SEO Specialist Breda

Wij zijn Up, ervaren SEO specialisten actief in Breda.
SEO consultant Breda
Een SEO consultant met 8 jaar ervaring

8 jaar ervaring

Met meer dan 8 jaar ervaring binnen SEO tacklen wij ieder SEO-gerelateerd vraagstuk efficiënt.

Ik werk op een transparante wijze

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase leggen wij uit waar wij aan werken en waarom wij dit doen. Onze duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Ik werk als SEO consultant zonder vast contract

Geen vast contract

Wij werken als SEO consultant zonder vast contract. Wij bewijzen onze waarde iedere maand opnieuw.

SEO specialist Breda

Ben je een bedrijf werkzaam in de regio Breda en op zoek naar een SEO specialist? Dan helpen wij je graag. Wij werken als SEO specialist landelijk voor bedrijven uit verschillende branches en van verschillende formaten. Met een transparante en duurzame werkwijze zorgen wij voor langdurige resultaten in de zoekmachines.

Meer over ons kun je hier vinden.

De interne cohesie van deze elementen is wat een SEO strategie succesvol maakt. Deze cohesie wordt bewerkstelligd door vooraf een gepersonaliseerde strategie te maken.

Met meer dan 8 jaar ervaring binnen SEO hebben wij projecten van verschillende formaten meegemaakt. Hierdoor kunnen wij snel en adequaat reageren op vraagstukken van ieder formaat. Wij bieden alle onderdelen van SEO aan.

Wij hebben over SEO geschreven voor

Logo Frankwatching
Logo SERoundtable
Logo Marketingfacts
Logo Emerce
Logo IMU
Logo Twinkle
Logo SEOBlog
Logo LBMedia
Logo DutchCowboys
Logo Dutch IT channel
Logo Marketing Tribune
Logo WPLounge
Logo Bloovi
Logo MTSprout
Logo Ondernemers.com

Wij hebben als SEO specialist gewerkt voor

Logo Vacanceselect
Logo Kruidvat
Logo Zivver
Logo Sendcloud
Logo Ista
Logo Rotterdam The Hague Airport
Logo NederlandFietsland
Logo Rituals
Logo Van den Berk
Logo Startselect
Logo Marlies Dekkers
Logo Samskip
Logo Hoffelijk
Logo Domein-Registreren
Logo Synmar

Ons tarief als SEO specialist Breda

Voor onze SEO-gerelateerde werkzaamheden werken wij met een vast uurtarief van € 75,-. Tijdens deze declareerbare uren nemen wij zo min mogelijk onaangekondigde belletjes aan. Hierdoor krijgt de klant, wanneer deze ons inhuurt, daadwerkelijk een uur geconcentreerd werk van ons.

Door deze vaste momenten kunnen wij in contact blijven met klanten. Daarnaast zijn wij goed per mail bereikbaar waardoor wij alle vragen snel kunnen beantwoorden.

Voor wie is SEO Breda

SEO Breda bieden wij voor bedrijven uit alle branches opererend in verschillende regio’s aan. De variatie in deze bedrijven is enorm. Het kan zijn dat een bedrijf landelijk opereert en meerdere panden heeft. Wij werken daarnaast voor regionale bedrijven, MKB of MKB+.

Wanneer je op zoek bent naar een SEO specialist die het gehele SEO proces uit kan nemen helpen wij je graag. Het komt tevens voor dat de bovenstaande doelgroep een gedeelte van het SEO proces uitbesteedt. Dit kan ook bij ons. Zo houden wij ons regelmatig bezig met specifieke opdrachten gerelateerd aan de technische SEO, SEO content of linkbuilding.

Weet je nog niet waar je precies naar op zoek bent? Dan is een belletje de snelste manier om hierachter te komen. Met een aantal vragen komen wij vaak snel achter de doelstelling en hoeveel uur wij hiervoor nodig hebben. Zo kunnen wij snel een gerichte prijsopgave doen en kunnen we samen de opdracht in kaart brengen.

SEO Breda en Ralf

SEO Breda en Up betekent het hogerop komen in de zoekmachines (zoals Google). Wij helpen je graag bij het verwezenlijken van je ambities binnen de zoekmachines. Met een getoetste werkwijze en werkend met gepersonaliseerde strategieën helpen wij verschillende bedrijven duurzaam succes te bereiken.

Wij vinden het belangrijk om goed in contact te blijven, dus als je iets wil weten of vragen hebt kun je ons altijd mailen. Onze mail beantwoorden ik elke dag. Door de SEO-werkzaamheden uit handen te nemen kun jij weer doen wat je het liefste doet binnen je bedrijf. Wij zijn doordeweeks goed telefonisch bereikbaar. Voor al onze klanten staan wij 5 dagen per week klaar om de SEO-gerelateerde vragen te beantwoorden.

