwijzen. De autoriteit en relevantie van deze website is belangrijk. Google ziet dit als pluspunten. We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

 • Links verkrijgen: er zijn verschillende manieren om externe links te verkrijgen. Tijdens de training leggen wij de 4 meest gebruikte methoden uit aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden. 
 • Kwaliteit van links: zoals genoemd is de autoriteit en relevantie van de website die naar jou linkt belangrijk. Hoe vermijd je dat Google een penalty uitdeelt? Wij bespreken wat de richtlijnen van Google zijn en hoe je deze interpreteert en toepast. 

Het overbrengen van onze expertise is pas het begin. De échte uitdaging begint bij het toepassen. We gaan samen door de linkbuilding checklist. Hierna optimaliseer je stap voor stap jouw eigen SEO. Deze checklist bevat alle relevante tips voor je SEO landingspagina’s. Zo ga jij direct aan de slag met het verkrijgen van relevante en kwalitatieve backlinks.