Werkgebieden

Waar ga je als bedrijf werkzaam zijn, wat neem je op in je assortiment of dienstverlening en waar zit de doelgroep die je wilt bedienen? Het vinden van beste werkgebieden is een belangrijke keuze om te maken. Wat zijn werkgebieden precies en hoe werkt dit vandaag de dag op internet? We leggen het hier aan je uit. 

Wat zijn werkgebieden?

Werkgebieden zijn gebieden waar een bedrijf activiteiten uitvoert. Het gaat mogelijk ook om een hele sector waar een organisatie actief in is. Tot slot is er ook een betekenis waarbij het werkgebied de fysieke regio en het type dienstverlening omvat.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Onbeperkt online werkgebieden

Met de komst van e-commerce zijn de werkgebieden enorm en zijn er maar heel weinig beperkingen. Het is voor een webshop heel goed mogelijk om producten wereldwijd te leveren, waardoor er geen beperkingen zijn in het werkgebied: verzendkosten en bezorging maken dit mogelijk. 

Het is niet altijd slim om voor een zo breed mogelijk werkgebied te kiezen. In sommige gevallen zijn kleine werkgebieden juist beter. Je krijgt dan namelijk niet te maken met logistieke uitdagingen, afwijkende wetgeving of ingewikkelde marketing strategieën. 

Werkgebieden _ Begrippenlijst

De impact van werkgebieden op SEO

Werkgebieden hebben zeker een impact op de SEO van een website of pagina. In de eerste plaats heeft een werkgebied in sommige gevallen positieve impact op de SEO: het bereik van een groot publiek biedt vaak ook meer mogelijkheden. Anderzijds is een kleiner bereik vaak ook slim: dit biedt de optie om een specifieke doelgroep aan te spreken, waardoor je online beter vindbaar bent door hen. 

Ons advies

We raden aan om een goed plan te maken met betrekking tot de werkgebieden die je wilt gaan bedienen. In sommige gevallen is het juist slim om het werkgebied beperkt te houden, terwijl het in andere gevallen juist aantrekkelijk is om dit zo groot mogelijk aan te pakken. Het is vooral belangrijk om je doelgroep in kaart te brengen: op basis hiervan maak je een beslissing.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Werkgebieden?

Met een werkgebied bedoelen we het gebied waarin een bepaald bedrijf of gehele branche actief is. Hierbij hebben we het dan over een aandachtsgebied. In een enkel geval wordt er ook wel eens de regio mee bedoeld waar het bedrijf actief is.

Wat is de impact van Werkgebieden op SEO?

Kijken we naar werkgebieden, dan is er wel degelijk een bepaalde impact op SEO. Een groot en breed georiënteerd publiek kan veel mogelijkheden bieden. Is jouw business wat kleinschaliger kan het handig zijn om juist een meer regio gebonden doelgroep te gebruiken. Hierdoor zal de vindbaarheid van je website verbeteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over werkgebieden geschreven?

Het artikel over werkgebieden hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over werkgebieden in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals werkgebieden?

Wij schrijven over begrippen als werkgebieden om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

werkgebieden is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over werkgebieden in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals werkgebieden, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip werkgebieden in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van werkgebieden. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van werkgebieden op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende werkgebieden.

Het voorbeeld dat wij geven van werkgebieden , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over werkgebieden van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z