Webcare

De komst van internet heeft veel veranderd. Het is onder andere beter mogelijk contact te houden met klanten. Dit gebeurt via webcare. Wat is webcare en hoe gebruik je dit tot zijn volle potentie? We leggen dit graag aan je uit.

Wat is webcare?

Webcare is de online communicatie tussen een bedrijf en een klant. Het doel van webcare is het bieden van informatie aan de klant om zo de relatie te versterken. Webcare gebeurt uitsluitend op het internet en is een onderdeel van klantenservice.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van webcare

Er zijn verschillende facetten van webcare. Op veel websites is het mogelijk om een live chat te starten met een medewerker. Dit is een vorm van webcare. Ook het sturen van mails of sms’jes behoren tot webcare. Verder is het ook mogelijk om social media te gebruiken voor het geven van reacties op klanten, bijvoorbeeld wanneer ze een vraag stellen.

Webcare is een slimme manier om damage control uit te voeren. Bij negatieve reacties op internet is het belangrijk voor een bedrijf hier snel op te reageren. Op deze manier is een klacht verholpen en ondervind je hier als bedrijf mogelijk geen nadelen meer van.

Webcare _ Begrippenlijst

De impact van webcare op SEO

Webcare heeft wel degelijk impact op de SEO van een website of pagina. Met goede webcare zorg je voor duidelijke en persoonlijke communicatie naar de klant; of dit nu via mail of sms is of via social media. Dit zijn allemaal manieren om een klant aan te zetten tot actie. Onder andere het sturen van een nieuwsbrief via e-mail met persoonlijke aanbiedingen is een vorm van webcare met marketing. Dit heeft mogelijk positieve gevolgen voor je zoekmachine optimalisatie

Ons advies

We raden aan om webcare te gebruiken voor het onderhouden van communicatie met de klant. Het zorgt vrijwel alleen maar voor voordelen: het zorgt voor een persoonlijke benadering en daarnaast ben je sneller in staat klachten op te pakken en goede service te bieden. Zo behoudt jouw bedrijf de goede naam en ben je in staat hier op voort te bouwen. 

Veelgestelde vragen

Wat is Webcare?

Met webcare bedoelen we de communicatie via het internet tussen een bedrijf en hun klanten met als doel de relatie te verstevigen. Het is een onderdeel van de klantenservice.

Wat is de impact van Webcare op SEO?

Als webcare goed wordt uitgevoerd, zorg je dat er een persoonlijke en duidelijke communicatie richting klanten plaatsvindt. Dit kan positieve impact hebben op de SEO van jouw website, doordat je meer bezoekers gaat trekken en klanten mogelijk meer aankopen gaan doen.

Voor wie hebben wij dit artikel over webcare geschreven?

Het artikel over webcare hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over webcare in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webcare?

Wij schrijven over begrippen als webcare om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

webcare is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webcare in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals webcare, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip webcare in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webcare. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webcare op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webcare.

Het voorbeeld dat wij geven van webcare , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over webcare van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z