Business cases

SEO business cases

Ondanks dat ik erg resultaatgericht te werk ga voor al mijn klanten an ik niet met alle eer strijken. Het resultaat van ieder SEO traject is een gevolg van een samenwerking tussen het bedrijf en de SEO consultant. Onderstaande business cases zijn de meest recente resultaten die zijn behaald voor mijn klanten. Wil je jouw linkbuilding uitbesteden bij mij? Dat is ook mogelijk. Bekijk de linkbuilding uitbesteden pagina.

Ik kan, wegens privacy redenen, niet de namen van deze klanten vrijgeven. Deze klanten staan ook niet weergegeven in mijn portfolio.

E-commerce website (internationale SEO)

Deze klant kwam bij mij binnen met een website die eigenlijk nog nauwelijks tot geen organische bezoeken verkreeg. De website leunde op de betaalde advertenties die live stonden. De vraag aan mij was om het organische bezoeken en de conversies hiervan te verhogen.
De webshop heeft een wereldwijde targeting met de focus op Europa (voornamelijk England) en Amerika. Ik heb de gehele SEO voor de webshop overgenomen. Hiervoor ben ik begonnen met de basis: De technische SEO en de SEO content op de landingspagina’s. Daarna is een start gemaakt met gericht link builden. Dit heeft in korte tijd voor een enorme vooruitgang gezorgd.

Website audit

Er is tijdens de website audit gericht gezocht naar potentiële oorzaken voor de drop in rankings.

SEO content

Aan het begin van het traject is ervoor gezorgd dat de juiste content op de juiste landingspagina’s stond.

Linkbuilding

Een internationaal linkbuilding campagne is gelanceerd waarin de focus wordt gelegd op de kwaliteit van de links.

Wat hebben we bereikt?

Zoekwoorden in de top-3

Maandelijkse organische
bezoeken

Zoekwoorden in de top-10

B2C dienstverlener

Deze klant kwam bij mij binnen met een relatief nieuwe website. De website was net gebouwd door een websitebouwer zonder ervaring met SEO. Dit maakte dat er nog geen sprake was van een sterke fundering voor in de zoekmachines.
Met een grondige website audit zijn alle gebreken van de website onder de loep genomen. De uitkomsten van deze website audit heb ik verwerkt in een gericht stappenplan. Een aantal van deze stappen heb ik zelf voor de klant uitgevoerd. De overige stappen heb ik in een uitgebreide documentatie naar de websitebouwer gestuurd.
Hierna is er een uitgebreid zoekwoordonderzoek uitgevoerd. Dit zoekwoordonderzoek heeft veel inzicht gegeven in de markt en op welke zoekwoorden veel werd gezocht. Deze zoekwoorden zijn gekoppeld aan relevante landingspagina’s.

Website audit

Er is een grondige website audit uitgevoerd. Hierop waren de technische SEO aanpassingen gebaseerd.

SEO content strategie

Er is een complete SEO content strategie opgesteld. Dit is gebaseerd op een uitgebreid zoekwoordonderzoek.

Linkbuilding

Gerichte linkbuilding uitgevoerd met als doel kwalitatief hoogwaardige websites naar ons te laten linken.

Wat hebben we bereikt?

Zoekwoorden in de top-3

Maandelijkse organische
bezoeken

Zoekwoorden in de top-10

Nieuwswebsite (Nederlands)

Dit was een erg interessante casus. De website ontving in mei 2018 nog meer dan 6.000 organische bezoeken. Dit aantal was in augustus opeens gedaald naar ongeveer 1.500.
Het bedrijf had het design van de website compleet veranderd waardoor Google de gehele website opnieuw had geïndexeerd. Dit heeft er, samen met een aantal technische zaken, voor gezorgd dat de website grotendeels zijn rankings had verloren.
Ik ben toen het bedrijf bij mij aankwam met deze casus direct begonnen met een gericht onderzoek. Door een gericht onderzoek rondom dit moment uit te voeren ben ik vrij snel achter de reden gekomen dat de website zijn rankings kwijt was geraakt.
De website had de URL structuur veranderd waardoor veel URL’s waren verwijderd. Deze URL’s ontvingen backlinks van andere websites. Het verwijderen hiervan zorgde ervoor dat de website de SEO kracht van deze backlinks ook verloor.

Google update

De website was duidelijk geraakt door een vrij recente update vanuit Google. Dit was geen handmatige penalty.

Website audit

Er is tijdens de website audit gericht gezocht naar potentiële oorzaken voor de drop in rankings.

Technische SEO

Er zijn veel aanpassingen aan de technische kant gemaakt zoals de website snelheid en mobielvriendelijkheid.

Wat hebben we bereikt?

Zoekwoorden in de top-3

Maandelijkse organische
bezoeken

Zoekwoorden in de top-10

E-commerce website (Nederlands)

Deze website kwam met een acute drop in rankings. Binnen een korte tijd waren ze van ongeveer 3.000 maandelijkse organische bezoeken naar ongeveer 600 gegaan. Alles wees naar een penalty van Google.
Ik ben voor deze casus gericht op zoek gegaan naar ontwikkelingen en nieuwsberichten vanuit Google rondom deze periode. Hieruit was voortgekomen dat er een grote update rondom deze periode had plaatsgevonden.
De kern van de update hield in dat e-commerce websites het E-A-T principe strenger moesten aanhouden. Het E-A-T principe staat voor expertise, authority en trustworthiness. De website moet dus aantonen dat ze een expert op het gebied zijn waarover ze schrijven.
Voor dit onderzoek heb ik per landingspagina aangegeven wat de slimste aanpassingen waren. De klant heeft dit er zelf ingezet.
Hierna zijn we gaan link builden. De linkbuilding campagne was gericht op het vergroten van de autoriteit van de website. Deze werkzaamheden hebben geresulteerd in een enorme vooruitgang in het aantal maandelijkse organische bezoeken van de website.

Website audit

Er is tijdens de website audit gericht gezocht naar potentiële oorzaken voor de drop in rankings.

E-A-T principe

Het E-A-T principe wordt nu strenger nageleefd op de website waar Google ze nu nog voor beloond.

Linkbuilding

Er is een linkbuilding traject uitgevoerd met als doel de autoriteit van de website te verhogen.

Wat hebben we bereikt?

Zoekwoorden in de top-3

Maandelijkse organische
bezoeken

Zoekwoorden in de top-10