Workflow

Als bedrijf wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk werken. En dit is ook zeker mogelijk, maar vraagt wel om de nodige aanpassingen. Een goede workflow is hierbij onmisbaar. Wat is workflow en wat zijn hier de voordelen van? Dat lees je op deze pagina.

Wat is workflow?

Workflow is een term voor het aanduiden van een bepaalde werkwijze. Deze werkwijze is zo ontwikkeld dat er een manier is ontwikkeld voor het uitvoeren van een dienst of het verwerken van informatie. Dit biedt de mogelijkheid om gestructureerd te werken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De voordelen van een goede workflow

Het is voor ieder bedrijf belangrijk om een goede organisatie te hebben en gestructureerd te werken. Het ontwikkelen van een goede workflow helpt hierbij. Dit maakt het mogelijk om bepaalde processen nog beter en efficiënter uit te voeren. Er zijn tal van standaard modellen die hiervoor werken: het is als bedrijf ook mogelijk zelf een workflow te ontwikkelen die werkt.

Er zijn ook verschillende workflow softwares beschikbaar die het makkelijker maken voor bedrijven om efficiënter te werken. Vaak bieden deze softwares ook middelen om het management binnen een bedrijf te verbeteren. Het optimaliseren van processen zorgt ervoor dat je sneller werkt en daardoor betere resultaten haalt.

Workflow _ Begrippenlijst

De impact van workflow op SEO

Workflow heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het zorgt er mogelijk wel voor dat processen binnen een bedrijf beter gaan lopen, waardoor je hier veel minder tijd en kosten aan kwijt bent. Ook online processen voor je website gaan wellicht nog beter lopen, waardoor je ook hier de vruchten plukt.

Ons advies

Ieder bedrijf heeft behoefte aan gestructureerd werken. Dit biedt de mogelijkheid om optimale resultaten te behalen. Het creëren van een workflow is dan ook een goede manier om hiermee te starten.

We raden aan om een work flow te creëren die bij jouw bedrijf past. Er zijn standaard modellen, maar het is ook mogelijk zelf een model te creëren. Een goede workflow optimaliseert processen en bespaart je tijd en geld: dit investeer je weer in andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie.

Veelgestelde vragen

Wat is een Workflow?

Een workflow is vooraf vastgesteld werkpatroon om een bepaald proces te kunnen afronden, waarbij de specifieke activiteiten in een vaste volgorde moeten worden uitgevoerd. Het proces dat dergelijke flows beheert en optimaliseert noemen we workflow-management.

Wat is de impact van Workflow op SEO?

Workflows hebben geen directe impact op SEO. Het zorgt ervoor dat processen efficiënter zullen gaan verlopen. Zo mogelijk ook de processen met betrekking tot jouw website. Hier zul je dus uiteindelijk wel de voordelen van ondervinden.

Voor wie hebben wij dit artikel over workflow geschreven?

Het artikel over workflow hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over workflow in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals workflow?

Wij schrijven over begrippen als workflow om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

workflow is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over workflow in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals workflow, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip workflow in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van workflow. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van workflow op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende workflow.

Het voorbeeld dat wij geven van workflow , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over workflow van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z