Template

Een website maken is tegenwoordig makkelijker dan ooit en dit is onder andere te danken aan de komst van templates. Wat is een template en hoe is dit toepasbaar zodat je er optimaal gebruik van maakt? We leggen het begrip template hier aan je uit.

Wat is een template?

Een template is een document met standaard kaders: het is de basis voor een nieuw document die je op unieke wijze invult. De belangrijkste basiskenmerken zijn al aanwezig en dit maakt het makkelijker om snel een nieuw en uniek ontwerp te maken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De toepassing van een template

Een template is op veel manieren toepasbaar, onder andere in het maken van een website. WordPress is een voorbeeld van een programma waarbij je de keuze hebt uit verschillende templates die je vervolgens ook nog verder kunt bewerken om er toch een uniek ontwerp van te maken.

Het is daarnaast ook mogelijk om een template toe te passen voor een mailing: de mail bestaat al uit een aantal standaard elementen, het raamwerk is al aanwezig. Dit maakt het een stuk makkelijker om snel mails te sturen.

Template _ Begrippenlijst

De impact van een template op SEO

Een template zelf heeft niet veel invloed op de SEO van een website of pagina. Een goede template zorgt wel voor eenheid op een website: de pagina’s bestaan uit een gelijksoortig ontwerp. Dit draagt mogelijk wel bij aan een goede klantervaring op de website. Een goede klantervaring is weer interessant voor de relevantie van je website.

Ons advies

Het gebruik van templates zorgt vooral voor meer gemak. Voor het sturen van mails of het maken van een mooie en foutloze website of pagina is een template zeer handig.

We raden aan om gebruik te maken van templates wanneer dit mogelijk is. Je maakt gebruik van efficiëntie en daarnaast creëer je eenheid in je ontwerpen. Ben je zelf niet in staat om een template te vinden of deze naar wens te ontwerpen? Het is ook mogelijk om dit over te laten aan een professionele webbuilder.

Veelgestelde vragen

Wat is een Template?

Een template is een document dat als basis dient om nieuwe unieke documenten in te kunnen vullen. In de template staan alle belangrijke kenmerken zodat je dit niet iedere keer opnieuw hoeft te maken. Je vult alleen de nieuwe unieke content in. Daarna sla je het geheel als nieuw uniek document op.

Wat is de impact van Template op SEO?

Een directe impact op SEO heeft een template niet. Wel zorg je met goede templates voor eenheid op jouw website. Pagina’s met een eenduidig ontwerp stralen rust en professionaliteit uit. Klanten zullen dit zeker waarderen. Je zal dit uiteindelijk dan ook terugzien in de ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over template geschreven?

Het artikel over template hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over template in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals template?

Wij schrijven over begrippen als template om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

template is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over template in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals template, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip template in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van template. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van template op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende template.

Het voorbeeld dat wij geven van template , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over template van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z