Yext

Je online strategie op een andere manier aanpakken doe je met Yext. Yext is een groot platform met verschillende oplossingen voor jouw bedrijf en online aanwezigheid van je bedrijf. Zij pakken online strategie anders aan. Niet met zoektermen en links, maar met AI en antwoorden. 

Wat is Yext?

AI staat voor artificial intelligence, ofwel kunstmatige intelligentie. De antwoorden waar Yext op doelt moeten geen links naar pagina’s zijn, maar directe antwoorden. Yext wil dat de consument direct antwoord kan krijgen op vragen over of aan een bedrijf. Die antwoorden moeten vanuit het bedrijf zelf komen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Gerichte tools voor jouw soort bedrijf

De vragen van consumenten worden niet alleen beantwoord in verschillende pagina’s van jouw site, maar ook via platformen van derden bijvoorbeeld. In plaats van links naar de pagina’s met het antwoord, krijgt de consument direct antwoord. De dienst van Yext heeft verschillende categorieën, zodat je gericht te werk gaat. Zo zijn er antwoorden voor Marketing, Support, E-commerce, Workplace en Developer.

Je gebruikt dus de tool die past bij jouw soort bedrijf. Die tool heeft namelijk de kennis die past bij wat jij nodig hebt. Een klantenservice heeft andere vragen te beantwoorden dan een commercieel merk. 

Yext _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Omdat Yext over meerdere platformen werkt, kan het impact hebben op je SEO. Dit is omdat er meer links met jouw website worden gemaakt. Maar Yext is vooral bedoeld als hulpmiddel voor het contact tussen jou en jouw consumenten. Het is echt een marketingtool, meer dan een SEO tool. Dat betekent niet dat het volledig losstaat van SEO. Yext zorgt waarschijnlijk met name voor meer verkeer en klantbinding. 

Ons advies

Yext is een platform dat marketing en online marketing aanpakt vanuit een andere hoek. Dat maakt het een waardevol platform. Met gerichte tools zorg je voor een stevigere marketing. De aanpak van Yext is persoonlijk. Voordat je aan de slag kunt met Yext, heb je een persoonlijk gesprek om te bepalen wat jij voor jouw bedrijf nodig hebt. 

Veelgestelde vragen

Wat is YEXT?

Yext is een online platform waar je veel verschillende oplossingen voor de online strategie van jouw bedrijf kunt vinden. Zij hanteren echter een heel andere werkwijze. Niets van zaken zoals links en zoektermen maar met kunstmatige intelligentie (AI) en bepaalde antwoorden die vanuit jouw bedrijf worden gegeven naar aanleiding van consumentenvragen.

Wat is de impact van Yext op SEO?

Yext kan tot op zekere hoogte wel bepaalde impact hebben op SEO doordat er meer links naar jouw site worden gemaakt. Het is echter veel meer een marketingtool om de interactie tussen jouw en je klanten te verbeteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over yext geschreven?

Het artikel over yext hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over yext in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals yext?

Wij schrijven over begrippen als yext om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

yext is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over yext in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals yext, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip yext in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van yext. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van yext op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende yext.

Het voorbeeld dat wij geven van yext , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over yext van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z