Watermerk

Het beschermen van je eigen unieke content is belangrijk, onder andere voor zoekmachine optimalisatie. Het toevoegen van een watermerk is dan ook zeker aan te raden. Wat is een watermerk en wat is de impact hiervan op de SEO? We leggen het hier aan je uit!

Wat is watermerk?

Een watermerk is een logo, patroon of tekst dat men toevoegt aan drukwerk om zo de echtheid aan te tonen. Ook is een watermerk te gebruiken om ongewenste kopieën van een tekst of afbeelding te voorkomen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo zit een watermerk in elkaar

Een watermerk is niet gemaakt van inkt, maar is zichtbaar en ook voelbaar door de variatie in papierdikte. Er ontstaan lichte en donkere tinten wanneer je een papier tegen het licht aanhoudt. Dit gebeurt bij echte papieren en documenten, maar is ook online mogelijk. Bij digitale bestanden is een watermerk een toevoeging op de voor of achtergrond van een afbeelding of tekst. Een watermerk is niet te verwijderen en is daardoor een soort beveiliging van een document of afbeelding.

Heb je zelf een logo ontworpen of een foto gemaakt? Dan is het logisch dat je niet wilt dat iedereen dit gratis overneemt en gebruikt. Een watermerk is dan een manier om een ongewenst kopiëren te voorkomen.

Watermerk _ Begrippenlijst

De impact van watermerk op SEO

Een watermerk heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Wanneer er sprake is van een watermerk, is het voor niemand mogelijk een tekst of foto van je website over te nemen. Dit zorgt ervoor dat je altijd unieke content hebt, zonder dat iemand deze overneemt of dupliceert. Unieke content is van groot belang voor de zoekmachine, omdat je je hiermee onderscheidt en daardoor beter opvalt in de zoekmachine. 

Ons advies

We raden het gebruik van een watermerk zeker aan op documenten, teksten, afbeeldingen en logo’s die je zelf hebt ontworpen. Hiermee voorkom je dat anderen dit kopiëren en ben je verzekerd van een unieke tekst, afbeelding of logo voor je website. Tekst voorzien van een watermerk is mogelijk door het toevoegen van een code in de website, waardoor het voor niemand mogelijk is de tekst te kopiëren en te plakken. 

Veelgestelde vragen

Wat is een Watermerk?

Een watermerk is een soort logo, bepaalde tekst of patroon of dat aan drukwerk wordt toegevoegd. Op deze manier kan de echtheid ervan worden aangetoond. Het wordt ook gebruikt om te voorkomen dat er illegale kopieën van afbeeldingen of teksten worden gemaakt.

Wat is de impact van Watermerk op SEO?

Een watermerk heeft wel degelijk impact op de SEO van jouw website. Gebruik je een watermerk dat kan niemand kopieën van jouw foto’s of teksten op jouw website maken. Dit zorgt dus voor unieke content en dat is weer van belang om hoog in de zoekresultaten te komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over watermerk geschreven?

Het artikel over watermerk hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over watermerk in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals watermerk?

Wij schrijven over begrippen als watermerk om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

watermerk is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over watermerk in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals watermerk, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip watermerk in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van watermerk. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van watermerk op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende watermerk.

Het voorbeeld dat wij geven van watermerk , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over watermerk van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z