Wie is Ralf?

Sinds 2012 staat mijn professionele leven in het teken van SEO. In deze periode heb ik rollen vervuld als SEO-specialist bij het snelstgroeiende marketingbureau van Nederland, lead SEO bij een scale-up en internationaal SEO-specialist (gericht op Azië en Europa).

5 jaar geleden begon ik als SEO-freelancer. Vanaf dit moment heb ik bedrijven in allerlei branches geholpen bij het bereiken van de doelstellingen binnen SEO.

De meeste impact maak ik wanneer een bedrijf de volledige SEO bij mij uitbesteedt. Een groot deel van deze bedrijven zijn een MKB (vanaf 10 fte). Tijdens deze maandelijkse trajecten werk ik structureel aan alle facetten van SEO.

Duurzaam resultaat door een transparante werkwijze conform de richtlijnen van Google is het streven in mijn SEO-trajecten.”

Mijn visie rondom zoekmachine optimalisatie

Ik maak websites op de eerste plaats bruikbaar voor bezoekers, niet voor Google. Als SEO-specialist geloof ik in toegankelijkheid en duurzaamheid. Om dit te bewerkstelligen werk ik met vooraanstaande software. Hiermee breng ik de website, markt en concurrenten in kaart.

Concreet mondt dit uit in snelle, gebruikersvriendelijke en goed vindbare websites. Deze websites voldoen tevens aan een hoge privacy- en security standaard (waar Google veel waarde aan hecht).

Ik versnel de website voor het verhogen van de conversie, niet alleen voor de zoekmachines. Het linkbuilding uitbesteden draait om het verhogen van de naamsbekendheid en verloopt volgens de richtlijnen van Google.

Onderling verband?

Zijn deze onderdelen allen even belangrijk? Dit verschilt per bedrijf. Technische SEO is voorwaardelijk, SEO-content bepaalt de richting en linkbuilding is de symbolische drijfveer.

De samenhang van de componenten binnen de holistische SEO-strategie is het geheim van iedere SEO-specialist. Deze samenhang wordt bepaald per traject bepaald aan de hand van de concurrentie, doelstelling van het bedrijf en het marktpotentieel.

Met een solide strategie als uitgangspunt kan een bedrijf duurzaam succesvol zijn binnen Google. Daarbij komt ieder component van SEO tot zijn recht.

Mijn visie over Google

Google wordt steeds slimmer. Het algoritme is anno 2022 op het punt gekomen dat het zich steeds meer kan richten op de gebruikersvriendelijkheid. Mede door deze ontwikkeling werken de SEO-trucs van de oude stempel niet (meer). Websites moeten zoekopdrachten beantwoorden, relevant zijn en tegelijkertijd een hoge gebruikerservaring leveren.