Vlogger

Wat is een vlogger en hoe is dit van meerwaarde voor jouw bedrijf? Er zijn steeds meer populaire vloggers in Nederland en dit biedt mogelijkheden voor het beter bereiken van een doelgroep. Meer weten? Hier leggen we het begrip graag aan je uit.

Wat is een vlogger?

Een vlogger is iemand die video’s maakt en op het internet plaatst. Deze video’s zijn vaak persoonlijk en voldoen niet aan bepaalde journalistieke richtlijnen. Een vlogger maakt als het ware een blog in de vorm van een video, ook wel een vlog genoemd. Het is vandaag de dag heel goed mogelijk om zelf video’s te maken, te bewerken en op internet te plaatsen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Spreek jouw doelgroep aan met een vlog

Iedereen maakt video’s en heeft de mogelijkheid ze online te plaatsen en zichzelf vlogger te noemen. Een vlog gaat over het dagelijks leven van de maker, maar heeft mogelijk ook een bepaald event als onderwerp. Veel vloggers zijn populair: mensen kijken hier graag naar. Ook als bedrijf is het mogelijk om hierop in te spelen. Hiermee is het mogelijk om een kijkje te geven in de onderneming, maar gebruik je ook een unieke manier om je doelgroep aan te spreken.

Een andere manier om hier als bedrijf iets mee te doen is door het aangaan van een samenwerking met een vlogger. Dit heet influencer marketing. Je bent hierbij zelf geen vlogger, maar je betaalt een vlogger in ruil voor advertentietijd.

vlogger

De impact van vloggers op SEO

Een vlogger heeft steeds meer invloed op online marketing. Dit komt onder andere door de trouwe schare aan volgers waarop de vlogger veel invloed uitoefent. Populaire vloggers hebben veel volgers en staan dan ook wel bekend als influencers. Het komt dan ook steeds vaker voor dat bedrijven samenwerken met vloggers om een product of dienst aan te prijzen. Het grote voordeel hiervan is dat je unieke content over jouw product of dienst krijgt en dit is gunstig voor de SEO.

Ons advies

Het is de moeite waard om je als bedrijf te verdiepen in vloggen, zeker wanneer jouw doelgroep zich hiermee bezig houdt. We raden dan ook aan om eerst een goede doelgroepanalyse te doen, om zo te achterhalen wat jouw doelgroep interessant vindt. Op basis hiervan onderneem je actie: ga je een samenwerking aan met een vlogger of pak je zelf de camera voor het creëren van unieke content? Er zijn volop mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Wat is een Vlogger?

Een vlogger is een persoon die videoberichten maak voor publicatie op het internet. Veelal zijn het persoonlijke videoberichten die met behulp van een smartphone worden gemaakt. In feite maakt de vlogger een blog, maar dan via een videobericht. We noemen dit dan een vlog, waarbij de V uiteraard voor video staat.

Wat is de impact van Vlogger op SEO?

In de online marketing wereld spelen vloggers een steeds belangrijkere rol. Doordat zij een groot aantal trouwe volgers hebben, kunnen ze een grote invloed uitoefenen. Populaire vloggers worden dan ook vaak influencers genoemd. Bedrijven maken hier steeds meer gebruik van om hun producten of diensten te promoten. Hierdoor wordt er positieve en unieke content over gecreëerd wat weer een positieve invloed op de SEO heeft.

Voor wie hebben wij dit artikel over vlogger geschreven?

Het artikel over vlogger hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over vlogger in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals vlogger?

Wij schrijven over begrippen als vlogger om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

vlogger is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over vlogger in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals vlogger, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip vlogger in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van vlogger. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van vlogger op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende vlogger.

Het voorbeeld dat wij geven van vlogger , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over vlogger van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z