Zoekmachine optimalisatie opleiding

Wil jij op pagina één in Google staan? Tijdens onze zoekmachine optimalisatie opleiding leer jij hoe je op die positie komt te staan. Verkrijg vandaag nog meer bezoekers op jouw site. 

Waarom SEO?

Hoe zorg jij ervoor dat jouw website niet op pagina vijf, maar op pagina één staat? Dat regel je met SEO. 

De meeste mensen die zoeken naar een bedrijf, product of dienst gaan naar Google. Hoe zorg jij ervoor dat deze mensen bij jou terecht komen? Optimaliseer jouw website. Wij leren jou hoe jij dit zelf doet tijdens de opleiding zoekmachine optimalisatie.

Wij behandelen actuele updates van Google tijdens de zoekmachine optimalisatie opleiding. Je leert hoe je verschillende technieken gebruikt om webpagina’s te optimaliseren. Je bekijkt voorbeelden uit de praktijk en leert welke techniek het beste is voor jouw website. Wij behandelen welke technieken nuttig zijn, en welke technieken je moet vermijden.

Opleiding zoekmachine optimalisatie | Opleidingen

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

De opleiding wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Het verschil tussen de RalfvanVeen.com opleiding en die van anderen

Onze zoekmachine optimalisatie workshop is praktijkgerichter dan anderen. Wij laten op video zien hoe een SEO-specialist te werk gaat. Én wij delen eigen ervaringen van hoe wij als SEO-bureau te werk gaan voor klanten.

SEO leren van de #1 SEO-freelancer/SEO-consultant? Wanneer je SEO-consultant of SEO-freelancer intypt in Google, staat RalfvanVeen.com op de eerste positie zoals hieronder te zien. Dit is het resultaat van ervaring en expertise. Wanneer je écht wilt scoren in Google, is het slim om kennis alleen van een expert te verkrijgen. 

Zo werkt de workshop zoekmachine optimalisatie

Bovenaan staan in Google, wij vertellen jou hoe je dit doet. Tijdens de opleiding leggen wij met voorbeelden uit de praktijk uit hoe jij je website optimaliseert. Op het gebied van content, techniek en linkbuilding

Content

Ben jij het zat om bezoekers en daarmee omzet mis te lopen? Zorg dat jij kwalitatieve en relevante content creëert voor jouw bezoekers. 

De algoritmen van Google evolueren voortdurend. De nuttige en relevante resultaten die Google levert, bestaan uit stukken content die overal op internet beschikbaar zijn. Verbeter je content, want het is cruciaal voor jouw positie in Google. 

Wat behandelen wij tijdens de opleiding?

  • Het creëren van relevante content begint bij zoekwoordonderzoek. De keuze tussen short- of long tail zoekwoorden? Wij bespreken het tijdens onze opleiding.
  • Een landingspagina moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor de bezoeker. Tijdens de zoekmachine optimalisatie opleiding leer jij hoe je SEO vriendelijke landingspagina’s maakt.
  • De meest gemaakte fout tijdens het schrijven van content, is het gebrek aan strategie. Contentstrategie is cruciaal voor zoekmachine optimalisatie. Je moet vaststellen wat jouw doelen zijn. Alleen na dit vast te stellen, kun je een gedegen contentstrategie opstellen. Geen zorgen, wij leren jou hoe je een gedegen contentstrategie opstelt.

Techniek van zoekmachine optimalisatie

Vinden jouw bezoekers niet goed de weg op jouw site? Duurt het eeuwen voor jouw site geladen is? Niet alleen jouw bezoekers geven hier strafpunten voor, ook Google. Maak daar vandaag nog korte metten mee. 

De technische kant van zoekmachine optimalisatie omvat alle manieren die crawlers van Google helpen jouw website effectief te indexeren. Wanneer jouw website effectief gecrawld wordt, is dit positief voor de ranking van je website. De technische kant is in feite het fundament van jouw website.

Wat behandelen wij tijdens de opleiding?

  • Hoe gebruik je schema opmaak om ‘rich snippets’ te krijgen? Gestructureerde data ziet Google. Door dit te optimaliseren komt jouw website hoger binnen de zoekresultaten.
  • Tijdens de zoekmachine optimalisatie opleiding leer je hoe je structuur aanbrengt aan jouw website. 

Linkbuilding

Wil jij linkjuice, oftewel waarde, verkrijgen van andere websites? Dan moeten andere websites links naar jouw website plaatsen. Binnen SEO heet dit linkbuilding. Linkstructuur van een website is het derde onderdeel van zoekmachine optimalisatie. 

Kwaliteit en relevantie zijn essentieel voor links. Strategie is cruciaal voor linkbuilding. Welke strategie gebruik je om links te verkrijgen? Wij bespreken de 4 meest gebruikte strategieën. 

Ook bespreken wij hoe je kritisch blijft op de kwaliteit van websites die naar jou linken. Het is einde verhaal met backlinks van slechte kwaliteit.

Links met hoge autoriteit hebben grote impact op de ranglijst. Het is belangrijker dan welke andere factor ook. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina’s meer autoriteit aan jouw website doorgeven. Naast autoriteit is relevantie van content waar links naar toe verwijzen van groot belang.

Zoekmachine optimalisatie opleiding

Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen.

Wat zijn de voordelen van zelf aan de slag gaan met SEO?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het zelf doen van SEO voor je bedrijf.Je hebt geen last van torenhoge marketingkosten. Jij behoudt te allen tijde de controle over jouw SEO prestaties en verbeteringen. De lijntjes binnen jouw bedrijf zijn kort. Je overlegt direct over een nieuwe strategie.

Voor wie is de opleiding zoekmachine optimalisatie?

Ondernemers, marketing professionals en zzp’ers met eigen website. Kortom, voor iedereen die online wil groeien als bedrijf en zijn/haar online vindbaarheid wil vergroten. De SEO-opleiding is ook te volgen als je zelf geen website hebt, maar wel SEO vaardigheden wilt leren. Het is voor iedereen die hun expertstatus wil claimen binnen dit vakgebied.

Hoe is de opleiding zoekmachine optimalisatie opgebouwd?

Tijdens de opleiding zoekmachine optimalisatie gaan wij maximaal inzetten op content, techniek en linkbuilding. Uit ieder van deze componenten halen wij het hoogste potentieel. Van alle elementen behandelen wij vaktermen, praktijkvoorbeelden en passen we ze toe op casuïstieken.Daarnaast richten wij ons op gebruikerservaring. Dit is de meest belangrijke pijler voor Google. Je moet elke SEO beslissing maken ten goede van jouw bezoeker.Op deze manier halen wij het maximale uit SEO voor jouw website. Door de combinatie van deze drie elementen bereik je meer met SEO voor jouw website.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie opleiding?

Het actuele tarief voor de training is in totaal €249. De factuur voor de trainingskosten ontvang je na de betaling. Na de training weet jij alles over SEO.In de cursus zit inbegrepen: 6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Hoe integreer ik SEO in onze marketingstrategie?

SEO is een aanvulling op elke marketingstrategie. Het is makkelijk toe te passen omdat het om optimalisaties gaat van en rondom je site. SEO gaat hand in hand met contentmarketing, sociale media marketingactiviteiten, en public relations. Deze facetten gebruik je voor effectieve linkbuilding. Linkbuilding is één van de drie hoofdcomponenten van SEO. SEO medewerkers werken nauw samen met webontwikkelings- en verkoopteams. Het is immers een samensmelting van websites en conversies.

Hoe lang duurt het voordat ik zoekmachine optimalisatie succes behaal?

Effectieve SEO is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat onder andere hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. Het grote voordeel is dat je er lang profijt van hebt. Wanneer jij je eerst richt op laaghangend fruit, boek je al snel resultaten. Tijdens de workshop laten wij jou zien hoe je dit doet.