Webshop

Het aanschaffen van een product of dienst is natuurlijk mogelijk bij een fysieke winkel, maar het is ook mogelijk via een webshop. Wat is een webshop precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Op deze pagina vind je een uitleg van het begrip.

Wat is een webshop?

Een webshop is een webpagina waarbij het mogelijk is om een aankoop te doen. Hier koop je een product of dienst. Een webshop krijgt ook wel de naam webwinkel. Soms is er sprake van een koppeling met een fysieke winkel, maar dit is niet altijd het geval. 

De komst van online winkels

Met de komst van webshops is er online veel veranderd. Voor aanbieders is het door webshop veel makkelijker om klanten te bedienen en te vinden. Er is een veel kleinere afstand tussen aanbieder en consument. Er was maar weinig animo voor de eerste webshops: klanten waren bang voor oplichting. De komst van beveiligde betaalsystemen heeft deze angst weggenomen. 

Vandaag de dag is het gebruik van webshops volledig normaal en doet het grootste deel van de klanten hun aankopen online. Een webshop is voor een fysieke winkel een slimme manier om op kosten te besparen. 

Webshop _ Begrippenlijst

De impact van een webshop op SEO

Een webshop heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is hierbij wel belangrijk dat de webshop overzichtelijk is, goed werkt en ervoor zorgt dat klanten overgaan op het doen van een aankoop. Een goed werkende webshop scoort beter in de zoekmachine resultaten. Er zijn verschillende eisen waar een webshop aan moet voldoen. Met het inschakelen van een expert op dit gebied ben je in staat een succesvolle webshop te bouwen. 

Ons advies

Het hebben van een webshop is makkelijk en biedt veel mogelijkheden. We raden dan ook zeker aan om een webshop te starten waar je producten of diensten aanbiedt. Zorg er wel voor dat je webshop goed in elkaar zit en snel werkt. Zo gaan bezoekers sneller over op het doen van een aankoop en scoor je beter in de zoekmachine resultaten. Het is altijd een aanrader om een expert in te schakelen voor het maken en onderhouden van je webshop voor het behouden van de beste resultaten. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat webshop inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over webshop geschreven?

Het artikel over webshop hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over webshop hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over webshop in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webshop?

Wij schrijven over begrippen als webshop om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Webshop is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webshop en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip webshop in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webshop. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webshop op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webshop.

Het voorbeeld dat wij geven van webshop geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over webshop van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z