Wie is Ralf?

Vanaf 2012 houd ik mij bezig met online marketing. Vanaf dit moment heb ik verschillende rollen vervuld die betrekking hadden tot SEO. Ik ben begonnen als SEO-specialist bij het snelstgroeiende marketingbureau van Nederland. Daarna heb ik rollen vervuld zoals SEO-manager bij een start-up en SEO-specialist bij een internationaal bedrijf (met de focus op Azië en Europa).

Ik ben 5 jaar geleden als SEO-freelancer begonnen. Tijdens mijn periode als SEO-freelancer heb ik meer dan 100 bedrijven geholpen in het verbeteren van de organische vindbaarheid.

Bij een gedeelte van mijn projecten blijf ik in de consulterende rol. Bij andere projecten help ik ook daadwerkelijk met het implementeren (of ondersteun ik developers hierbij). Ook geef ik trainingen en workshops in uiteenlopende onderwerpen binnen SEO. Tijdens mijn trajecten is kennisdeling een belangrijke factor. Wil je jouw linkbuilding uitbesteden bij mij? Dat is ook mogelijk. Bekijk hiervoor mijn linkbuilding uitbesteden pagina.

Ralf van Veen

Ik ondersteun met mijn trainingen en consultancy werk verschillende stakeholders die belang hebben bij een betere organische vindbaarheid. Hiermee begeleid ik onder andere het management, de developers en copywriters bij het verbeteren van de SEO. Tijdens mijn werk tracht ik tevens intern draagvlak te creëren om een duurzaam resultaat te bewerkstelligen.

Mijn visie over SEO

Het landschap van de SEO is continu aan verandering onderhevig. Google update zijn algoritme meer dan 500 keer per jaar. Dit maakt dat factoren die op het ene moment belangrijk zijn het volgende moment niet meer meewegen.
Het algoritme van Google baseert de waarde van een website op meer dan 200 factoren. Deze 200 factoren kunnen worden onderverdeeld in grofweg 3 onderdelen: technische SEO, SEO-content en linkbuilding.

Onderling verband?
Zijn deze onderdelen allen even belangrijk? Dat is moeilijk te zeggen. Dit verschilt per website / branche. Mijn mening is dat de technische SEO en SEO-content voorwaardelijk zijn voor een goede ranking. Het linkbuilden is de symbolische drijfveer en geeft je de autoriteit om hogerop te komen in de zoekresultaten.

Het is belangrijk om samenhang aan deze onderdelen te geven. Dit wordt gedaan door de website en de markt te toetsen op verschillende SEO-factoren. De uitkomsten hiervan kunnen worden gegoten in een SEO-strategie. Ik geloof zelf in een duurzame manier van werken. SEO dient de test der tijd te kunnen doorstaan.
Één van de opvallendste voordelen van SEO is het kunnen waarborgen van de continuïteit van een onderneming. Het is een enorm duurzame manier van marketing. Dit gegeven kan worden uitgebuit door de (omnichannel) marketing strategie hieromheen te bouwen.

Mijn visie over SEO
Ik maak websites op de eerste plaats bruikbaar voor bezoekers, niet voor Google. Als SEO-specialist geloof ik in toegankelijkheid en duurzaamheid. Om dit te bewerkstelligen werk ik met vooraanstaande SEO-software. Hiermee breng ik de website, markt en concurrenten in kaart.
Concreet mondt dit uit op snelle, gebruikersvriendelijke & binnen Google goed presterende websites. Deze websites voldoen tevens aan een hoge privacy- en security standaard (waar ook Google veel waarde aan hecht).

Tijdens mijn SEO-werkzaamheden richt ik mij voornamelijk op de factoren die als een mes dat aan twee kanten snijdt werken. Geconcretiseerd: ik versnel de website op de eerste plaats voor de bezoeker, niet voor de zoekmachines. Mijn linkbuilding campagnes draaien om het verhogen van de naamsbekendheid en zijn volgens de richtlijnen van Google. De SEO-content op de websites wordt gecreëerd voor de bezoekers, niet voor Google.

Mijn visie over Google
Google wordt steeds slimmer. Het algoritme is anno 2019 op het punt gekomen dat het zich steeds meer kan richten op de gebruikersvriendelijkheid. Mede door deze ontwikkeling werken de SEO-trucs van de oude stempel niet (meer). Websites moeten zoekopdrachten beantwoorden, relevant zijn en tegelijkertijd een hoge gebruikerservaring leveren.

Mijn vrije tijd

Het grootste gedeelte van mijn vrije tijd spendeer ik op de squashbaan. Bij Victoria speel ik landelijk eerste divisie en ben ik team captain van heren 2. 

Bij Tick in de Nick geef ik vrijwillig op de dinsdag en donderdag avond squashtraining aan beginnende en gevorderde spelers.

Verder speel ik graag tennis met vrienden, golf ik en ben ik héél goed in het ontdekken van nieuwe koffietentjes in Rotterdam.