Views

Het is een term die je tegenwoordig veel voorbij ziet komen: views. Ben je benieuwd naar de betekenis van dit woord en de mogelijkheden die dit biedt voor jouw bedrijf? Hier leggen we het begrip ‘views’ duidelijk uit.

Wat zijn views?

Views is een Engelse term die duidelijk maakt hoe vaak een video is bekeken. Dit is mogelijk op YouTube, maar ook platformen als Facebook of Vimeo. Views zijn belangrijk voor online marketing: hoe meer views je hebt, hoe groter de kans is om jouw doelgroep te bereiken. Internetverkeer meten gebeurt onder andere met views.

Views in online marketing

Met views is het meten van internetverkeer mogelijk. Hoe meer views hoe beter: het is onder andere een meetpunt in de analyse van een campagne in online marketing. Het aantal views is een belangrijke vorm van data voor online marketing. Het is daarnaast ook een goede manier om te achterhalen wat jouw bereik is met een video. Een view telt op YouTube al na ongeveer 30 seconden.

views

De impact van views op SEO

Veel views hebben zeker impact op de SEO. Plaats je een video op YouTube of Facebook en deze krijgt veel views, dan heb je een grotere kans om jouw doelgroep te bereiken. En wanneer je jouw doelgroep bereikt, bereik je mensen die geïnteresseerd zijn in de dienst of het product die jij aanbiedt. De kans om een hogere omzet te behalen is dan ook een stuk groter.

Video’s in het algemeen zijn een goede aanwinst voor jouw website: deze unieke content is van grote waarde voor de SEO. Delen mensen een video? Ook dit is gunstig voor de SEO.

Ons advies

Er zijn meerdere manieren waarop views van waarde voor jouw bedrijf zijn. Je kunt ervoor kiezen om zelf goede content te creëren op je website of social media. Het is ook mogelijk om een samenwerking aan te gaan met een influencer die content maakt voor YouTube.

We raden aan om content te creëren die goed bij jouw doelgroep aansluit. Op deze manier haal je het meeste uit de views: nieuwe potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat views inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over views geschreven?

Het artikel over views hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over views hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over views in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals views?

Wij schrijven over begrippen als views om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Views is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over views en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip views in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van views. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van views op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende views.

Het voorbeeld dat wij geven van views geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over views van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z