Webshop

Het aanschaffen van een product of dienst is natuurlijk mogelijk bij een fysieke winkel, maar het is ook mogelijk via een webshop. Wat is een webshop precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Op deze pagina vind je een uitleg van het begrip.

Wat is een webshop?

Een webshop is een webpagina waarbij het mogelijk is om een aankoop te doen. Hier koop je een product of dienst. Een webshop krijgt ook wel de naam webwinkel. Soms is er sprake van een koppeling met een fysieke winkel, maar dit is niet altijd het geval. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De komst van online winkels

Met de komst van webshops is er online veel veranderd. Voor aanbieders is het door webshop veel makkelijker om klanten te bedienen en te vinden. Er is een veel kleinere afstand tussen aanbieder en consument. Er was maar weinig animo voor de eerste webshops: klanten waren bang voor oplichting. De komst van beveiligde betaalsystemen heeft deze angst weggenomen. 

Vandaag de dag is het gebruik van webshops volledig normaal en doet het grootste deel van de klanten hun aankopen online. Een webshop is voor een fysieke winkel een slimme manier om op kosten te besparen. 

Webshop _ Begrippenlijst

De impact van een webshop op SEO

Een webshop heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is hierbij wel belangrijk dat de webshop overzichtelijk is, goed werkt en ervoor zorgt dat klanten overgaan op het doen van een aankoop. Een goed werkende webshop scoort beter in de zoekmachine resultaten. Er zijn verschillende eisen waar een webshop aan moet voldoen. Met het inschakelen van een expert op dit gebied ben je in staat een succesvolle webshop te bouwen. 

Ons advies

Het hebben van een webshop is makkelijk en biedt veel mogelijkheden. We raden dan ook zeker aan om een webshop te starten waar je producten of diensten aanbiedt. Zorg er wel voor dat je webshop goed in elkaar zit en snel werkt. Zo gaan bezoekers sneller over op het doen van een aankoop en scoor je beter in de zoekmachine resultaten. Het is altijd een aanrader om een expert in te schakelen voor het maken en onderhouden van je webshop voor het behouden van de beste resultaten. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een webshop?

Een webshop is een website waar je producten of diensten kunt kopen. Men noemt het ook vaak een webwinkel. Soms is er een relatie met een fysieke winkel maar dit hoeft niet zo te zijn.

Wat is de impact van Webshop op SEO?

Een goede en overzichtelijke webshop wordt gewaardeerd door de klanten. Je zult dit dus zeker merken. Een goede werkende webshop met een duidelijke structuur en goede snelheid krijgt ook een betere ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over webshop geschreven?

Het artikel over webshop hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over webshop in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webshop?

Wij schrijven over begrippen als webshop om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

webshop is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webshop in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals webshop, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip webshop in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webshop. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webshop op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webshop.

Het voorbeeld dat wij geven van webshop , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over webshop van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z