Yield management

Als bedrijf is het belangrijk om een hoge omzet te behalen, maar dit lukt niet altijd. Vooral bij vraag en aanbod moet je soms concessies doen om toch geld te verdienen. Dit is mogelijk met yield management. Wat is yield management en hoe werkt dit? Dat lees je hier. 

Wat is yield management?

Yield management is een term voor het afstemmen van vraag en aanbod om zo de optimale omzet te behalen. Het gaat bij yield management om de beschikbare ruimte, niet om de andere zaken zoals kosten en opbrengsten. Dit hoort de term revenue management. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van yield management

Bij heel veel sectoren is er sprake van vraag en aanbod: het is in sommige gevallen belangrijk de bezettingsgraad hoog te houden. Een hotelkamer die leegstaat levert niet veel op en brengt juist meer kosten met zich mee. Een oplossing is om de kamer tegen korting aan te bieden.

Hierdoor levert een kamer alsnog meer op dan wanneer deze leeg staat. Bij yield management houdt men met allerlei zaken rekening om zo het optimale uit de inkomsten te halen.

Yield Management _ Begrippenlijst

De impact van yield management op SEO

Yield management heeft niet direct impact op de SEO van een website of pagina. De gevolgen van yield management hebben hier mogelijk wel impact op. Een kamer of andere ruimte tegen korting aanbieden is voor de bezoeker van je website interessant. Het is vanuit financieel oogpunt minder aantrekkelijk voor een bedrijf, omdat een bedrijf minder omzet maakt.  

Ons advies

Het inzetten van yield management zorgt ervoor dat de omzet zo hoog mogelijk blijft. In bepaalde gevallen is dit wel zo prettig, omdat je op deze manier zo min mogelijk verlies lijdt. 

We raden aan om gebruik te maken van yield management wanneer je werkzaam bent in een sector waar sprake is van vraag en aanbod. Deze management methode is echter niet allesomvattend: het meetellen van kosten en dergelijke gebeurt niet bij yield management.

Veelgestelde vragen

Wat is Yield Management?

Yield Management is het dusdanig op elkaar afstemmen van vraag en aanbod, zodat je de optimale omzet behaald. Hierbij gaat het om de beschikbare ruimte die er is. Er wordt hierbij dus niet gekeken naar andere variabelen zoals opbrengst of kosten.

Wat is de impact van Yield Management op SEO?

Yield Management heeft geen directe invloed op SEO. Resultaten van Yield Management zouden dit eventueel wel kunnen hebben. Een ruimte die tegen gunstige voorwaarden wordt aangeboden, kan aantrekkelijk zijn voor jouw bezoekers.

Voor wie hebben wij dit artikel over yield management geschreven?

Het artikel over yield management hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over yield management in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals yield management?

Wij schrijven over begrippen als yield management om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

yield management is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over yield management in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals yield management, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip yield management in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van yield management. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van yield management op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende yield management.

Het voorbeeld dat wij geven van yield management , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over yield management van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z