Deze informatie heb je nodig over de Yoast SEO sitemap

Deze informatie heb je nodig over de Yoast SEO sitemap

yoast seo sitemap

Wanneer je je bezighoudt met alles wat te maken heeft met SEO kom je heel wat termen tegen. Een van de termen die je tegen kunt komen is de sitemap. En voornamelijk bij plugins als Yoast kom je dit tegen. De Yoast SEO plugin helpt je om een hogere positie te krijgen in Google en dus beter vindbaar te zijn voor je doelgroep. Alle informatie over de werking van een Yoast SEO sitemap lees je hier.

yoast seo sitemap
yoast seo sitemap

Wat is een Yoast SEO sitemap?

Een Yoast SEO sitemap is een pagina met daarop een lijst van de pagina’s op een website. Het is mogelijk om een sitemap voor bezoekers van je website maken, maar ook voor zoekmachines. Een sitemap voor bezoekers maakt het voor jou bezoekers makkelijker om een overzicht te hebben van wat er op jouw website te vinden is. De sitemap maakt het onder andere mogelijk om snel naar een bepaalde pagina te gaan.

Een Yoast SEO sitemap voor zoekmachines is mogelijk interessant voor jouw website, vooral als je een Yoast SEO plugin hebt. Een sitemap voor zoekmachines is niet zichtbaar voor bezoekers van je site en wordt ook wel een XML sitemap genoemd. Het bestand wordt gemaakt in een XML bestand zodat het alleen gelezen kan worden door zoekmachines. Een sitemap voor zoekmachines is handig wanneer je website erg groot is of wanneer je een nieuwe website hebt met nog weinig externe links naar jouw website. Een sitemap is niet perse nodig wanneer je website een goede structuur heeft en alle pagina’s een link bevatten.

Een sitemap bij jouw Yoast SEO plugin

Wanneer je gebruik maakt van een Yoast SEO plugin is het goed om te weten dat je mogelijkheid hebt om een sitemap toe te voegen. Deze sitemap is gecreëerd door de Yoast SEO plugin en maakt het voor zoekmachines nog makkelijker om je website te lezen. Schrijf je bijvoorbeeld een nieuwe blog? Dan is het belangrijk om deze in de sitemap te plaatsen, evenals bij nieuwe media of afbeeldingen. Een sitemap maakt het makkelijker voor een zoekmachine als Google om bepaalde posts hoger in de zoekresultaten te plaatsen.

Gebruik de handleiding voor meer duidelijkheid

Wil je meer weten over de toepassing van een Yoast SEO sitemap? Dan is het heel goed mogelijk om gebruik te maken van de Yoast SEO handleiding. Hier staat alle belangrijke informatie die jij nodig hebt om te weten hoe je de plugin moet gebruiken inclusief sitemap. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht: je kunt de makkelijker toepassen wanneer dit nodig is. De uitgebreide Yoast SEO handleiding is speciaal gemaakt voor gebruikers van de Yoast SEO plugin en biedt alle informatie die je nodig hebt om stappen te zetten met een sitemap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *