Cursus zoekmachine marketing

Hoe zorg jij ervoor dat jouw website boven jouw concurrenten komt te staan in Google? Door je SEO gemakkelijk zélf te optimaliseren. Door de cursus zoekmachine marketing te volgen! 

Wat zoekmachine marketing voor jou kan betekenen

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de mensen in Nederland hun zoektocht van naar een bedrijf, product of dienst beginnen met een zoekterm in Google. De hoogste resultaten die hier uitkomen, hebben grotere aantallen bezoekers en meer omzet. 

Staat jouw website al in de top 3 van Google? 

Zoekmachine marketing is een van de meest effectieve manieren van marketing. Het zorgt er namelijk voor dat jij niet naar je bezoekers hoeft te zoeken, maar zij naar jou toekomen. Je staat dan namelijk op een prominente plek in Google en zoekers klikken eerder naar jouw website. 

Wat kun je verwachten van de cursus zoekmachine marketing?

Met de cursus zoekmachine leer jij hoe je in een handomdraai bovenaan in de zoekmachines komt te staan. 

We leggen alle aspecten rondom SEO uit en passen deze gelijk toe door middel van praktijkgerichte video’s, checklists en casuïstieken.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant in Google

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Cursus zoekmachine marketing | Opleidingen

De cursus zoekmachine optimalisatie inhoudelijk

Wat leer je, wat kun je na de training, wat krijg je en hoe wordt het uitgelegd?

Wat leer je?

 • Alle facetten van SEO: content, techniek en linkbuilding. Hoe combineer je deze drie om succesvol binnen Google te zijn?
 • SEO voor WordPress, webshops, video, lokale SEO en social media.
 • De toekomst van SEO en duurzame SEO. 

Wat kun je na de zoekmachine optimalisatie cursus?

Jij kunt na de cursus jouw eigen SEO in een handomdraai verbeteren. Je weet wat je moet doen, waarom, hoe én kunt vooruit denken. Zo komt jouw website binnen no-time op #1 binnen Google te staan.

Wat krijg je?

We leggen de cursus uit aan de hand van praktijkgerichte video’s die je gemakkelijk kunt terugkijken. Nog handiger: we geven handige checklists mee, zodat jij direct alles kunt toepassen op jouw business. 

Wat krijg je bij de cursus?

 • Zes uur beeldmateriaal. De lessen zijn netjes opgedeeld in hapklare brokken. Leer wat je echt wilt leren. Allemaal op je eigen tempo.
 • Een volledige SEO-content checklist.
 • Een volledige technische-SEO checklist.
 • Een volledige linkbuilding checklist (inclusief de drie meestgebruikte linkbuilding methodes door SEO-specialisten in 2021).
 • Toegepaste casuïstieken in verschillende branches. Neem een kijkje in de zoekmachine optimalisatie van andere ondernemingen.   

Hoe werkt het?

Na aankoop van de SEO-cursus krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists.

Een korte samenvatting van de cursus zoekmachine optimalisatie

We nemen je mee in de facetten van de cursus zoekmachine optimalisatie. Wat kun je nu echt verwachten? 

 • Content: Je leert alles over de juiste content schrijven, zoekwoordonderzoeken en de eisen van goede content.
 • Techniek: Geen programmeer achtergrond? Geen zorgen, de cursus zoekmachine optimalisatie is voor iedereen toegankelijk. Je leert welke aanpassing je kunt doen om jouw website te optimaliseren.
 • Linkbuilding: linkbuilding is net als online mond-tot-mondreclame. Heel effectief als je de juiste website hiervoor selecteert. Wij leggen het uit in de zoekmachine optimalisatie cursus.
 • Zelf aan de slag: SEO in de praktijk, de voordelen van WordPress en social media’s. 
 • Extra’s: de toekomst van SEO, lokale SEO, Webshop SEO en casussen. 
Cursus zoekmachine | Opleidingen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost de cursus zoekmachine marketing?

De SEO-cursus kost €249,00. Hiervoor krijg je 6 uur lang beeldmateriaal waarin SEO wordt uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook krijg je checklists die je direct kan toepassen op je eigen onderneming en behandelen we casuïstieken waar je ideeën en strategieën van kan opdoen.

Voor wie is de cursus zoekmachine optimalisatie bedoeld?

De SEO-cursus is voor iedereen geschikt. Er zijn geen specifieke eisen of (voor)opleidingen voor nodig. De cursus is voor iedereen toegankelijk gemaakt. Alles wordt stapsgewijs en aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitgelegd. Zo zie je direct wat we bedoelen en hoe je dit toepast op jouw eigen website.De cursus SEO is geschikt voor:eenmanszaken / zzp’ers; mensen die zelf de SEO willen doen; marketing professionals; communicatiemedewerkers; tekstschrijvers en copywriters.

Wat kan ik verwachten van de cursus zoekmachine marketing?

In de cursus behandelen we alle aspecten van SEO. Je leert alle belangrijke begrippen én kunt deze aan het eind van de SEO-cursus direct toepassen. Je kunt praktijkvideo’s met een ingesproken uitleg, handige checklists en relevante casuïstieken verwachten. De SEO-cursus is er echt op gericht om SEO direct in de praktijk te brengen, op de manier zoals een echt SEO-bureau dit toepast.De SEO-cursus is opgedeeld in de volgende hoofdstukken.1.0 Introductie 2.0 Content 3.0 Techniek 4.0 Linkbuilding 5.0 Zelf aan de slag met je SEO 6.0 ExtraBenieuwd naar alle onderdelen per hoofdstuk? Bekijk onze site voor meer uitleg.

Is de cursus zoekmachine erg technisch?

Nee, de cursus is niet heel technisch. De cursus bevat wel technische onderdelen, maar deze worden stapsgewijs uitgelegd. Op deze manier kan iedereen (ook zonder programmeer achtergrond) gemakkelijk het technische aspect oppakken. Alle aspecten van de cursus worden uitgelegd aan de hand van praktijkvideo’s, checklists en casuïstieken. Zo zie je hoe het technische gedeelte van SEO ook voor jou gemakkelijk te doen is.

Hoe kan ik de cursus zoekmachine marketing volgen?

De cursus zoekmachine marketing is online te volgen. Je kunt op de site de cursus aanschaffen. Na aankoop van de SEO-cursus krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists. Je kunt zo gemakkelijk op je eigen tempo, waar je ook wilt de cursus volgen.