Content creëren binnen HubSpot 

Als je wilt zorgen dat je website als belangrijkste bron wordt gezien om je klanten te informeren en hierdoor nieuwe aanvragen voor producten of werk binnen komen, moet je voor veel content die uniek is zorgen. De vraag is echter hoe je ervoor gaat zorgen dat alles op tijd gebruikt gaat worden en hoe je ervoor gaat zorgen dat je de juiste informatie beschikbaar is. Als je denkt dat meer content de oplossing is voor de kwaliteit van je website? Bekijk deze blog over content curatie binnen HubSpot.

Zo gebruik je content curatie binnen een bedrijf

Als je snel veel content wil creëren voor je bedrijf of onderneming dan is het verzamelen en delen van content een uitstekende stap. Er zitten nadelen aan omdat de kwaliteit van de content niet altijd even goed is. Daarnaast heb je te maken met het feit dat gekopieerde content niet altijd als positief wordt gezien. Het aanpassen van bestaande content of content die je opnieuw wilt gebruiken is daarom altijd aan te raden. Ook al weet je dat dit veel tijd en energie kost om dit op de juiste manier te doen. Daarnaast is het inzetten van content curatie de manier om de data van je website te stroomlijnen en vorm te geven.

Het doel van content curatie

De vraag over het doel van content curatie is van belang als het gaat om het inzetten van dit middel. In de marketing is het belangrijk om te begrijpen wat een klant wil voor hij de keuze maakt om bij jou een product aan te schaffen. Is het doel van de content curatie gericht op het vinden van nieuwe klanten of heeft het tot doel om de bestaande klanten beter te informeren. 

Het implementeren van een andere werkwijze dan je misschien eerder gedaan hebt kan namelijk op dat gebied consequenties met zich meebrengen. Uiteindelijk gaat het bij het wel tcof niet inzetten van content curatie altijd over de manier waarop je zichtbaar wilt zijn. Een onderliggende vraag die soms moeilijk te beantwoorden is, als je er niet over nagedacht hebt. 

De functionaliteiten van HubSpot

Binnen het platform HubSpot zijn verschillende functionaliteiten aanwezig die een bedrijf naar een hoger niveau tillen. Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten van HubSpot:

  1. Content op maat

Binnen HubSpot kun je content aanpassen aan de hand van de behoeften van een lead of klant. HubSpot verzamelt data over een gebruiker en gebruikt dit voor het personaliseren van de content die de gebruiker te zien krijgt. Voorbeelden hiervan zijn de fase in de buyer journey, instellingsvoorkeuren en diens downloadgeschiedenis. Op basis van deze data krijgt de bezoeker gepersonaliseerde landingspagina’s, mailings, formulieren en call-to-actions te zien.

  1. SEO-tools

In 2022 is het nog belangrijker dat een website organisch goed vindbaar is. HubSpot bevat tools die richting geven aan relevante SEO-onderwerpen en laten zien hoe deze ingevuld dienen te worden.

  1. Chatbots

Leads willen direct antwoord op hun vraag. Ze willen direct te woord komen te staan. HubSpot biedt hiervoor een chatfunctie aan die naadloos aansluit op de structuur van een website. Het toevoegen van dit kanaal zorgt voor betere service en voor klantbehoud. Daarnaast krijg je nog meer te weten over je klanten, door steeds extra informatie te krijgen over de klant. 

Er is meer dan content curatie

Naast het feit dat je met content curatie je website kan vullen is er veel meer mogelijk op het gebied van content. Zeker als je de relatie weet te leggen tussen marketing en de inzet van unieke content via je website. Op dat gebied kan het interessant zijn om je te verdiepen in de diverse mogelijkheden die er zijn als het gaat over content en marketing. Benieuwd naar meer informatie over de functionaliteiten van HubSpot? Bekijk deze website. Hier vind je verschillende invalshoeken over content en hoe je dit kunt gebruiken. Een prima begin om na te denken over de inzet van de verschillende manieren waarop je als bedrijf of onderneming met content kan omgaan.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 april 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus