Key word

Key word

keyword

Een keyword is een sleutelwoord dat het onderwerp of de inhoud van een webpagina beschrijft. Zoekmachines maken gebruik van deze keywords om pagina’s te koppelen aan zoekresultaten. Daarom is het gebruik van deze termen van groot belang voor je SEO.

De meeste mensen zoeken niet via Google met grammaticaal correcte zinnen. Er wordt vaak alleen op een specifiek zoekwoord of zoekwoorden gezocht. Wanneer een webpagina gebruik maakt van deze specifieke termen, zal de zoekmachine deze pagina’s hoger weergeven in de zoekresultaten dan pagina’s waar het zoekwoord niet op voorkomt. De algoritmen om webpagina’s te indexeren en de relevantie te bepalen zijn veel complexer dan alleen een keyword opsporen, toch wegen zoektermen zwaar bij het bepalen van de positie in de zoekresultaten.

keyword
keyword

De verschillende soorten keywords 

Ik maak onderscheid in twee soorten keywords: long tail en short tail. 

  • Short tail keywords. Dit is een keyword dat uit één enkel woord bestaat. Denk aan het keyword ‘hardloopschoenen’. Dit typen mensen vaak in de zoekmachine’s als ze een breed scala aan zoekresultaten willen krijgen. Meestal is dit in de oriënterende fase. 
  • Long tail keywords. Dit is zijn keywords, meervoud dus. Long tail keywords bestaan uit meerdere zoekwoorden. Doordat ze uit meer dan een zoekwoord bestaan, zijn ze ook specifieker. Dit komt omdat je door een woord toe te voegen een specifiekere vraag stelt in de zoekmachine. Een voorbeeld: ‘hardloopschoenen zwart Den Haag’. Hiermee is de zoeker waarschijnlijk op zoek naar een zwarte hardloopschoen die in de buurt van Den Haag te koop is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *