Webruimte

Om een website 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar te houden, is het belangrijk om alle bestanden van een website op te slaan. Dit is mogelijk met webruimte. Wat is webruimte en hoe werkt dit in de praktijk? Dat leggen we hier uitgebreid aan je uit.

Wat is webruimte?

Webruimte is de ruimte voor opslag die is opgeslagen op een externe server. De ruimte is voor het opslaan van digitale bestanden. Deze bestanden zijn voor eigen gebruik of voor in het openbaar. Een website staat 24/7 op webruimte om zo altijd en overal bereikbaar te zijn.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het principe van webruimte

Alle websites en pagina’s op het internet zijn geplaatst op een opslagmedium. Een webruimte is eigendom van een hosting provider: zij bieden schijfruimte aan. Dit is eventueel gratis, maar ook tegen betaling. De schijfruimte is beschikbaar voor digitale bestanden en om deze via internetverbinding te delen.

Plaatst iemand een website op de schijf van een persoonlijke laptop, dan is de website niet meer toegankelijk als de laptop uit staat. Dit is de reden dat hosting providers bestaan die schijfruimte aanbieden. De data die opgeslagen is, is mogelijk openbaar maar mogelijk ook bestemd voor privégebruik.

Webruimte _ Begrippenlijst

De impact van webruimte op SEO

Webruimte is zeker van impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer een website niet de hele dag door bereikbaar is, zorgt dit voor mindere resultaten in de zoekmachine. Daardoor is het belangrijk om een website op een webruimte te plaatsen. Op deze manier is het voor iedereen altijd en overal mogelijk om je website te bezoeken en behaal je de beste resultaten.

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van webruimte om ervoor te zorgen dat je website altijd in de lucht is en bereikbaar voor iedereen. Het is ook mogelijk om betaalde hosting te kiezen, omdat je op deze manier zeker bent dat je data veilig is en niet verloren gaat. Bij betaalde hosting zijn backup faciliteiten aanwezig.

Veelgestelde vragen

Wat is Webruimte?

Webruimte is ruimte voor opslag op een externe webserver om bestanden op te slaan. Dit kan voor zowel openbaar voor je website zijn als voor eigen gebruik.

Wat is de impact van Webruimte op SEO?

Webruimte kan zeker een bepaalde impact op SEO hebben. Als een site slechts een deel van de dag beschikbaar is, zal dit een negatieve impact hebben. Door hem op een webruimte te zetten, zal deze in principe altijd en overal beschikbaar zijn. Dit zal dan ook zeker tot betere resultaten leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over webruimte geschreven?

Het artikel over webruimte hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over webruimte in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webruimte?

Wij schrijven over begrippen als webruimte om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

webruimte is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webruimte in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals webruimte, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip webruimte in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webruimte. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webruimte op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webruimte.

Het voorbeeld dat wij geven van webruimte , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over webruimte van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z