Samenwerking met Hoffelijk

Hoffelijk is een financieel opleider en biedt meer dan 25.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Het bedrijf heeft ongeveer 70 werknemers die kunnen worden omschreven als enthousiast, intrinsiek gemotiveerd en professioneel. Ik vind het een enorm leuke partij om mee samen te werken (ik ben door hun enthousiasme aangestoken!).

Het begin van de samenwerking

Voor Hoffelijk ben ik in juni 2020 voor het eerst aan de slag gegaan. Na het opstellen van een duidelijke SEO-strategie (technische-SEO, SEO-content en linkbuilding) ben ik direct van start gegaan. Het vraagstuk was simpel; hogerop komen in Google en zodoende meer relevante bezoekers verkrijgen.

Wat heb ik voor Hoffelijk gedaan?

Na het opstellen van de strategie begon ik met een grondige (technische) analyse, zoekwoordonderzoek en concurrentieanalyse. Hieruit kwamen een aantal duidelijke punten naar voren:

  • Op het gebied van content kon ik veel progressie maken. De kwaliteit van de content was hoog, de grootte van de landingspagina’s kon echter worden vergroot. Ook kon het aantal landingspagina’s worden opgeschroefd.
  • Technisch kon ik verbeterslagen maken op het gebied van de Core Web Vitals (in mensentaal: de snelheid en toegankelijkheid van de website).
  • • Er was nog niet actief gewerkt aan de linkbuilding van het bedrijf en het verhogen van de online autoriteit. Dit gaf mij een mooie kans om verbeterslagen te maken en kwalitatieve publicaties op te stellen met relevante links naar passende landingspagina’s.

Wat was het resultaat van mijn inspanningen?

Onze gecombineerde inspanningen hebben geresulteerd in meer dan 60 top-3 posities voor competitieve zoekwoorden. Veel van deze top-3 posities hebben een FAQ snippet waardoor ze ook nog eens extra veel relevante bezoekers binnenbrengen.


Hoffelijk aan het woord

Anouk Mulder, projectmanager bij Hoffelijk.

“Ralf maakt waar wat hij zegt, hij is écht een allround SEO-expert. De afgelopen maanden heeft hij ons bij een van onze bedrijfstakken begeleid op het gebied van technische SEO, SEO-content en linkbuilding. Hierbij heeft hij niet alleen waardevolle adviezen gegeven, maar ook diverse websiteteksten opgeleverd. Op alle vlakken merken wij nu al resultaat; we krijgen betrouwbare data binnen, onze zichtbaarheid is aanzienlijk verbeterd, we hebben betere websiteteksten en krijgen als kers op de taart nu al meer bestellingen binnen. Dit maakt dat wij vol vertrouwen de samenwerking met Ralf verlengen en daarnaast met de volgende bedrijfstak aan de slag gaan!

Met Ralf doe je echt een investering in de toekomt van je bedrijf. Hij toont veel initiatief en weet zich goed te verplaatsen in wat belangrijk is voor jouw bedrijf. Hierdoor krijg je waardevolle adviezen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Ralf zet daarnaast continu dat stapje extra, waardoor je je als klant echt gezien en gehoord voelt. Kortom, zoek je een betrouwbare SEO-specialist die op korte termijn daadwerkelijk resultaat boekt? Dan is Ralf de specialist voor jou!”