Vlekkenplan

Een gebouw richt je niet zomaar in op de manier die jij mooi vindt; er komt heel veel bij kijken. Het opstellen van een vlekkenplan is dan ook een echte must. Wat is een vlekkenplan en hoe werkt dit bij winkels en kantoren? Je leest het allemaal op deze pagina.

Wat is vlekkenplan?

Een vlekkenplan is de voorlopige indeling van een winkel of gebouw. Het is onder andere een manier om te bepalen welke afdelingen waar komen te staan of waar bepaalde onderdelen een plek krijgen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het vlekkenplan voor winkels en kantoren

Het maken van een vlekkenplan is vooral handig voor winkels en grotere bedrijven. Bij winkels bepaalt het oppervlak de mogelijkheden, maar moet je ook rekening houden met het assortiment en de route die de klant moet lopen. Dit moet zo slim mogelijk ingedeeld zijn, zodat de klant zoveel mogelijk producten te zien krijgt en daardoor sneller meer artikelen meeneemt.

Bij een bedrijf in een kantoor is het belangrijk om naar de structuur van een organisatie te kijken, zoals het aantal afdelingen en de omvang hiervan. Afdelingen die veel samenwerken zitten idealiter ook dichter bij elkaar.

Vlekkenplan _ Begrippenlijst

De impact van vlekkenplan op SEO

Een vlekkenplan heeft geen impact op de SEO van een website of pagina. Het is vooral een manier om een plek te geven aan producten en afdelingen in fysieke winkels en gebouwen. Dit heeft niet veel te maken met de optimalisatie van een website voor de zoekmachine. 

Ons advies

Ga je een eigen winkel of bedrijf starten? Dan is het maken van een vlekkenplan zeker een aanrader. Dit plan geeft je een idee hoe je een pand inricht en laat ook meteen zien waar je op moet letten in de inrichting. Het slim indelen van een ruimte biedt de nodige voordelen: afdelingen werken beter samen in een slim ingedeeld kantoor en bij winkels benut je de ruimte optimaal zodat klanten meer afrekenen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Vlekkenplan?

Een vlekkenplan is de benaming van een plan voor de indeling van een pand zoals bijvoorbeeld een kantoor of winkel. Zo kan het aangeven waar afdelingen komen te zitten of waar bepaalde artikelen in de winkel worden gestald.

Wat is de impact van Vlekkenplan op SEO?

Een vlekkenplan heeft niets met de SEO van een website te maken. Je geeft er alleen mee aan hoe gebouwen worden ingedeeld op basis van bepaalde criteria.

Voor wie hebben wij dit artikel over vlekkenplan geschreven?

Het artikel over vlekkenplan hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over vlekkenplan in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals vlekkenplan?

Wij schrijven over begrippen als vlekkenplan om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

vlekkenplan is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over vlekkenplan in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals vlekkenplan, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip vlekkenplan in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van vlekkenplan. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van vlekkenplan op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende vlekkenplan.

Het voorbeeld dat wij geven van vlekkenplan , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over vlekkenplan van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z