YouTube Autocomplete

Wil je jouw video’s hoog in de suggesties van Youtube? Leer dan van Youtube autocomplete. Dit is de tool die je ook terugziet in Google. Aan de hand van Youtube autocomplete leer je meer over de potentiële en belangrijke zoektermen van je publiek. 

Wat is Youtube autocomplete?

Autocomplete is een tool die niet alleen op Youtube te vinden is. Ook op Google en andere websites wordt gebruik gemaakt van autocomplete. Wanneer je begint te typen in de zoekbalk, zie je een lijst met suggesties. Dit worden voorspellingen genoemd. Ze zijn namelijk gebaseerd op eerdere zoekopdrachten van meerdere gebruikers. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe je Youtube autocomplete inzet

Hier hoef je zelf dus niets voor te installeren of downloaden. Ook is het geheel gratis. Autocomplete is een ingebouwde tool in verschillende apps en websites. Met name voor sites en apps die bij Google horen. Wel wordt ook jouw zoekgedrag en surfgedrag meegenomen in de voorspellingen. Wanneer je een algemeen beeld wil verkrijgen over de voorspellingen, log je uit en open je je browser of app in privémodus. Zo omzeil je de invloed van je eigen internetgedrag. Je krijgt een algemener beeld van de voorspellingen bij Youtube autocomplete. 

Youtube autocomplete _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De voorspellingen van Youtube autocomplete zijn niet hetzelfde als de zoekresultaten. Natuurlijk staan deze wel in verband met elkaar. Uiteindelijk gaat het allemaal om zoekopdrachten. In de lijst met voorspellingen opduiken levert waarschijnlijk meer verkeer naar je kanaal of site op. Bijvoorbeeld als iemand een zoekterm invoert en de eerste suggestie hierbij jouw bedrijfsnaam toevoegt. Dat doet je SEO zeker ten goede. 

Ons advies

Het kan geen kwaad om van tijd tot tijd te controleren of je tussen de voorspellingen van Youtube autocomplete staat. Er zijn verschillende zoektermen waarmee dit getest kan worden. Het is wel zaak dat je zo anoniem mogelijk zoekt. De kans is anders groter dat jouw bedrijfsnaam bij jou wel opduikt, terwijl dit voor de meeste gebruikers die niet bekend zijn met je bedrijf niet het geval is. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is YouTube Autocomplete?

Autocomplete is een tool die je allerlei suggesties geeft op het moment dat je iets in de zoekbalk van YouTube begint te typen. Deze suggesties zijn gebaseerd op eerdere zoekopdracht van gebruikers. De functies zie je op allerlei andere websites zoals bijvoorbeeld Google.

Wat is de impact van YouTube Autocomplete op SEO?

De suggesties van Youtube autocomplete hebben op zich niets met zoekresultaten te doen. Ze zijn wel gebaseerd op eerder gedane zoekopdrachten. Op die manier staan ze wel met elkaar in verband. Als jouw naam in de suggesties naar voren komt, is de kans op meer verkeer groter. Indirect kan dus wel een zekere invloed zijn.

Voor wie hebben wij dit artikel over youtube autocomplete geschreven?

Het artikel over youtube autocomplete hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over youtube autocomplete in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals youtube autocomplete?

Wij schrijven over begrippen als youtube autocomplete om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

youtube autocomplete is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over youtube autocomplete in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals youtube autocomplete, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip youtube autocomplete in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van youtube autocomplete. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van youtube autocomplete op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende youtube autocomplete.

Het voorbeeld dat wij geven van youtube autocomplete , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over youtube autocomplete van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z