WYSIWYG

Als ondernemer heb je de keuze uit veel programma’s voor het maken van een website. Een van de opties die je hebt is WYSIWYG. Wat is WYSIWYG en hoe slim is het om hier gebruik van te maken? Dat lees je hier.

Wat is WYSIWYG?

WYSIWYG is een term voor programma’s die direct resultaat laten zien. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get. Voor het ontwerpen van websites, apps of spellen hebben veel aan het WYSIWYG principe.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

WYSIWYG: de voordelen

Je hebt met WYSIWYG de mogelijkheid om direct te zien hoe je ontwerp er in het echt uit komt te zien. Bekende webbuilders als Weebly en Wix bieden een WYSIWYG web builder waarmee je ziet wat het resultaat is van een aanpassing. Bij een webbuilder als WordPress is er sprake van een combinatie van standaard visuele elementen. Hiermee heb je toegang tot verschillende mogelijkheden.

Het gebruik van een WYSIWYG builder heeft verschillende voordelen. Het zorgt onder andere voor tijdswinst. Daarnaast is de werkwijze met een dergelijke builder erg laagdrempelig; veel technische kennis is niet mogelijk. Hierdoor is het maken van een website toegankelijk voor een breed publiek.

WYSIWYG _ Begrippenlijst

De impact van WYSIWYG op SEO

WYSIWYG heeft niet direct impact op de SEO. Het geeft vooral gemak en snelheid aan de maker van de website. Je bent snel in staat om een mooie website te maken die aan jouw wensen voldoet. Toch zijn er veel zaken die meespelen in zoekmachine optimalisatie en met het gebruik van een WYSIWYG builder kies je mogelijk voor mindere kwaliteit. Dit heeft mogelijk  juist weer een negatieve impact op de SEO.

Ons advies

Het is zeker een mogelijkheid om gebruik te maken van een website programma met een WYSIWYG builder. Hiermee is het mogelijk zelf aan de slag te gaan.

We raden aan om dit alleen te doen met enige technische kennis en een duidelijke visie. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en dit zien veel mensen over het hoofd. Je doet er dan ook goed aan om een professional in te schakelen voor het ontwerpen van een goede, snelle en zoekmachine geoptimaliseerde website.

Veelgestelde vragen

Wat is WYSIWYG?

What you see is what you get. Dat betekent WYSIWYG. Het is een term voor allerlei programma’s die jou gelijk resultaat laten zien. Je hebt met WYSIWYG de kans om te zien hoe je ontwerp er komt uit te zien. Een WYSIWYG builder heeft voordelen en heeft geen kennis nodig.

Wat is de impact van Wysiwyg op SEO?

WYSIWYG is vooral bedoeld om gemakkelijk een website te bouwen. Niet alleen is het gemakkelijk maar je kunt snel een mooie website maken. Het heeft geen directe impact op SEO. Door het gebruik van deze builder krijg je minder kwaliteit en dat kan een negatieve impact hebben op de SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over wysiwyg geschreven?

Het artikel over wysiwyg hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over wysiwyg in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals wysiwyg?

Wij schrijven over begrippen als wysiwyg om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

wysiwyg is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over wysiwyg in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals wysiwyg, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip wysiwyg in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van wysiwyg. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van wysiwyg op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende wysiwyg.

Het voorbeeld dat wij geven van wysiwyg , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over wysiwyg van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z