Webshop

Het aanschaffen van een product of dienst is natuurlijk mogelijk bij een fysieke winkel, maar het is ook mogelijk via een webshop. Wat is een webshop precies en wat is de impact hiervan op de SEO van een website? Op deze pagina vind je een uitleg van het begrip.

Wat is een webshop?

Een webshop is een webpagina waarbij het mogelijk is om een aankoop te doen. Hier koop je een product of dienst. Een webshop krijgt ook wel de naam webwinkel. Soms is er sprake van een koppeling met een fysieke winkel, maar dit is niet altijd het geval. 

De komst van online winkels

Met de komst van webshops is er online veel veranderd. Voor aanbieders is het door webshop veel makkelijker om klanten te bedienen en te vinden. Er is een veel kleinere afstand tussen aanbieder en consument. Er was maar weinig animo voor de eerste webshops: klanten waren bang voor oplichting. De komst van beveiligde betaalsystemen heeft deze angst weggenomen. 

Vandaag de dag is het gebruik van webshops volledig normaal en doet het grootste deel van de klanten hun aankopen online. Een webshop is voor een fysieke winkel een slimme manier om op kosten te besparen. 

Webshop _ Begrippenlijst

De impact van een webshop op SEO

Een webshop heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Het is hierbij wel belangrijk dat de webshop overzichtelijk is, goed werkt en ervoor zorgt dat klanten overgaan op het doen van een aankoop. Een goed werkende webshop scoort beter in de zoekmachine resultaten. Er zijn verschillende eisen waar een webshop aan moet voldoen. Met het inschakelen van een expert op dit gebied ben je in staat een succesvolle webshop te bouwen. 

Mijn advies

Het hebben van een webshop is makkelijk en biedt veel mogelijkheden. We raden dan ook zeker aan om een webshop te starten waar je producten of diensten aanbiedt. Zorg er wel voor dat je webshop goed in elkaar zit en snel werkt. Zo gaan bezoekers sneller over op het doen van een aankoop en scoor je beter in de zoekmachine resultaten. Het is altijd een aanrader om een expert in te schakelen voor het maken en onderhouden van je webshop voor het behouden van de beste resultaten. 

Veelgestelde vragen

Wat is een webshop?

Een webshop is een website waar je producten of diensten kunt kopen. Men noemt het ook vaak een webwinkel. Soms is er een relatie met een fysieke winkel maar dit hoeft niet zo te zijn.

Wat is de impact van Webshop op SEO?

Een goede en overzichtelijke webshop wordt gewaardeerd door de klanten. Je zult dit dus zeker merken. Een goede werkende webshop met een duidelijke structuur en goede snelheid krijgt ook een betere ranking in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies