Views

Het is een term die je tegenwoordig veel voorbij ziet komen: views. Ben je benieuwd naar de betekenis van dit woord en de mogelijkheden die dit biedt voor jouw bedrijf? Hier leggen we het begrip ‘views’ duidelijk uit.

Wat zijn views?

Views is een Engelse term die duidelijk maakt hoe vaak een video is bekeken. Dit is mogelijk op YouTube, maar ook platformen als Facebook of Vimeo. Views zijn belangrijk voor online marketing: hoe meer views je hebt, hoe groter de kans is om jouw doelgroep te bereiken. Internetverkeer meten gebeurt onder andere met views.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Views in online marketing

Met views is het meten van internetverkeer mogelijk. Hoe meer views hoe beter: het is onder andere een meetpunt in de analyse van een campagne in online marketing. Het aantal views is een belangrijke vorm van data voor online marketing. Het is daarnaast ook een goede manier om te achterhalen wat jouw bereik is met een video. Een view telt op YouTube al na ongeveer 30 seconden.

views

De impact van views op SEO

Veel views hebben zeker impact op de SEO. Plaats je een video op YouTube of Facebook en deze krijgt veel views, dan heb je een grotere kans om jouw doelgroep te bereiken. En wanneer je jouw doelgroep bereikt, bereik je mensen die geïnteresseerd zijn in de dienst of het product die jij aanbiedt. De kans om een hogere omzet te behalen is dan ook een stuk groter.

Video’s in het algemeen zijn een goede aanwinst voor jouw website: deze unieke content is van grote waarde voor de SEO. Delen mensen een video? Ook dit is gunstig voor de SEO.

Ons advies

Er zijn meerdere manieren waarop views van waarde voor jouw bedrijf zijn. Je kunt ervoor kiezen om zelf goede content te creëren op je website of social media. Het is ook mogelijk om een samenwerking aan te gaan met een influencer die content maakt voor YouTube.

We raden aan om content te creëren die goed bij jouw doelgroep aansluit. Op deze manier haal je het meeste uit de views: nieuwe potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn Views?

Views is een term waarmee wordt aangegeven hoe vaak en video of bepaald bericht is bekeken op platforms zoals YouTube, Vimeo of Facebook. Binnen de online marketing zijn views belangrijk. Als je veel views hebt zul je eerder jouw doelgroep kunnen bereiken.

Wat is de impact van Views op SEO?

Als je veel views hebt heeft dit zeker een positieve invloed op SEO. Zo is de kans dat je jouw doelgroep bereikt een stuk groter. Hierbij zal ook de kans op een hogere omzet toenemen.

Voor wie hebben wij dit artikel over views geschreven?

Het artikel over views hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over views in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals views?

Wij schrijven over begrippen als views om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

views is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over views in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals views, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip views in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van views. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van views op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende views.

Het voorbeeld dat wij geven van views , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over views van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z