View Rendered Source

Benieuwd wat JavaScript op een pagina verandert? Daarvoor is View Rendered Source. Deze extensie voor de browser Chrome geeft hier inzicht in. Waar voorheen het bekijken van de bron werd gebruikt, is dit de overtreffende trap. View Rendered Source gaat een stap verder dan de bron bekijken.

Wat is View Rendered Source?

View Rendered Source geeft je informatie over de gerenderde bron. Dat is ook de naam: Rendered Source. Dat wil zeggen dat je informatie krijgt over het verschil tussen de source code en de HTML. Het is mogelijk om dit voor een mobiele of voor een desktop uit te voeren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt View Rendered Source?

View Rendered Source is een gratis extensie voor je Chrome browser. Het geeft inzicht in hoe een site werkt. Of dit nu jouw eigen site is of die van een ander waar je nieuwsgierig naar bent. Je ziet hoe HTML codes worden omgezet naar een functionerende website. Omdat je het verschil ziet tussen de code en de rendered source, kun je issues herkennen en oplossen. Daarom is het zaak om zowel de mobiele als de desktop versie te controleren. Hiervoor heb je wel bepaalde skills nodig. 

View Rendered Source _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een goed functionerende site betekent een hogere positie in de zoekresultaten. Daarvoor zet je View Rendered Source bijvoorbeeld in. Je herkent problemen en lost ze op. Een directe invloed op je SEO heeft View Rendered Source dan weer niet. Het laat vooral zien waar de verschillen liggen. Dit informeert je over de werking en legt eventuele problemen bloot.

Ons advies

Gebruik View Rendered Source vooral als je weet waar je mee bezig bent. Of als je lerend bent. Het maakt duidelijk waar de verschillen zitten en hoe code wordt omgezet naar een functionerende website. Wanneer je dat zelf goed begrijpt, kun je inspelen op problemen die je hierin herkent. Wanneer je dat niet begrijpt, is het verstandig om dit over te laten aan iemand die wel weet hoe hij of zij dit moet aanpakken. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is View Rendered Source?

View Rendered Source geeft je informatie over het verschil tussen de broncode en de HTML code van een pagina. Hiermee verkrijg je inzicht in eventuele problemen.

Wat is de impact van View Rendered Source op SEO?

Met View Rendered Source kun je onder meer problemen detecteren of er bepaalde problemen in jouw code aanwezig zijn. Hier kan je dan actie op ondernemen. Een goed draaiende site zal eerder een goede ranking in de zoekresultaten verkrijgen.

Voor wie hebben wij dit artikel over view rendered source geschreven?

Het artikel over view rendered source hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over view rendered source in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals view rendered source?

Wij schrijven over begrippen als view rendered source om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

view rendered source is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over view rendered source in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals view rendered source, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip view rendered source in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van view rendered source. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van view rendered source op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende view rendered source.

Het voorbeeld dat wij geven van view rendered source , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over view rendered source van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z