Whatruns

Weten hoe je concurrenten alles van hun site aanpakken? Gebruik dan Whatruns. Whatruns laat zien wat er op de achtergrond van de website allemaal gebeurt. Die informatie van de concurrentie inwinnen kan een voordeel opleveren of je simpelweg informeren over de mogelijkheden. En je hoeft er niets voor te betalen.

Wat is Whatruns?

Zowel voor Chrome als voor Firefox kun je de Whatruns extensie downloaden. Dit is geheel gratis. Geen pakketten of betalingen of andere addertjes. Gewoon een extensie die je kunt gebruiken. Whatruns laat je zien welke technologieën er op een website allemaal gebruikt worden. Van lettertypes tot betaalde apps. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat doet Whatruns voor je

Je verkrijgt deze informatie simpelweg via één muisklik. Om het gebruik van Whatruns nog prettiger en gemakkelijker te maken, kun je sites volgen. Je krijgt dan updates wanneer er iets verandert in de samenstelling van de site. Bijvoorbeeld als ze een nieuwe technologie toevoegen of juist stoppen met het gebruik van een technologie.

Zo houd je jezelf op de hoogte van wat de concurrentie aan het doen is. Daardoor is het mogelijk te blijven concurreren. Door de ander voor te zijn of juist te overtreffen. Of door je te laten informeren door wat de ander doet. 

Whatruns _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Op de SEO heeft Whatruns geen invloed. Wel krijg je inzicht in wat andere partijen gebruiken aan technologieën en andere details voor hun website. Zo zorg je voor een sterkere positie van jouw bedrijf ten opzichte van de andere bedrijven. Anderzijds geeft de informatie van Whatruns misschien tips die jouw bedrijf in kan zetten. De extensie is dus niet zo waardevol voor SEO. Wel is Whatruns waardevol voor je marketing

Ons advies

Als bedrijf heb je dus veel aan Whatruns. Het grote voordeel is dat de extensie gratis is. Daarnaast neemt het weinig ruimte in. Het is gemakkelijk in gebruik en geeft uitgebreid informatie. Met die informatie zorg je voor een betere positie ten opzichte van je concurrenten. 

Veelgestelde vragen

Wat is Whatruns?

Whatruns is een extensie die je zowel voor Firefox als Chrome kunt downloaden. Het is een gratis extensie welke je laat zien welke technieken en elementen er allemaal in gebruik zijn op een website.

Wat is de impact van Whatruns op SEO?

Whatruns heeft geen invloed op de SEO van een website. Het geeft je inzichten in wat concurrenten aan technieken of andere elementen gebruiken voor hun site. Door hierop in te spelen, kun je jezelf onderscheiden. Als dit je lukt, kan dat wel weer een positieve invloed hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over whatruns geschreven?

Het artikel over whatruns hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over whatruns in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals whatruns?

Wij schrijven over begrippen als whatruns om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

whatruns is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over whatruns in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals whatruns, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip whatruns in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van whatruns. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van whatruns op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende whatruns.

Het voorbeeld dat wij geven van whatruns , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over whatruns van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z