SEO-opleiding

Hoe zorg je er voor dat er meer bezoekers naar jouw website of webshop komen, zonder immens hoge advertentie- of bureaukosten? 

Door het heft in eigen handen te nemen! Verkrijg kennis en vaardigheden van SEO door de SEO-opleiding te volgen. Word een online bezoekersmagneet. 

De SEO-opleiding is voor ondernemers en andere mensen die SEO tot in de puntjes willen beheersen voor hun business. Gegarandeerd direct toepasbaar op je eigen onderneming. SEO verhoogt je omzet en deze cursus verbetert je SEO.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland volgens Google

SEO leren van een expert? De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Zo werkt onze opleiding SEO

We behandelen alle onderdelen van SEO: content, techniek en linkbuilding. Je krijgt praktijkgerichte video’s en duidelijke checklists van ieder onderdeel. Dit pas je direct toe op jouw eigen onderneming. 

Dat niet alleen: ook krijg je handige extra’s van ons! Wat verandert er voor SEO in de toekomst? Ook krijg je relevante casuïstieken voor elke business in elke branche. Zo blijf jij actueel en relevant voor jouw doelgroep.

Content

Met de juiste content overtuig jij elke bezoeker. Wees relevant, actueel en kwalitatief. Wij laten je alle ins- en outs zien.

In de opleiding SEO behandelen we: 

 • Zoekwoordonderzoek: Van de eerste brainstorm tot het bepalen van de kansen tot een passende strategie opstellen.
 • Content strategie: content strategie opstellen, wekelijks content schrijven en het verschil tussen SEO-teksten en “normale” teksten duidelijk uitgelegd.
 • Landingspagina’s schrijven (inclusief checklist): hoe schrijf je presterende content binnen Google (wat leesbaar blijft voor de bezoeker).
SEO Opleiding | Opleidingen

Techniek 

Heb je geen ervaring met development/programmeren? Geen zorgen, dat is niet nodig! We laten je zien hoe Google webpagina’s indexeert voor de posities in de zoekresultaten. De Googlebot maakt gebruik van hyperlinks in de content. We laten je zien hoe jij hier op inspeelt, zodat jij hoger in Google komt te staan.

Andere officiële ranking factoren van Google zijn interne links, website snelheid en mobielvriendelijkheid. Dit krijg je tijdens de SEO-cursus (en in de gratis technische SEO checklist) allemaal uitgelegd.

Welke technische aspecten leer je in de SEO-opleiding?

 • Alle soorten snippets: hoe helpt gestructureerde data SEO? Handige tools zoals Schema.org, alle belangrijke SEO-platformen en de soorten verrijkte zoekresultaten.
 • Het belang van website snelheid: een overzicht van de belangrijkste tools, punten en dé manier om dit voor jouw website te optimaliseren. 
 • De optimale SEO structuur: we behandelen verschillende websites, het nut van silo’s en het inzetten van data.
 • Voorbeelden uit de praktijk: samen analyseren we websites. 

Met onze SEO-training bereik je alles op het gebied van technische-SEO wat een professioneel marketing bureau ook voor je zou doen.

Linkbuilding

Hoe promoot jij jouw website? Door dure advertenties? Niet meer nodig! Leer vandaag nog alles over linkbuilding. 

Wat dit is? Andere sites verwijzen als het ware naar jouw website als relevante bron. Google ziet jouw site als autoritair in de niche en dit verhoogt jouw positie in Google.

In de SEO-opleiding behandelen we daarom: 

 • Linkbuilding strategieën: ontdek de meestgebruikte linkbuilding methoden 
 • Het land der linkbuilders: wij nemen je mee in het land der linkbuilders. 
 • De kwaliteit van de websites: wat is belangrijk? 
Opleiding SEO | Opleidingen

Waarom is onze SEO-opleiding anders dan andere opleidingen? 

Wil jij alleen het allerbeste voor jouw onderneming? Kies dan voor onze SEO-opleiding. Waarom?

 • Praktijkgerichte video’s. Zo zie je daadwerkelijk hoe SEO-specialisten te werk gaan. 
 • Casuïstieken. Hoe doen andere ondernemingen in verschillende niches het? 
 • Met handige checklist verbeter je direct de SEO van je eigen onderneming. 
 • Blijf actueel en relevant, nu en in de toekomst. Wij leggen de verwachtingen voor later uit. Zo hoef je geen nieuwe cursus meer te doen! 
 • Verkrijg de kennis, ervaringen en het werkproces van een echt SEO-bureau. 
 • Uitleg van een 8+ jaren ervaren Senior SEO-specialist met ervaring in diverse branches. 

Over de workshop SEO

Wat leer je?

 • Alle facetten van SEO: content, techniek en linkbuilding. Hoe combineer je deze drie om succesvol binnen Google te zijn?
 • SEO voor WordPress, webshops, video, lokale SEO en social media.
 • De toekomst van SEO en duurzame SEO.

Wat zijn jouw vaardigheden na de training?

SEO, SEO en nog meer SEO. De SEO van jouw business optimaliseren wordt voor jou een eitje. Je weet wat je moet doen, waarom, hoe én kunt vooruit denken. Wordt een ware bezoekersmagneet met jouw onderneming.

Wat krijg je?

Pas SEO direct toe op jouw onderneming door: 

 • Praktijkgerichte video’s. Gemakkelijk terug te kijken. 
 • Handige checklists. Bekijk wat je moet doen in een handomdraai. 
 • Casuïstieken. Hoe doen andere ondernemingen hun SEO? 

Hoe werkt het?

Na aankoop van de SEO-cursus krijg je een mail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee heb je een jaar lang toegang tot de leeromgeving en alle checklists.


Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen.

Voor wie is de SEO-opleiding bedoeld?

De opleiding SEO is voor iedereen geschikt. We vertellen alles duidelijk en stapsgewijs uit. Je hebt geen specifieke achtergrond nodig. De SEO-opleiding is gemaakt voor:eenmanszaken / zzp’ers; marketing professionals; communicatiemedewerkers; tekstschrijvers mensen die zelf de SEO willen doen

Is de opleiding SEO erg technisch?

Geen zorgen, de SEO-opleiding is niet heel technisch. Het is voor iedereen zonder development ervaring gemakkelijk te doen. De opleiding SEO bevat technische onderdelen. Echter geven we handige tips en tricks, zodat jij in een handomdraai alle technische aspecten van SEO onder de knie krijgt.

Heb ik na het volgen van de opleiding SEO gegarandeerd geen marketingbureau meer nodig?

De SEO-opleiding is door ons zo ontwikkeld dat de SEO van je onderneming gemakkelijk zelf te volgen is. We geven handige praktijkvoorbeelden aan de hand van video’s, geven een checklist mee om direct toe te passen op jouw eigen onderneming en behandelen verschillende casuïstieken die inzichten geven in de SEO van verschillende ondernemingen in andere niches. Op deze manier heb je de mogelijkheid om altijd even terugkijken welke aanpassingen je moet doen en hoe je de verbeteringen het beste kan doorvoeren.

Is de opleiding SEO voor elke onderneming geschikt?

In onze SEO-opleiding bespreken we uitvoerig aan de hand van praktijk video’s hoe je SEO het beste uitvoert. We leggen alles omtrent begrippen, vaardigheden en strategie uit. Dit passen we toe op verschillende casuïstieken, zodat je een goed beeld krijgt van SEO in diverse niches. De video’s, checklists en casussen zijn toepasbaar voor elke onderneming met een website of webshop. Je begint gelijk met het optimaliseren van je website!