Werken met Ralf

Ik heb met veel klanten uit verschillende branches samengewerkt. Hieronder staan de belangrijkste punten die ik hieraan heb overgehouden om een samenwerking zo winstgevend mogelijk te maken.

Met wie werk je echt?

Ik voer als SEO-specialist het SEO-gerelateerde werk uit zoals website audits, technische SEO en on-page SEO. Veel van mijn klanten hebben zelf websitebouwers die mijn adviezen en bevindingen in de website zetten.

Wanneer dit niet het geval is, kan ik dit ook doen. De overweging voor veel klanten is dat het kostenplaatje goedkoper uitvalt wanneer de websitebouwer (afhankelijk van het tarief van de websitebouwer) dit erin zet. 

Communicatie

Per mail ben ik altijd bereikbaar. Iedere ochtend beantwoord ik de e-mails die ik de middag of avond daarvoor binnen heb gekregen.

Wanneer ik voor één van mijn klanten bezig ben, ben ik telefonisch niet bereikbaar. Ik werk met een timer om de uren te loggen voor mijn werkzaamheden. Het is niet netjes om de tijd van een klant te gebruiken voor een belletje.

In de praktijk heb ik erg veel contact met mijn klanten. Vaak hebben mijn klanten vragen over het vak SEO en waar ik mee bezig ben. Ik haal er zelf veel plezier uit om deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Ik spreek idealiter per mail een dag en tijd af met een klant om het e.e.a. te bespreken. Op deze manier kan ik hier tijd voor maken en de vragen goed voorbereiden. 

Rapportage en facturatie

Ik communiceer al mijn werkzaamheden per mail en/of telefonisch (afhankelijk van de klant).

Doorgaans is het gebruikelijk om in ieder geval de vooruitgang van de organische zoekwoorden iedere maand telefonisch en/of per mail te rapporteren.

Ook bouw ik gewoonlijk een dashboard dat zich richt op de organische vooruitgang in de Google Analytics van een website. Daarbij geef ik uitleg over hoe dit werkt en waar je naar moet kijken. Op deze manier is de vooruitgang van het traject ieder moment inzichtelijk voor de klant.
Alle documenten die ik opstel voor het traject stuur ik met uitleg over de kansen en verbeterpunten per mail.
Ik stuur iedere maand na de werkzaamheden de factuur.

Op de lange termijn met mij werken?

Dat is niet altijd nodig.

Gemiddeld duurt een traject 6 tot 18 maanden (wanneer het om 1 bedrijf en 1 website gaat). Ik doe in deze periode de on-page SEO, de technische SEO en maak een goed begin aan het linkbuilding traject. 

Na deze maanden heb je alle documenten en informatie om dit traject zelf uit te bouwen. Wanneer je zelf niet de tijd hiervoor hebt adviseer ik om een (junior) marketeer deeltijd in dienst te nemen. Op deze manier kom je een stuk goedkoper uit dan wanneer je mij al het werk laat doen.

Het komt daarnaast veel voor dat ik na het traject van 6 tot 18 maanden alleen nog werk aan het vinden van linkbuilding prospecten en een maandelijkse audit voor de website maak.

Geen vast contract

Voor geen één van mijn klanten werk ik met een vast contract. Al mijn werkzaamheden factureer ik nadat ik de rapportage van de maand heb geleverd.

De werkzaamheden en het traject zijn op ieder moment op te zeggen.