Viral marketing

Tienduizenden of zelfs honderdduizenden mensen bereiken: lijkt dat je wel wat? DIt is mogelijk met viral marketing. Wat is viral marketing en welke impact heeft dit op de SEO van je website? Dat lees je hier.

Wat is viral marketing?

Viral marketing is een vorm van marketing waarbij de gemeenschap zelf de invloed heeft om een boodschap te verspreiden. Een grote marketingcampagne die miljoenen mensen bereikt is niet per definitie viral marketing. Het creëren van een viral campagne heeft geen garantie tot succes.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo creëer je viral marketing

Bij viral marketing verspreidt de promotie van een product of dienst zich over van persoon tot persoon. Toch is het niet zo dat iedere promotie die veel mensen bereikt ook daadwerkelijk onder viral marketing valt.

Wat is wel viral marketing? Een bron verspreidt een boodschap: deze bron verspreidt zich vervolgens van persoon tot persoon. De gemeenschap heeft dus de grootste invloed. Het is niet te voorspellen wanneer iets wel of niet viral gaat. De boodschap moet een grote doelgroep aanspreken en origineel zijn. Daarnaast speelt ook humor vaak een grote rol.

viral marketing

De impact van viral marketing op SEO

Wanneer er sprake is van succesvolle viral marketing, heeft dit zeker impact op de SEO van een website of pagina.

De bekendheid die viral marketing met zich meebrengt zorgt mogelijk voor grote groei van bezoekers op je website. Wel is een virale campagne pas echt succesvol als het ook voor de nodige conversie gaat zorgen. Wanneer veel bezoekers op je website komen maar geen actie ondernemen bereik je mogelijk niet je doelen. Ook zorgt viral marketing mogelijk ook voor kort succes dat snel weer overwaait.

Ons advies

Je hebt als bedrijf geen invloed op viral marketing, maar rekening houden met belangrijke factoren zoals hierboven beschreven speelt zeker mee. Er is echter nooit garantie voor succes. We raden aan om bij het creëren van een campagne niet de nadruk te leggen op dat deze viraal moet gaan. Dit voorkomt teleurstelling en daarnaast heb je dan wel een mooie marketing campagne neergezet.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Viral Marketing?

Viral marketing is marketingvorm, gericht op consumenten, waarbij je probeert om via sociale netwerken de naamsbekendheid van een bepaald merk of product te vergroten. Zie het als een soort mond op mond reclame, maar dan online.

Wat is de impact van Viral Marketing op SEO?

Een succesvolle viral marketingactie zal vast en zeker invloed op de SEO van jouw site hebben. De grote naamsbekendheid zal voor een groei van het aantal bezoekers van jouw site zorgen. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat zoveel mogelijk bezoekers overgaan tot conversie. Anders heb je nog niet het gewenste resultaat bereikt.

Voor wie hebben wij dit artikel over viral marketing geschreven?

Het artikel over viral marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over viral marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals viral marketing?

Wij schrijven over begrippen als viral marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

viral marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over viral marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals viral marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip viral marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van viral marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van viral marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende viral marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van viral marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over viral marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z