Samenwerking met Synsel

Synsel is een recruitmentbureau dat zich specialiseert in de techniek. Met 5000 open vacatures op de website is het een snelgroeiend bedrijf dat zich in een aantal jaar tijd heeft uitgebouwd tot 50 mensen personeel. SEO heeft hier een significante bijdrage in geleverd.

Samenweking met Synsel
400%

Een toename in organisch verkeer

#3

Een top-3 positie voor de belangrijkste zoekwoorden

320%

Een stijging van 320% in het aantal vertoningen binnen Google

Het begin van de samenwerking

Barend, de marketingmanager bij Synsel, nam in 2020 contact met mij op over dit project voor Synsel. Na het bepalen van de strategie zijn we aan de slag gegaan met een volledig traject. Dit houdt in: de website aanpakken op het gebied van techniek, content en autoriteit.

De zoekmachine optimalisatie voor de website is het speerpunt van de marketingstrategie voor Synsel. Het traject had niet alleen als doelstelling dat er meer organisch verkeer naar de website kwam. De totale gebruikerservaring verbeteren was van vitaal belang hierbij.

Wat heb ik voor Synsel gedaan?

Voor Synsel ben ik aan de slag gegaan met een volledig SEO-traject. Van het opstellen van een contentstrategie tot het uitvoeren van de linkbuilding. In zulk soort trajecten kan ik maximaal impact maken op de posities. Een greep uit de werkzaamheden voor Synsel.

Zoekwoordonderzoek

Het opstellen van een zoekwoordonderzoek met een daarbij passend voorstel voor een website structuur. Samen met de websitebouwer ben ik aan de slag gegaan met het vormgeven van een optimale structuur. Niet alleen voor Google, ook voor de bezoeker.

Gerichte inhoud

Vanuit het zoekwoordonderzoek ben ik aan de slag gegaan met het creëren van content. Op een gerichte wijze heb ik exact voor de onderwerpen geschreven waar aantoonbaar naar werd gezocht in Google.

Linkbuilding

Met een volledig linkbuilding traject is maandelijks de autoriteit van de website verbeterd. Tijdens dit traject staat de kwaliteit van de linkvermeldingen centraal.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Een stijging van 400% in het aantal organische bezoekers. Op belangrijke zoekwoorden staan we op positie #1 waarmee we kwalitatieve bezoekers verkrijgen naar de website.

Daarbij is de conversie niet alleen voor het organische verkeer gestegen. Dankzij onze inspanningen op het gebied van content en technische SEO is de algehele conversie van de website gestegen.

Synsel aan het woord

Cases | Synsel

“Ralf heeft ons geholpen met onze SEO-strategie en rapporteert duidelijk over de gedane werkzaamheden.”

Barend Luiten
Marketing manager bij Synsel