AMP Pagina’s

AMP Pagina’s 

AMP staat in het Engels voor “Accelerate Mobile Page”. Accelerated mobile pages zijn pagina’s die het label “snel” vanuit Google krijgen. Als SEO consultant ondersteun ik mijn klanten hier graag bij. Doordat ze dit krijgen, krijgen ze tevens de voorrang op pagina’s die dit niet hebben. Het is niet duidelijke of het label “AMP” zelf een ranking factor is. Wel is het duidelijk dat de websitesnelheid van de mobiele versie van een pagina dit wel is.

Wat is AMP?

Accelerated Mobile Pages is een “open-source” standaard manier van coderen voor websites. Het doel van AMP is dat eigenaren van websites de mogelijkheid hebben om hun websites sneller mobiel vriendelijk (en snel) te kunnen maken.

De meeste websites zijn trager op mobiel dan op desktop. Dit komt doordat, wanneer een website is gemaakt voor desktop, deze vaak bronnen bevat die zwaar te laden zijn. Dit kan dan wel vrij gemakkelijk worden geladen door een desktop maar niet door mobiele telefoons. De meeste van deze elementen die gemaakt zijn voor desktop zijn zelfs onnodig voor mobiel. Hierdoor wordt de mobiele laadtijd vertraagd zonder dat het in de praktijk een geldige reden heeft.
AMP is opgestart om enkel de gebruikersvriendelijkheid van websites te verhogen. Tegenwoordig heeft Google de impact hiervan vergroot door dit ook een ranking factor te maken voor de Mobile-First Index.

Waarom is AMP belangrijk?
Heb je weleens op je mobiel naar iets gezocht binnen Google en op een website geklikt? Vond je dat dit snel gaat? Ik niet..

Zelfs op mijn desktop vind ik het vaak veels te traag gaan op het grootste percentage van de websites. Laat staan op mobiel. Om dit probleem op te lossen heeft Google AMP in het leven geroep. Het doel hiervan is om de websites, die misschien wel snel zijn op desktop (of niet), ook snel op mobiel te maken. De personen die hiervan de vruchten plukken zijn de zoekers binnen Google. De personen die de websites daadwerkelijk moeten gebruiken.

Wat betreft de makers van websites:

Ik zou zelf niet zo snel overwegen om AMP pagina’s te maken voor mijn dienstenpagina’s. De eerste indruk van de pagina is moeilijk opnieuw te creëren waardoor dit teveel tijd en energie kost voor wat ik ervoor terugkrijg.
AMP pagina’s zijn vooral in het leven geroepen voor websites die nieuws publiceren. Websites die content produceren en snel ook publiceren. Voor de overige websites zou ik wel, wanneer het grootste percentage bezoekers op hun mobiel zit, aanraden om voor de blog AMP pagina’s te maken. Dit zal de ranking hiervan goed doen en, wanneer je de uitstraling kunt optimaliseren, ook de conversies verhogen.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis en vrijblijvend een SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist