Leesbaarheid

Leesbaarheid

Leesbaarheid

Met leesbaarheid meet je hoe duidelijk en begrijpelijk een geschreven tekst of andere content op jouw website is. Daarbij is taalniveau een erg belangrijke factor, maar ook structuur, vormgeving en lettertypes spelen een rol.

De leesbaarheid van content wordt steeds relevanter voor Google, maar ook voor de bezoeker. Je kunt niet klakkeloos zoekwoorden opschrijven in de hoop dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan. De teksten moeten informatief, leesbaar en van enige kwaliteit zijn, anders keurt Google dit af.

Waarom is leesbaarheid een belangrijke factor binnen SEO?

De leesbaarheid van je content is niet direct een ranking factor voor Google. Wel is het een belangrijke indirecte factor. Door de leesbaarheid van je content te vergroten, zullen de bezoekers van je website langer blijven hangen. Dit is een seintje aan Google dat je kwalitatieve content bezit. Hierdoor zullen jouw pagina’s en website sneller hoger in de zoekresultaten van Google worden weergegeven.

Leesbare content is goed voor je conversie optimalisatie. Een aantal punten zijn van belang als je leesbare content wilt schrijven: 

  • gebruik korte zinnen; 
  • gebruik actieve zinnen; 
  • gebruik veelvoorkomende woorden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *