RPA als onderdeel van hyperautomation

Robotic Process Automation (RPA) is een technologie die wordt ingezet als onderdeel van hyperautomation. RPA gebruikt robots om voorspelbare en repetitieve taken te automatiseren. Vandaag de dag wordt hyperautomation steeds vaker binnen organisaties ingezet. Het is een slimme zet om te werken aan de efficiëntie en effectiviteit van zakelijk processen. In dit blog bespreken we meer over hyperautomation en welke rol RPA hierin heeft.

De voordelen van hyperautomation

Het automatiseren van bedrijfsprocessen werkt niet alleen bevorderend voor de efficiëntie en effectiviteit, maar kent ook andere voordelen. Dit zijn voordelen van hyperautomatisering:

  • werknemerstevredenheid verhogen;
  • eerste stap naar digitale transformatie;
  • besparing van kosten
  • bestaande bedrijfsdata beter benutten.

Door gebruik te maken van hyperautomation kan een organisatie grote stappen maken op het gebied van efficiëntie. 

De definitie van RPA

Robotic Process Automation, ook wel RPA, helpt softwarerobots ontwikkelen om deze in te zetten en te beheren. De robots begrijpen al dan niet meer dan de mens en kunnen de juiste aangeleerde handelingen uitvoeren die het proces makkelijker maken. Er zijn meerdere soorten robots binnen RPA:

  1. Beheerde automatisering: deze soort bots bevindt zich in de computer van de gebruiker en wordt aangeroepen door de gebruiker. Beheerde automatisering wordt vaak gebruikt bij frontoffice-activiteiten.
  2. Automatisering zonder toezicht: batchprocessen in de cloud en dataverwerking kunnen door dit type RPA worden geautomatiseerd. Deze soort RPA richt zich meer op backoffice-activiteiten.

Beide soorten robots hebben zo hun eigen voordelen voor verschillende processen. 

Automatisering van digitale marketing

Marketeers zijn in de positie om steeds meer zakelijke processen te automatiseren met behulp van hyperautomation. Het gaat hierbij om het stroomlijnen en optimaliseren van de processen rondom marketing-activiteiten. Concreet uit dit zich in het optimaliseren van bijvoorbeeld het segmentatieproces. Tijdens het segmentatieproces worden grote hoeveelheden aan data verkregen en geanalyseerd. 

Automatiseringstechnologie zorgt ervoor dat dit proces verbeterd en versneld wordt. Marketeers kunnen op hun beurt campagnes creëren die gebaseerd zijn op data.

Een gestructureerde workflow is bijna net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Het leidt tot klantretentie en -loyaliteit. Op het eerste gezicht kleine taken zoals follow-ups, gegevensinvoer en een planning maken worden geautomatiseerd door RPA. Dit scheelt tijd en vermijdt menselijke fouten tijdens het workflow-proces.

Ook is RPA goed inzetbaar in het beheer van sociale media. Posts worden van tevoren gepland en de prestaties worden geanalyseerd door RPA. De inzichten die hieruit volgen helpen marketeers met het beter begrijpen van hun doelgroep. 

Kortom, RPA is inzetbaar in veel verschillende organisaties. Het leidt niet alleen tot efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen, maar ook tot een verhoogde werknemerstevredenheid en lagere kosten. 

Werken met hyperautomation

Het toepassen van hyperautomation kan complex zijn. Bedrijven die vroeg instappen op de ontwikkeling hyperautomation hebben daar veel baat bij. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je interesse in het optimaliseren van bedrijfsprocessen? Bekijk hier de vacatures bij You-Get.

You-Get staat voor continue ontwikkeling. Wanneer de medewerkers doorgroeien, doen klanten dat ook. Het team is international en goed op elkaar ingespeeld. Samenwerken is een zeer belangrijke pijler voor You-Get, zowel op kantoor als thuis.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 april 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus