Vlogger

Wat is een vlogger en hoe is dit van meerwaarde voor jouw bedrijf? Er zijn steeds meer populaire vloggers in Nederland en dit biedt mogelijkheden voor het beter bereiken van een doelgroep. Meer weten? Hier leggen we het begrip graag aan je uit.

Wat is een vlogger?

Een vlogger is iemand die video’s maakt en op het internet plaatst. Deze video’s zijn vaak persoonlijk en voldoen niet aan bepaalde journalistieke richtlijnen. Een vlogger maakt als het ware een blog in de vorm van een video, ook wel een vlog genoemd. Het is vandaag de dag heel goed mogelijk om zelf video’s te maken, te bewerken en op internet te plaatsen.

Spreek jouw doelgroep aan met een vlog

Iedereen maakt video’s en heeft de mogelijkheid ze online te plaatsen en zichzelf vlogger te noemen. Een vlog gaat over het dagelijks leven van de maker, maar heeft mogelijk ook een bepaald event als onderwerp. Veel vloggers zijn populair: mensen kijken hier graag naar. Ook als bedrijf is het mogelijk om hierop in te spelen. Hiermee is het mogelijk om een kijkje te geven in de onderneming, maar gebruik je ook een unieke manier om je doelgroep aan te spreken.

Een andere manier om hier als bedrijf iets mee te doen is door het aangaan van een samenwerking met een vlogger. Dit heet influencer marketing. Je bent hierbij zelf geen vlogger, maar je betaalt een vlogger in ruil voor advertentietijd.

vlogger

De impact van vloggers op SEO

Een vlogger heeft steeds meer invloed op online marketing. Dit komt onder andere door de trouwe schare aan volgers waarop de vlogger veel invloed uitoefent. Populaire vloggers hebben veel volgers en staan dan ook wel bekend als influencers. Het komt dan ook steeds vaker voor dat bedrijven samenwerken met vloggers om een product of dienst aan te prijzen. Het grote voordeel hiervan is dat je unieke content over jouw product of dienst krijgt en dit is gunstig voor de SEO.

Ons advies

Het is de moeite waard om je als bedrijf te verdiepen in vloggen, zeker wanneer jouw doelgroep zich hiermee bezig houdt. We raden dan ook aan om eerst een goede doelgroepanalyse te doen, om zo te achterhalen wat jouw doelgroep interessant vindt. Op basis hiervan onderneem je actie: ga je een samenwerking aan met een vlogger of pak je zelf de camera voor het creëren van unieke content? Er zijn volop mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat vlogger inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over vlogger geschreven?

Het artikel over vlogger hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over vlogger hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over vlogger in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals vlogger?

Wij schrijven over begrippen als vlogger om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Vlogger is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over vlogger en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip vlogger in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van vlogger. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van vlogger op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende vlogger.

Het voorbeeld dat wij geven van vlogger geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over vlogger van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z