Samenwerking met Hoffelijk

Hoffelijk is een financieel opleider en biedt meer dan 25.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Het bedrijf heeft ongeveer 70 werknemers die kunnen worden omschreven als enthousiast, intrinsiek gemotiveerd en professioneel. Ik vind het een enorm leuke partij om mee samen te werken (ik ben door hun enthousiasme aangestoken).

Samenweking met Hoffelijk
290%

Een toename in organisch verkeer

#3

Top-3 positie voor de 15 belangrijkste zoekwoorden

#1

Marktleider binnen Google in Nederland

Het begin van de samenwerking

Voor Hoffelijk ben ik in juni 2020 voor het eerst aan de slag gegaan. Na het opstellen van een duidelijke SEO-strategie (technische-SEO, SEO-content en linkbuilding) ben ik direct van start gegaan. Het vraagstuk was simpel; hogerop komen in Google en zodoende meer relevante bezoekers verkrijgen.

Wat heb ik voor Hoffelijk gedaan?

Na het opstellen van de strategie begon ik met een technische website analyse, zoekwoordonderzoek en concurrentieanalyse. Hieruit kwamen een aantal duidelijke punten naar voren:

Linkbuilding

Er was nog niet actief gewerkt aan linkbuilding en het verhogen van de online autoriteit. Dit gaf een mooie kans om verbeterslagen te maken en kwalitatieve publicaties op te stellen met relevante links naar passende landingspagina’s.

Technische SEO

Technisch waren er verbeterslagen te maken op het gebied van de Core Web Vitals (de snelheid en toegankelijkheid van de website).

SEO-content

Op het gebied van content kon ik veel progressie maken. De kwaliteit van de content was hoog, de grootte van de landingspagina’s kon echter worden vergroot.

Wat was het resultaat van de inspanningen?

Onze gecombineerde inspanningen hebben geresulteerd in meer dan 60 top-3 posities voor competitieve zoekwoorden. Deze top-3 posities hebben een rich snippet waardoor ze relevante en geïnformeerde bezoekers binnenbrengen.

Hoffelijk aan het woord

Cases | Hoffelijk

“Ralf maakt waar wat hij zegt, hij is écht een allround SEO-expert. De afgelopen maanden heeft hij ons bij een van onze bedrijfstakken begeleid op het gebied van technische SEO, SEO-content en linkbuilding. Hierbij heeft hij niet alleen waardevolle adviezen gegeven, maar ook diverse websiteteksten opgeleverd. Op alle vlakken merken wij nu al resultaat; we krijgen betrouwbare data binnen, onze zichtbaarheid is aanzienlijk verbeterd, we hebben betere websiteteksten en krijgen als kers op de taart nu al meer bestellingen binnen. Dit maakt dat wij vol vertrouwen de samenwerking met Ralf verlengen en daarnaast met de volgende bedrijfstak aan de slag gaan!

Met Ralf doe je echt een investering in de toekomt van je bedrijf. Hij toont veel initiatief en weet zich goed te verplaatsen in wat belangrijk is voor jouw bedrijf. Hierdoor krijg je waardevolle adviezen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Ralf zet daarnaast continu dat stapje extra, waardoor je je als klant echt gezien en gehoord voelt. Kortom, zoek je een betrouwbare SEO-specialist die op korte termijn daadwerkelijk resultaat boekt? Dan is Ralf de specialist voor jou!”

Anouk Mulder
Projectmanager bij Hoffelijk