Samenwerking met Make-A-Wish

Make-A-Wish is een groot internationaal goed doel dat wensen van zieke kinderen laat uitkomen.

“Het vervullen van een wens heeft zoveel positieve effecten. De ziekte voor één dag kunnen vergeten geeft wenskinderen en hun families hoop en kracht voor de toekomst. We zetten ons in om deze hoop en kracht te geven aan elk kind over de hele wereld dat leeft met een ernstige ziekte.”

De samenwerking met Make-A-Wish International begon 2 jaar geleden (medio 2021). In die tijd hebben we samen mooie resultaten mogen neerzetten op het gebied van SEO. En we zijn nog niet klaar met dit verder uitbouwen. Het doel? Meer online donaties om nóg meer wensen uit te laten komen.

Samenweking met Make-A-Wish
321%

Toename van organisch verkeer

>600%

Toename van online donaties uit SEO

>600

Organische top-10 posities in Google

Het begin van de samenwerking

De samenwerking begon medio 2021, we zijn tot op de dag van vandaag nog steeds maandelijks bezig met de ontwikkeling van de SEO. Na het opzetten van een volledige SEO-strategie (off-page en on-page SEO) gingen we snel over op de uitvoering hiervan.

Wat heb ik voor Make-A-Wish gedaan?

Concreet ben ik samen met de opdrachtgever met een aantal zaken aan de slag gegaan. In dit traject staat juist de combinatie van alle facetten voor SEO centraal. Dit in combinatie met een goede internationale strategie heeft gezorgd voor mooie resultaten.

  • Content schrijven voor verschillende markten (wereldwijd, USA en Duitsland) conform een opgestelde contentstrategie die we maandelijks updaten.
  • Internationale SEO-strategie ten uitvoer gebracht. Duidelijke checks gedaan op het gebied van website structuur, Hreflang en de X-default.
  • Een technische SEO-strategie opgesteld waarbij we structureel aan de slag zijn gegaan met een verbeterde gebruikservaring.
  • Maandelijkse off-page SEO voor verschillende markten waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Met een mooie stijging zowel op het gebied van organisch verkeer als de online donaties die uit dit verkeer zijn gekomen, ben ik erg trots op de samenwerking. Zie hierbij het verloop van het organisch verkeer van de periode waarin ik hieraan heb gewerkt. We begonnen op circa 1.900 organische bezoekers per maand en zitten nu op 6.400+.

Make-A-Wish aan het woord

Cases | Make-A-Wish

“I have been working with Ralf and his team for over a year now: they are professional, proactive and communicate well. Our organization’s SEO performance has improved drastically since we started working together, with a positive ripple effect on our overall digital presence. I can only highly recommend working with UP Agency.”

Sarah Labelle
Digital Fundraising Manager
Cases | Make-A-Wish

“Ralf’s team has done a good job for us so far, they are professional, and proactive in what they do. Ever since we invested in SEO with their team, we see that our traffic from organic search has increased steadily.”

Lisa Zhao
Director, Digital Fundraising & Insights