Workshop zoekmachine optimalisatie

Bovenaan in de zoekmachines komen te staan zonder torenhoge marketingkosten? Zoekmachine optimalisatie is de oplossing. SEO is een gratis manier om meer relevante bezoekers te genereren.

Nu beschikbaar: een exclusieve workshop zoekmachine optimalisatie. Benieuwd wat je hier allemaal leert? Lees snel verder! 

Waarom zoekmachine optimalisatie

SEO maximaliseert jouw winst. Het is een slimme manier om in te spelen op je doelgroep. 

Ben jij het zat om potentiële klanten mis te lopen? Wanneer je meer zichtbaar bent voor je doelgroep, betekent dat meer verkeer. Relevante bezoekers vinden jouw website. Dit leidt tot hogere conversies

Kom vandaag nog hoger in Google te staan. In onze zoekmachine optimalisatie workshop leren wij je alle ins en outs van SEO.

Hoe ziet de workshop eruit?

De cursus bestaat uit twee delen: het theoretische en het praktische gedeelte. in het theoretische deel leggen we de basis vanuit eigen kennis en ervaring. Daarna gaan we hands-on aan de slag met praktijkvoorbeelden.

SEO bestaat uit drie componenten. Namelijk content, technische SEO en linkbuilding. Wij behandelen ieder component uitvoerig. Na de workshop pas je gelijk de opgedane kennis toe op jouw eigen website. Aan de hand van praktijk video’s, checklists en casussen uit verschillende branches als voorbeeld.

 1. Content schrijven voor SEO

Hoe zorg jij ervoor dat jouw website op pagina één staat, in plaats van pagina vijf? Door kwalitatieve en relevante content te schrijven voor jouw doelgroep én zoekmachines. Hoe schrijf je optimale content voor jouw bezoekers? Wij leren het je tijdens de SEO workshop

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de workshop:

 • Landingspagina’s opstellen: hoe schrijf je pagina’s waar de bezoeker lang op wil blijven? Winnende pagina’s die óók leesbaar zijn: hoe doe je dat?
 • Zoekwoordenonderzoek: dit is de basis van ieder SEO-traject. Wij behandelen zoekwoorden aan de hand van praktijkvoorbeelden.
 • Content strategie opstellen: hoe vaak moet je content plaatsen om relevant te zijn? Wij vertellen het je. Ook behandelen we het verschil tussen SEO en ‘’normale teksten’’.
 1. Technische SEO

Haal vandaag nog de technische fouten uit jouw website! Kan jouw bezoeker niet goed de weg vinden op jouw site of laad je pagina te langzaam? In de workshop behandelen wij technische SEO. Je ziet precies wat er fout is en hoe je dit weer oplost. Denk hierbij aan de laadsnelheid van jouw website, structuur en sitemaps. 

De volgende onderwerpen komen ondere andere terug tijdens onze SEO workshop.

 • Gestructureerde data: alle soorten snippets en schema-opmaak en hoe je deze optimaliseert. 
 • SEO structuur: de structuur van jouw website moet uitstekend in elkaar zitten. Anders kan je het wel vergeten om hoog in de ranking van Google te komen. Hoe breng je structuur aan?
 • Laadsnelheid: om de gebruikerservaring van de zoeker te verbeteren, moet jouw website snel laden. Wij behandelen de 5 meest gemaakte fouten. Daarna vertellen wij hoe het wél moet.
 1. Linkbuilding

Hoe zorg je ervoor dat Google jouw site effectief crawlt? Linkbuilding! Kort gezegd omvat dit de interne en externe linkstructuur. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Backlinks zijn een zwaar meewegende factor voor het algoritme van Google. Kwaliteit en relevantie zijn essentieel. Hier gaan wij diep op in tijdens de SEO workshop.

 • Kwaliteit: voorkom een penalty van Google en zorg ervoor dat jouw backlinks toegevoegde waarde met zich mee brengen. Wij behandelen hoe je de kwaliteit monitort.
 • Methoden om links te verkrijgen: wij bespreken de meest gebruikte linkstrategieen. Wij laten jou zien welke methode relevant is, en welke tijdverspilling.