Waar werkt een SEO specialist aan?

Er zijn veel verschillende onderdelen waar een SEO consultant aan moet werken. Hieronder staan een aantal van de belangrijkste.

Technische SEO door een SEO consultant

Technische SEO

De technische SEO is een relatief lastig onderdeel binnen de zoekmachine optimalisatie. De technische SEO wordt in veel gevallen onder handen genomen door te beginnen met een uitgebreide SEO analyse van de website.

Op basis van deze technische analyse bepaald de SEO consultant wat er moet worden gedaan. Vaak hebben deze werkzaamheden te maken met de website snelheid, de interne links, de website structuur of de code achter de website.

SEO-content (op een scherm)

SEO content

De SEO Content is het onderdeel van SEO dat de richting van het traject bepaalt. Het doel van dit onderdeel binnen de SEO is om de juiste content op de juiste pagina’s te plaatsen. Hier zitten een aantal belangrijke vereisten aan.

Iedere SEO consultant probeert bij dit onderdeel de kwaliteit van de content zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is het van vitaal belang om de zoekopdracht van de zoeker te beantwoorden met de juiste content.

Linkbuilding door een SEO specialist Breda

Linkbuilding

Het link builden is voor een SEO specialist vaak het belangrijkste werk. De andere onderdelen zijn “voorwaardelijk” aan een goede vindbaarheid.

Het link builden is uiteindelijk wat de rankings gaat behalen en waarmee de online autoriteit aan Google kan worden getoond. Dit is dan ook de reden dat iedere SEO consultant hier het meest mee bezig is.

Compleet SEO traject

SEO Analyses

Een SEO consultant is altijd bezig met het analyseren van de website, het gedrag van de zoeker en de activiteiten in de zoekmachines. De data die hierop komt wordt gebruikt om de strategie van het traject in te richten.

Daarnaast wordt de er op basis van de data beslissingen gemaakt voor de richting die het bedrijf (zowel online als offline) in gaat.

Ik ben Ralf, een SEO consultant

Even voorstellen, Wij zijn Up. Een SEO bureau werkzaam voor een breed scala aan (inter)nationale klanten. Wij werken al meer dan 8 jaar in de online marketing. Wij richten ons op alle verschillende facetten van SEO waaronder linkbuilding, technische SEO en SEO content.

Door onze gespecialiseerde ervaring als SEO specialisten zien wij bij onze projecten al snel wat het laaghangend fruit is. Wij werken als allround freelance SEO consultant mee aan projecten van verschillende formaten en die zich in verschillende stadia bevinden.

Hoe ga ik als SEO specialisten te werk?

Ons werk als SEO specialisten kenmerkt zich als transparant en duurzaam. Wij werken met een werkwijze waarbij onze klanten langdurig resultaat behalen. Wanneer wij werken aan de content van een website doen wij dit in eerste instantie voor de bezoeker, niet voor Google. Wanneer wij een linkbuilding strategie opstellen doen wij dit om de naamsbekendheid te verhogen, niet in eerste instantie om de rankings te verbeteren.

De strategie van een SEO consultant

Voor ieder project stellen wij een aparte strategie op. Deze strategie baseren wij onder andere op de markt, concurrentie, huidige rankings en hoe oud de website is. Het is van belang om een duidelijke strategie op te stellen voor ieder project en deze adequaat uit te voeren.

Wanneer wij de strategie hebben opgesteld sturen wij deze naar onze klant. Bij deze strategie versturen wij een maandelijkse planning waardoor onze werkzaamheden volledig transparant zijn. Tijdens het traject versturen wij maandelijks een rapportage met daarin de werkzaamheden van de maand en wat er volgende maand gaat gebeuren.

Het uitvoeren van een SEO traject is in de meeste gevallen alleen mogelijk wanneer twee partijen samenwerken. De klant weet vaak het meeste van de markt en de branche. Wij weten weer veel van de zoekmachines waardoor er een 1 + 1 = 3 effect ontstaat. Tijdens ieder project als SEO specialist in Breda werken wij in nauw overleg samen met de klant om het project tot een goed einde te brengen.

Implementeren wij al onze bevindingen?

Dit verschilt per project waarbij wij helpen als SEO specialist Bij sommige projecten blijven wij puur als consultant aangesloten en voeren wij de verschillende onderzoeken uit om de vraagstukken te beantwoorden. Bij andere projecten helpen wij ook bij de implementatie van onze bevindingen. In de praktijk zijn dit vaak de kleinere projecten waar geen developers aanwezig zijn om de bevindingen te implementeren. Het is daarbij tevens afhankelijk van het CMS dat wordt gebruikt. De meeste websites maken gebruik van het CMS WordPress. Met WordPress is het relatief eenvoudig om de bevindingen erin te zetten. Er zijn ook veel websites gebouwd op een custom CMS waarbij er minder mogelijkheden zijn. Deze CMS’en zijn vaak gebouwd door een websitebouw partij en niet gemaakt voor algemene aanpassingen (zoals WordPress).

Hoe werkt Google?

Als SEO consultant krijgen wij vaak de vraag hoe Google werkt. Dit leggen wij graag uit aan onze klanten. Het is allereerst goed om te weten dat Google gebruikmaakt van Googlebot en Googlebot Mobile. Tegenwoordig zijn er meer dan 50% van de websites “Mobile first” geïndexeerd. Dit houdt in dat Google een grotere nadruk legt op de mobiele versie van de website. Deze transitie is erg belangrijk. Niet alleen voor de SEO van de website, ook voor de gebruiksvriendelijkheid.

Tijdens mijn werkzaamheden richten wij ons voornamelijk op Google. De andere zoekmachines hebben soortgelijke algoritmen die alleen een aantal jaar achterlopen op dat van Google. Wanneer een website wordt geoptimaliseerd voor Google houdt dit in dat de website vaak ook goed presteert in Bing en Yahoo.

Crawlen, indexeren en renderen

Het is goed om te weten dat Google hetzelfde door websites heengaat als bezoekers. Google gebruikt interne en externe hyperlinks om van pagina naar pagina te gaan. Dit is ook een van de redenen dat het erg belangrijk is om genoeg interne links op een website te hebben. Zo wordt het makkelijker voor Google gemaakt om de website te crawlen, renderen en indexeren.

Wanneer Google en pagina crawled downloadt hij een HTML document. Iedere webpagina is immers een HTML document met daarin verwijzingen naar andere (CSS/JS) bestanden. Een HTML document is eigenlijk het raamwerk van een pagina en zorgt ervoor dat alle elementen op de juiste plek staan.

Wanneer het HMTL document is gedownload parseert Google deze. Google leest hierbij het gehele HTML document en volgt alle links naar de andere bestanden. Zo krijgt Google een goed idee van hoe de pagina eruitziet.

De JS bestanden zijn echter relatief lastig voor de zoekmachines. Dit komt doordat JS, integendeel tot CSS en HTML, nog moet worden uitgevoerd. Alle KB’s aan JS zijn dus een stuk zwaarder dan CSS en HTML.

Wanneer Google alles heeft gedownload worden de JS bestanden in de tweede wachtrij gezet. Deze wachten op de renderer van Google om nog te worden uitgevoerd. Het is dus van belang dat alle elementen die nodig zijn om hoog te ranken gelijk worden geleverd aan de Googlebot. Alles moet dus in de initiële HTML bestand worden opgenomen. Denk hierbij aan de meta tags, content en afbeeldingen.

Crawl budget

Google gebruikt voor iedere pagina dat moet worden geïndexeerd een beetje crawl budget. Een website krijgt een bepaalde hoeveelheid crawl budget vanuit Google toegekend om de website te laten crawlen. Dit crawl budget kun je efficiënter gebruiken door bijvoorbeeld de website sneller maken of minder code te gebruiken. Zo gebruikt de Googlebot steeds een beetje minder crawl budget om de pagina’s correct te indexeren. Wij maken als SEO specialisten Breda ook vaak crawl budget analyses waarbij we kritisch kijken naar de manier waarop Google de website kan crawlen.

Waarom een SEO consultant inschakelen?

Als SEO specialisten Breda schieten wij te hulp bij bedrijven die actief zijn in allerlei verschillende branches. Van de bouw en vastgoed, consultancy tot de facilitaire dienstverlening. Iedere branche kan van hoge posities binnen Google profiteren. Hieronder een aantal redenen die bedrijven kunnen hebben om een professionele SEO consultant in te schakelen.

De gehele klantenreis

De gehele klantenreis

Het laten uitvoeren van een SEO traject door een gespecialiseerde SEO consultant ondersteunt verschillende onderdelen van de klantenreis. Hierbij is het belangrijkste om de juiste zoekwoorden voor iedere stap van de klantenreis uit te zoeken. Van generieke zoekwoorden waarbij de naamsbekendheid van een bedrijf wordt verbeterd tot de long-tail zoekwoorden. De long-tail zoekwoorden zijn vaak zoekopdrachten met meerdere zoekwoorden die gericht een product of dienst beschrijven. De kans dat deze zoekers converteren is erg groot.

SEO consultancy voor B2B

SEO consultancy voor B2B

SEO is hét marketingkanaal voor online B2B marketing. Om jouw doelgroep succesvol te bereiken is een goede SEO strategie vereist. 57% van de B2B marketeers zegt dat SEO de grootste impact heeft op hun leadgeneratie.

89% van de B2B beslissingsmakers gebruikt het internet om hun keuze te maken. 90% hiervan maakt gebruik van de zoekmachines. Kortom: jouw doelgroep is aanwezig in de zoekmachines en op zoek naar jouw dienstverlening. Hier aanwezig zijn is een vereiste voor jouw marketingstrategie!

SEO consultancy voor B2C

SEO consultancy voor B2C

Het uitvoeren van een SEO traject door een SEO consultant voor een B2C bedrijf is van vitaal belang. Wanneer een bedrijf niet aanwezig is in de zoekmachines en haar concurrenten wel kan dit schadelijk zijn voor de continuïteit van het bedrijf.

Op iedere dag van het jaar krijgt Google meer dan 63.000 zoekopdrachten per seconde. Voor iedere branche zijn er altijd potentiële klanten op zoek naar jouw producten.

Wordt gevonden door bovenaan de zoekresultaten te staan en domineer je markt.

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw doelgroep op zoek is naar jouw diensten. Wanneer ze door middel van de zoekmachines op jouw website komen is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen.

In tegenstelling tot marketingkanalen als Facebook, Instagram of LinkedIn. Dit zijn marketingkanalen die kunnen worden gecategoriseerd als “pushmarketing”. Met deze kanalen wordt de doelgroep benadert.

Bij SEO benadert de doelgroep jouw bedrijf (omdat zij op zoek zijn naar jouw diensten). Dit heet pullmarketing en zorgt in de praktijk voor veel hogere conversie ratio’s.

Het werk van een SEO specialist Breda: on-page SEO

Een gedeelte van het werk van een SEO specialist in Breda vindt plaats op de website. Dit bestaat voornamelijk uit de SEO content en technische SEO. Beide factoren wegen zwaar mee in de uiteindelijke organische posities.

De technische SEO beslaat alle werkzaamheden die van invloed zijn op het crawlen en indexeren van de website door Google. Er kan vooral bij grotere websites vaak veel winst worden behaald met een goede technische optimalisatieslag. Wij kunnen als SEO specialisten zowel bijdragen aan de technische SEO strategie als het daadwerkelijk uitvoeren van de bepaalde punten.

De SEO content blijft steeds belangrijker worden. Voor onze werkzaamheden als SEO specialisten schrijven wij ook zelf SEO content. Voor veel klanten instrueren wij de in-house copywriters en dragen wij bij door een content strategie op te stellen.

Het werk van een SEO specialist

Het werk van een SEO specialist Breda: off-page SEO

Waar de technische SEO en SEO content in de eerste maanden wordt uitgevoerd is de off-page SEO een doorlopend proces. De off-page SEO complimenteert de werkzaamheden op de website en zorgt samen voor een 1 + 1 = 3 effect. Wij adviseren onze klanten in de meeste gevallen om de linkbuild activiteiten parallel te laten lopen aan de activiteiten op de website.

Het is van belang bij het linkbuilden dat dit een natuurlijk proces is. Het aantal verkregen backlinks wordt verspreid over de maanden van het totale project. Zo ziet ook Google dat dit op een natuurlijk wijze wordt gedaan. In onze ervaring als SEO consultants hebben wij het nog niet zien voorkomen dat een klant van ons een penalty van Google heeft gekregen.

SEO specialist Breda en off-page SEO

Veelgestelde vragen

Wat is een SEO consultant?

Een SEO consultant is iemand die ervoor zorgt dat een website organisch hogerop komt in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Het doel van een SEO consultant is het verhogen van het aantal organische bezoekers en daarbij de omzet die door de website wordt gegenereerd.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Met SEO kom je organisch hogerop in Google. Het voordeel hiervan is dat met SEO het resultaat langdurig is en je niet per klik hoeft te betalen.

Met SEA betaal je voor iedere klik naar de website maar sta je wel direct bovenaan.

Vaak zijn de bezoekers die op een organisch resultaat (SEO) klikken van hogere kwaliteit dan de bezoekers die door een advertentie (SEA) binnenkomen.

Waarom een SEO consultant?

Meer dan 90% van alle Nederlanders begint zijn of haar zoektocht naar een bedrijf in de zoekmachines.

Wanneer je op dit moment aanwezig bent kun je kwalitatieve bezoekers naar je website verkrijgen.

In de praktijk ligt de conversieratio van organische bezoekers hoger dan die van bezoekers uit advertenties.

Het voordeel is dat de zoeker al een bepaalde mate van interesse in het bedrijf toont door naar een relevant onderwerp binnen Google te zoeken.

Wat levert SEO op?

SEO levert een hoger aantal relevante bezoekers uit de zoekmachines op.

De waarde van SEO wordt vaak berekend door de volgende formule: conversieratio X CTR X zoekvolume X prijs van je product/dienst.

Daarnaast zorgt een goede SEO specialist voor een hogere websitesnelheid en toegankelijkheid van een website.

Dit levert niet alleen een betere vindbaarheid op, ook de conversie wordt hierdoor gestimuleerd.