View Rendered Source

Benieuwd wat JavaScript op een pagina verandert? Daarvoor is View Rendered Source. Deze extensie voor de browser Chrome geeft hier inzicht in. Waar voorheen het bekijken van de bron werd gebruikt, is dit de overtreffende trap. View Rendered Source gaat een stap verder dan de bron bekijken.

Wat is View Rendered Source?

View Rendered Source geeft je informatie over de gerenderde bron. Dat is ook de naam: Rendered Source. Dat wil zeggen dat je informatie krijgt over het verschil tussen de source code en de HTML. Het is mogelijk om dit voor een mobiele of voor een desktop uit te voeren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt View Rendered Source?

View Rendered Source is een gratis extensie voor je Chrome browser. Het geeft inzicht in hoe een site werkt. Of dit nu jouw eigen site is of die van een ander waar je nieuwsgierig naar bent. Je ziet hoe HTML codes worden omgezet naar een functionerende website. Omdat je het verschil ziet tussen de code en de rendered source, kun je issues herkennen en oplossen. Daarom is het zaak om zowel de mobiele als de desktop versie te controleren. Hiervoor heb je wel bepaalde skills nodig. 

View Rendered Source _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een goed functionerende site betekent een hogere positie in de zoekresultaten. Daarvoor zet je View Rendered Source bijvoorbeeld in. Je herkent problemen en lost ze op. Een directe invloed op je SEO heeft View Rendered Source dan weer niet. Het laat vooral zien waar de verschillen liggen. Dit informeert je over de werking en legt eventuele problemen bloot.

Ons advies

Gebruik View Rendered Source vooral als je weet waar je mee bezig bent. Of als je lerend bent. Het maakt duidelijk waar de verschillen zitten en hoe code wordt omgezet naar een functionerende website. Wanneer je dat zelf goed begrijpt, kun je inspelen op problemen die je hierin herkent. Wanneer je dat niet begrijpt, is het verstandig om dit over te laten aan iemand die wel weet hoe hij of zij dit moet aanpakken. 

Veelgestelde vragen

Wat is View Rendered Source?

View Rendered Source geeft je informatie over het verschil tussen de broncode en de HTML code van een pagina. Hiermee verkrijg je inzicht in eventuele problemen.

Wat is de impact van View Rendered Source op SEO?

Met View Rendered Source kun je onder meer problemen detecteren of er bepaalde problemen in jouw code aanwezig zijn. Hier kan je dan actie op ondernemen. Een goed draaiende site zal eerder een goede ranking in de zoekresultaten verkrijgen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 juni 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z