We leggen met voorbeelden uit de praktijk uit hoe jij je website optimaliseert. Op het gebied van content, techniek en linkbuilding met behulp van checklists.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

SEO leren van een expert? De workshop wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Zoekmachine optimalisatie workshop | Opleidingen

Verschil met andere workshops

Onze zoekmachine optimalisatie workshop is praktijkgerichter dan anderen. Wij laten op video zien hoe een echte SEO-specialist te werk gaat. Wij delen eigen ervaringen van hoe wij als bureau te werk gaan voor klanten. 

SEO leren van de #1 SEO-consultant/SEO-freelancer? Dat is Ralf van Veen. Hieronder is te zien dat RalfvanVeen.com positie #1 bekleedt voor SEO-consultant en SEO-freelancer (practice what you preach).

Hij staat voor 8 jaar waard aan kennis en ervaring van onze senior SEO-specialist. In de SEO workshop, vindt er een overdracht plaats van deze kennis. Deze pas je direct toe op jouw eigen onderneming. 

Wanneer je écht wilt scoren in Google, is het slim om kennis alleen van een expert over te nemen. 

Workshop zoekmachine optimalisatie | Opleidingen

Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen rondom zoekmachine optimalisatie én onze cursus. Hieronder staan de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Hoe is de workshop zoekmachine optimalisatie opgebouwd?

Wij zetten maximaal in op alle drie de elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Van ieder element benutten wij het potentieel. We behandelen vaktermen, praktijkvoorbeelden en passen ze toe op casuïstieken uit verschillende branches.Daarnaast richten wij ons op gebruikerservaring. Dit is de meest belangrijke pijler voor Google. Je moet elke beslissing maken ten goede van jouw bezoeker.Op deze manier halen wij het maximale uit SEO voor jouw website. Door de combinatie van deze drie elementen bereik je meer met SEO voor jouw website.

Hoe lang duurt het voordat ik zoekmachine optimalisatie succes behaal?

Effectieve SEO is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat onder andere hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. Wanneer jij je eerst richt op laaghangend fruit, boek je al snel resultaten. Tijdens de workshop laten wij jou zien hoe je dit doet.

Hoe integreer ik SEO in onze marketingstrategie?

SEO is een aanvulling op elke marketingstrategie, makkelijk toe te passen omdat het om optimalisaties gaat van en rondom je site. SEO gaat hand in hand met contentmarketing, sociale media marketingactiviteiten, en public relations. Deze facetten gebruik je voor effectieve linkbuilding.Linkbuilding is één van de drie hoofdcomponenten van SEO. SEO gaat gepaard met webontwikkelings- en verkoopteams. Het is immers een samensmelting van websites en conversies.

Welke tools gebruiken jullie?

Voor zoekwoorden onderzoek gebruiken wij Google Keyword Planner en Google Search Console. Met behulp van deze tools zien wij welke zoekwoorden het goed doen. Daarnaast gebruiken wij Lifehouse Performance Calculator en Google Analytics. Ahrefs is tevens een goede tool om statistieken bij te houden en zoekwoorden op te zoeken.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie workshop?

Het actuele tarief voor de workshop is in totaal €249,-. De factuur voor de workshop kosten ontvang je na de betaling. Na de workshop weet jij alles over SEO en pas je direct de kennis toe op jouw onderneming.In de workshop zit inbegrepen:6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Hoe lang duurt de workshop zoekmachine optimalisatie?

De workshop is onderverdeeld in 6 delen van een uur. De workshop zoekmachine optimalisatie duurt in totaal 6 uur. Jij bepaalt zelf wanneer je de workshop kijkt. De workshop is onderverdeeld in 6 delen:6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de workshop terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Is de zoekmachine optimalisatie workshop online of op locatie?

Bepaal zelf waar en wanneer je de workshop volgt. Het tempo bepaal jij. Drukke kantoordag? Geen probleem, de onderdelen kijk je wanneer het in jouw schema past. Start iedere dag van het jaar met de workshop.De workshop leveren wij aan via de mail. Je staat er niet alleen voor, dankzij de persoonlijk ingesproken cursus. Ieder onderdeel van de workshop kijk je onbeperkt terug.