Webbrowser

Een webbrowser, vaak simpel aangeduid als browser, is een computerprogramma waarmee je over internet kunt surfen. In het kort is een browser in staat om webpagina’s te downloaden en de html-code om te zetten naar wat jij op het scherm ziet. Veelgebruikte browsers zijn Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari.

Wat is een webbrowser?

Om internet te kunnen gebruiken, heb je een speciaal programma nodig. Dit computerprogramma heet webbrowser. Je hoort ook vaak de termen browser of internetbrowser. Je gebruikt een browser zowel op je pc als laptop, als op je tablet en mobiele telefoon. Dergelijke programma’s hebben meerdere functies om het internetbezoek zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Functionaliteit webbrowser

Met een internetbrowser kun je met tabbladen verschillenden pagina’s naast elkaar openen. Ook onthoudt het programma welke pagina’s je recent geopend hebt, zodat je deze gemakkelijk kunt terugvinden. Pagina’s die je regelmatig wil bezoeken kun je instellen als favorieten. Je kunt vaak ook instellen dat de browser je inloggegevens voor verschillende pagina’s onthoudt.

Een browser heeft meestal ook de optie om in te stellen welke website je ziet als je internet aanzet en welke zoekmachine je gebruikt. Van alle beschikbare webbrowsers komen Mozilla Firefox en Google Chrome als beste uit de bus. Firefox vanwege de hoge snelheid waarmee pagina’s inladen en Chrome met name vanwege de stabiliteit, de functionaliteit en het gebruiksgemak.

Webbrowser _ Begrippenlijst

Webbrowser en websites bouwen

Als je een website gaat bouwen, is het verstandig om deze te testen op verschillende browsers. De verschillende webbrowsers volgen de W3C-standaarden bij het vertalen van internet programmeertalen HTML en CSS. Maar soms worden de standaarden niet foutloos geïnterpreteerd. Om er zeker van te zijn dat jouw website er op alle browsers goed uitziet én goed werkt, kun je deze het best voor lancering testen. Je kunt eventueel speciale codes toevoegen om via iedere browser dezelfde functionaliteit te bieden.

Ons advies

Als je een nieuwe website opzet, zul je deze vooraf moeten controleren op functionaliteit en uiterlijk op verschillende browsers. Zo voorkom je dat gebruikers van jouw site er niet optimaal gebruik van kunnen maken. Een ander punt waarop je kunt letten als je zelf een webbrowser gebruikt, is de privacy. Via een webbrowser geef je veel persoonlijke gegevens prijs. Een browser kan deze informatie gebruiken en daar weer conclusies aan verbinden. Sommige internetbrowsers houden minder informatie bij en zijn daarom in verband met de privacy te verkiezen.

Veelgestelde vragen

Wat is een webbrowser?

Een webbrowser is een softwareprogramma. Je hebt het nodig om gebruik te kunnen maken van het internet. Het wordt ook wel browser genoemd. Je hebt browsers voor gebruik op je computer maar ook op je smartphone of tablet. Voorbeelden van populaire browsers zijn Google Chrome, Firefox, en Microsoft Edge.

Wat is de impact van Webbrowser op SEO?

De impact op SEO is marginaal. Wat wel belangrijk is dat je je website op verschillende webbrowsers test op een goede werking.

Voor wie hebben wij dit artikel over webbrowser geschreven?

Het artikel over webbrowser hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over webbrowser in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webbrowser?

Wij schrijven over begrippen als webbrowser om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

webbrowser is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webbrowser in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals webbrowser, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip webbrowser in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webbrowser. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webbrowser op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webbrowser.

Het voorbeeld dat wij geven van webbrowser , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over webbrowser van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z