Winst

Ieder bedrijf wil zoveel mogelijk succes behalen en heeft daarom ook een duidelijk winstoogmerk. Winst maken is een van de belangrijkste doelstellingen van een bedrijf. 

Wat is winst precies en wat is het verschil tussen winst en omzet? We bespreken het uitgebreid op deze pagina.

Wat is winst?

Winst is het getal dat overblijft na het aftrekken van alle kosten van de totale opbrengsten van een bedrijf. Hiermee is winst niet hetzelfde als omzet. Bij de omzet gaat het om alle inkomsten, inclusief de btw. Bij de winst zijn alle onkosten er nog afgetrokken. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het berekenen van winst

De meeste bedrijven hebben een winstoogmerk en dit houdt in dat het belangrijk is om goede resultaten te behalen. Het bepalen van winst gebeurt over het algemeen in een vaste periode, bijvoorbeeld per kwartaal of per jaar. Dit maakt het ook mogelijk om resultaten per periode met elkaar te vergelijken. 

Winst uit een onderneming is de winst die een persoon ontvangt uit een eenmanszaak, een VOF of een maatschap. Winst laat zien hoe een bedrijf er voor staat. Winst hoeft niet perse een graadmeter te zijn voor het succes van een bedrijf. Onder andere Snapchat en Uber zijn voorbeelden van bedrijven die zeer succesvol zijn, maar wel verlies leiden. Dit is onder andere te wijten aan de aandeelhouders die veel vertrouwen hebben in een bedrijf.

Winst _ Begrippenlijst

De impact van winst op SEO

Winst heeft niet perse impact op de SEO, maar mogelijk wel op een bedrijf zelf. Anderzijds zorgt goede zoekmachine optimalisatie voor betere vindbaarheid, meer bekendheid en daardoor mogelijk ook voor meer omzet en winst. SEO heeft mogelijk meer impact op de winst dan dat de winst impact heeft op de SEO. 

Ons advies

We raden aan om een goede strategie te vinden waarmee het mogelijk is om winst te maken en succesvol te zijn. Er zijn zeker zaken die om investering vragen en de zoekmachine optimalisatie is hier een van. Vandaag de dag is online aanwezigheid belangrijker dan ooit: een goed vindbare en goed werkende website, in combinatie met goede marketing dragen zeker bij aan het succes van een bedrijf en het verhogen van de winst.

Veelgestelde vragen

Wat is Winst?

Winst is het bedrag dat je overhoudt als je alle kosten van de totale opbrengsten hebt afgetrokken. Als dit een negatief getal is, spreek je van verlies.

Wat is de impact van Winst op SEO?

Winst heeft in feite geen impact op de SEO. Winstgevende bedrijven hebben veelal wel een grotere bekendheid met een hoge klanttevredenheid. Dit heeft dan wel weer een gunstige invloed op de SEO. Andersom werkt het ook. SEO zorgt voor een goede vindbaarheid op internet waardoor de omzet en winst kunnen stijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over winst geschreven?

Het artikel over winst hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over winst in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals winst?

Wij schrijven over begrippen als winst om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

winst is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over winst in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals winst, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip winst in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van winst. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van winst op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende winst.

Het voorbeeld dat wij geven van winst , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over winst van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z